Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο Brad Pit ανοίγει ξανά το στούντιο ηχογράφησης του Château Miraval

Ένα στούντιο ηχογράφησης στο οινοποιείο της Προβηγκίας που ανήκει εν μέρει στον Brad Pit και χρησιμοποιήθηκε κάποτε από καλλιτέχνες όπως οι Pink Floyd, AC/DC και Sting πρόκειται να ανοίξει ξανά το 2022 μετά από μεγάλες ανακαινίσεις.

Ο Brad Pitt και ο βραβευμένος με Emmy Γάλλος παραγωγός Damien Quintard συνεργάστηκαν για να ανανεώσουν και να επανασχεδιάσουν το στούντιο ηχογράφησης Château Miraval, το οποίο παρέμεινε αχρησιμοποίητο για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Ο χώρος που μετονομάστηκε σε Miraval Studios, θα ανοίξει ξανά στην καρδιά της χώρας των ροζέ κρασιών της Προβηγκίας το καλοκαίρι του 2022.

Σηματοδοτεί μια αναγέννηση για τον περίφημο χώρο, παλαιότερα γνωστό ως Studio Miraval, το οποίο χτίστηκε το 1977 από τον τότε ιδιοκτήτη του κτήματος, Γάλλο πιανίστα και συνθέτη Jacques Loussier.

Οι Pink Floyd χρησιμοποίησαν το στούντιο για συνεδρίες για το «The Wall», που κυκλοφόρησε το 1979, και άλλοι καλλιτέχνες που ηχογράφησαν εκεί περιλαμβάνουν τους AC/DC, Sting, The Cure, Sade και The Cranberries, δήλωσε η ομάδα του Miraval.

Ο Quintard ανέφερε ότι συμμετείχε στο έργο για να ανανεώσει το στούντιο, αφού ο Pitt ζήτησε να τον συναντήσει.

«Όταν συναντηθήκαμε στο Παρίσι, κάναμε αμέσως κλικ», είπε ο Quintard. «Ήταν μια έντονη στιγμή όπου απλώς μιλήσαμε και μιλήσαμε για τον ήχο.»

Το ζευγάρι είπε ότι έχει επανασχεδιάσει πλήρως το στούντιο, διατηρώντας παράλληλα μέρος του αρχικού εξοπλισμού και των χαρακτηριστικών.

Εκτός από την υβριδική αναλογική/ψηφιακή χωρητικότητα και το σύστημα Dolby Atmos, υπάρχει επίσης τεχνολογία για το χειρισμό της προ-μίξης για ταινίες και τηλεόραση.

Το Studio One έχει οροφές 8 μέτρων και σαλόνι 320 τετραγωνικών μέτρων, ωστόσο υπάρχουν επίσης ξεχωριστοί θάλαμοι ηχογράφησης και χώρος που φιλοξενεί vintage συνθεσάιζερ «και άλλα σπάνια εργαλεία», συμπλήρωσε η ομάδα του Miraval.

Ο Quintard είπε ότι το νέο σχέδιο «επαναπροσδιόρισε μια αξιοσημείωτη φυσική αντήχηση» στον χώρο. «Είναι πραγματικά ένας χώρος όπου μπορείς να παράγεις οτιδήποτε, από ποπ και ροκ, μέχρι χιπ-χοπ και κλασικούς δίσκους».

Υπάρχει επίσης μια πισίνα σε κοντινή απόσταση, μια «συναρπαστική θέα» και ένας πύργος που συνδέεται με το στούντιο που μπορεί να φιλοξενήσει μπάντες και καλλιτέχνες που επισκέπτονται, «είτε για μια μέρα είτε για ένα μήνα», είπε ο Miraval.

Είπε ότι αρχίζει να δέχεται κρατήσεις στούντιο για το καλοκαίρι του 2022.

Πρόσθεσε ότι ο Quintard και ο Pitt υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την Miraval Studios το 2021.

Η Miraval έχει δει επίσης μια αλλαγή ιδιοκτησίας φέτος. Τον Οκτώβριο, η Tenute del Mondo, θυγατρική του Ομίλου Stoli, ανακοίνωσε ότι είχε αποκτήσει το 50% των μετοχών του Château Miraval και της επωνυμίας Miraval, από την Angelina Jolie.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε μια θέση δίπλα στον Brad Pitt ως επιμελητές των εξαιρετικών vintage τους», δήλωσε ο Damian McKinney, παγκόσμιος CEO του Stoli Group.

Το Miraval ροζέ έχει κερδίσει συχνά κριτικούς επαίνους και παράγεται σε συνεργασία με την οικογένεια οινοποιίας Perrin, της φήμης Château de Beaucastel.

 

Πηγή: www.decanter.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δεκαεννιά ποτήρια κρασί μαζί με περίτεχνα πιάτα μαγειρεμένα ώστε να «σηκώσουν» και να χωρέσουν όσο καλύτερα γίνεται όλο το φάσμα εκφράσεων και δημιουργικότητας που...

REPORTS

To Κτήμα Γεροβασιλείου Syrah 2021 διακρίθηκε ανάμεσα στα 10 καλύτερα Syrah του κόσμου από τον Διεθνή Διαγωνισμό Syrah du Monde...

REPORTS

Με μεγάλη θλίψη το κτήμα Μιχαλάκη ανακοίνωσε την απώλεια του ιδρυτή της Εμμανουήλ Μιχαλάκη. Ο εκλιπών υπήρξε πρωτοστάτης και δημιουργός μίας από τις μεγαλύτερες...

REPORTS

Tην προσαρµογή των οινοποιείων πανελλαδικά σε µία νέα διαδικασία που αφορά στις ενδείξεις των συστατικών στις φιάλες των οίνων, απαιτεί το νέο νοµοθετικό πλαίσιο...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.