Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέος πρόεδρος του OIV εκλέχθηκε ο Ιταλός Luigi Moio

Ο Διεθνής Οργανισμός Οίνου και Αμπέλου (OIV) εξέλεξε το νέο Πρόεδρο καθώς και τα ”κεφάλια’’ που θα συνθέσουν το νέο σώμα κατά τη διάρκεια της 19ης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι την 12η Ιουλίου 2021.

Πηγή φωτογραφίας: winenews.it

Ο νέος πρόεδρος που εκλέχθηκε για τα επόμενα τρία έτη είναι ιταλικής καταγωγής, ενώ διαδέχεται τη Βραζιλιάνα Regina Vanderlinde.

Ο Luigi Moio είναι Καθηγητής Οινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης και Διευθυντής του Τμήματος Αμπέλου και Οινολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου.

Εδώ και 25 χρόνια ασχολείται με τις αισθητήριες, βιοχημικές και τεχνολογικές πτυχές του αρώματος του οίνου. Είναι συγγραφέας περίπου 250 επιστημονικών δημοσιεύσεων με H-Index 41 για το Google Scholar, 32 για το Scopus και 32 για το WOS, με πάνω από 4800 (Google Scholar), 2800 (Scopus) και 2900 (WOS) αναφορές.

Από το 1998 είναι επιστημονικός εμπειρογνώμονας του ιταλικού Υπουργείου Γεωργικών Πολιτικών. Από το 2009 έως το 2014 ήταν πρόεδρος της ομάδας εμπειρογνωμόνων τεχνολογίας του OIV και από το 2015 έως το 2018 της Επιτροπής Οινολογίας. Ήταν ο 2ος αντιπρόεδρος του OIV.

Ο Luigi Moio είναι μέλος της Georgofili Academy στη Φλωρεντία και της ιταλικής Ακαδημίας Αμπέλου και Οίνου. Συγγραφέας βιβλίων και άρθρων σχετικά με τις επιστημονικές πτυχές της οινολογίας, συχνά δίνει συνεντεύξεις στα ιταλικά social media σε θέματα που σχετίζονται με τον αμπελοοινικό τομέα.

Tο 2016, κυκλοφόρησε το βιβλίο Il Respiro del Vino για την εταιρεία Mondadori, μια επιστημονική έκθεση για το άρωμα του κρασιού που κέρδισε πολλά βραβεία. Το βιβλίο βρίσκεται σήμερα στη δέκατη έκδοση, με περίπου 30.000 αντίτυπα να πωλούνται στην Ιταλία. Το 2020 η γαλλική έκδοση του βιβλίου Il Respiro del Vino εκδόθηκε στη Γαλλία με τον τίτλο: Le Souffle du Vin για τον εκδοτικό οίκο Editions France Agricole.

Τέλος, το 2001 ίδρυσε το οινοποιείο Quintodecimo όπου παράγει κρασιά ποιότητας με τις πιο υψηλού κύρους ονομασίες στην ιταλική Καμπανία.

Τονίζοντας το πολιτιστικό εύρος του κρασιού (το οποίο “δεν έχει καμία σχέση με άλλα αλκοολούχα ποτά”), ο Luigi Moio δήλωσε ότι “για την περαιτέρω ανάπτυξη της οργάνωσης, είναι σημαντικό να υποστηριχθεί η ποικιλομορφία στη διεύρυνση του αριθμού των κρατών μελών. Προωθώντας την ένταξη νέων χωρών.”

 

Πηγή OIV

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι εισαγωγές κρασιού στις Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν σημαντικές διακυμάνσεις από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2025, σύμφωνα με στοιχεία της S&P...

REPORTS

Τα ισπανικά οινοποιεία και οι παραγωγοί τροφίμων εκφράζουν την ανησυχία τους για την τελευταία απειλή δασμών από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η...

REPORTS

Στις 10 και 11 Ιουνίου, οι κύριες εθνικές οινικές ενώσεις της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας συναντήθηκαν στην πόλη Montepulciano της Ιταλίας, στο...

REPORTS

Στη σειρά Micro Batch, κάθε οίνος είναι ένα πείραμα - με μια γηγενή ποικιλία, έναν άγνωστο τόπο ή μια νέα προσέγγιση.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διαφορετικά ζυγίζει ο αγροδιατροφικός τομέας της ΕΕ την επικείμενη συμφωνία εμπορίου της ΕΕ με το μπλοκ των χωρών της Nότιας Αμερικής, την γνωστή «Merocosur»,...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι επισκέφθηκαν την Κυριακή 29 Ιουνίου το ιστορικό Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, καθώς πέρα από την μαγεία...

REPORTS

Με την υποστήριξη της κυβέρνησής της, η Treasury Wine Estates ποντάρει πολλά στο αυξανόμενο τμήμα των κρασιών χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ....

REPORTS

Το ξημέρωμα της Σάμου, έχει αυτό το εκπληκτικό χρώμα που λαμπυρίζει σε κάθε σταγόνα του υπέροχου σαμιώτικου ροζέ κρασιού «ΒΑΒΕΛοίνος».