Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο πρωτοπόρος της Santa Barbara, Jim Clendenen, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών

Ο ατρόμητος καινοτόμος της Santa Barbara, Jim Clendenen, που βοήθησε στο να εισαχθεί η Καλιφόρνια στον οινικό χάρτη, έφυγε απ’τη ζωή σε ηλικία μόλις 68 ετών.

Με παραγωγή 30.000 τελάρων το χρόνο, τα κρασιά του προσέφεραν τα καλύτερα του Παλιού και Νέου Κόσμου, συνδυάζοντας την κομψότητα του Παλιού με την ενέργεια του Καινούριου.

‘’Ήταν φίλος του πάρτι και δημεγέρτης, έτσι και τα κρασιά που έφτιαχνε με αξιοθαύμαστη συνέπεια και συνοχή. Ήταν το ακριβώς αντίθετο κάποιου που θέλει να φανεί’’, δήλωσε ο Jancis Robinson MW.

‘’Μεταμόρφωσε τη Santa Barbara από πηγή ανώνυμου φρούτου σε βασικό παίκτη της παγκόσμιας σκηνής’’, πρόσθεσε ο Greg Brewer του οινοποιείου Brewer-Clifton.

Γεννήθηκε στο Οχάιο τον Ιανουάριο του 1953, ξεκίνησε το πτυχίο του στο Πανεπιστήμιο της Santa Barbara, αλλά ένα ταξίδι στη Βουργουνδία άλλαξε την πορεία της καριέρας του και τελικά ακολούθησε μια ζωή στο κόσμο του κρασιού, που ξεκίνησε το 1978 όταν δούλευε στο οινοποιείο Zaca Mesa στη Santa Barbara.

Αφού απέκτησε εμπειρία στη Βουργουνδία, αγόρασε μεταχειρισμένο εξοπλισμό και ίδρυσε την εταιρεία Au Bon Climat το 1982 με τον Adam Tolmach σε ένα παλιό γαλακτοκομείο στο Los Alamos, το οποίο αργότερα μετακόμισε σε ένα υπόστεγο στις βόρειες παρυφές του αμπελώνα Bien Nacido.

Το 1991, ο Clendenen εξαγόρασε την Tolmach και έγινε ο μοναδικός ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

 

Πηγή thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες κυριαρχούν στην παγκόσμια διαδικτυακή αγορά οίνου, με την πλειονότητα των παραγγελιών να προέρχεται από «boomers», ήτοι άτομα με ημερομηνία γέννησης...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε κλίμα ανανέωσης βρίσκεται η έκθεση ProWein , εν όψει της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16-18 Μαρτίου του 2025, φιλοδοξώντας να αποτελέσει την...

REPORTS

Δεν μακροημέρεψε η συνεργασία του κολοσσού του αφρώδους οίνου Pernord Ricard και της Paris Saint-Germain, αφού η εταιρεία αποσύρθηκε από την τετραετή συμφωνία τους...

REPORTS

To Σάββατο 31 Αυγούστου το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, υποδέχτηκε επισκέπτες & οινόφιλους για μία ολοκληρωμένη οινική εμπειρία, μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο με ένα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τρεις άνθρωποι με εμπειρία, πάθος και βαθιά γνώση ενώνουν τις δυνάμεις τους και «γυρίζουν σελίδα» στο τσίπουρο και δημιουργούν το Loco Docko τσίπουρο ένα...

REPORTS

To Sincerely Mariah, είναι το νέο ροζέ κρασί, μέρος της σειράς Boutari Selections, μιας σειράς επιλεγμένων ετικετών από τους οινολόγους της οινοποιίας Mπουτάρη.

REPORTS

Σε καταλύτη εξελίξεων που θα απογειώσουν την υπεραξία του κρασιού υψηλών προδιαγραφών που παράγεται στην περιοχή της Νεμέας, το οποίο, επιδιώκεται να αποτελέσει το...

REPORTS

Η αγορά των μηχανημάτων συγκομιδής σταφυλιών είναι έτοιμη για σημαντική ανάπτυξη, καθοδηγούμενη από τις εξελίξεις στη γεωργική τεχνολογία και την αυξανόμενη ζήτηση για αποτελεσματικές...