Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο Πάρις Σιγάλας φεύγει από το Κτήμα Σιγάλα και δημιουργεί το ιδιόκτητο Οινοποιείο Πάρις

Στη δημιουργία νέου οινοποιείου, γεγονός που και επί της ουσίας τον τοποθετεί εκτός του αρχικού του δημιουργήματος, του Κτήματος Σιγάλα, προχωράει κατά ασφαλείς πληροφορίες ο Πάρις Σιγάλας.

Του Γιώργου Λαμπίρη

Θα θυμίσουμε ότι ο ίδιος διατηρούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα καθήκοντα συμβούλου μετά την εξαγορά του Κτήματος Σιγάλα από τον εφοπλιστή, Θανάση Μαρτίνο. Ωστόσο από τη στιγμή που η εξαγορά του Κτήματος έγινε γνωστή, δηλαδή τον Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα, μεσολάβησε όχι κάτι περισσότερο από ενάμιση χρόνο, με τον Πάρι Σιγάλα, ο οποίος εμφανίζεται ανήσυχα δημιουργικός να σχεδιάζει και να υλοποιεί το επόμενό του βήμα. Το νέο βήμα θα φέρει εκτός απροόπτου την ονομασία «Οινοποιείο Πάρις». Σε ό,τι αφορά το Κτήμα Σιγάλα αυτό θα διατηρήσει την ονομασία του, καθότι στη συμφωνία εξαγοράς εντάχθηκε και η απόκτηση του διακριτικού τίτλου της επιχείρησης.

Πρόκειται για ένα βήμα που μπορεί για κάποιους να αποτελεί ρίσκο, δεδομένης της ισχυρής σύνδεσης που έχει ο ίδιος με το Κτήμα Σιγάλα και τις ετικέτες του, δεν παύει από την άλλη να αποτελεί δείγμα δημιουργικής κυρίως αλλά και επιχειρηματικής πυγμής από τον ίδιο, κάνοντας εκ νέου μία αυτόνομη κίνησή του στον αμπελώνα της Σαντορίνης.

 

Ανακατασκευάζεται η παλαιά κάναβα του Πάρι Σιγάλα στον Κουλούμπο

Σε επικοινωνία που είχε το Wine Trails με τον Πάρι Σιγάλα, ο ίδιος αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή ανακατασκευάζεται η παλαιά κάναβα της οικογένειας Σιγάλα, στην οποία λειτούργησε κατά τα 7 πρώτα χρόνια της διαδρομής του το Κτήμα Σιγάλα, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνεται και ανακαινίζεται ο εξωτερικός χώρος με στόχο μικρή αλλά ταυτόχρονα ποιοτική παραγωγή. «Έχουμε δημιουργήσει πιθάρια, το πιεστήριο έχει ειδικές προδιαγραφές ακολουθώντας τα πρότυπα των παραδοσιακών πιεστηρίων της Καμπανίας. Ο τρύγος θα ξεκινήσει το 2021».

Όπως λέει, έχει ήδη οινοποιήσει περίπου 5 τόνους στο Κτήμα Σιγάλα και στόχος είναι να βγει με νέες ετικέτες στην αγορά την άνοιξη του 2022 με κρασιά εσοδείας του 2020. «Τα πιθάρια αυτά στα οποία πραγματοποιήθηκε η οινοποίηση στο Κτήμα Σιγάλα, θα μεταφερθούν στο νέο οινοποιείο», διευκρινίζει. Οι νέες εγκαταστάσεις που δημιουργεί ο Πάρις Σιγάλας θα είναι επισκέψιμες και θα προσφέρονται ορισμένα συνοδευτικά προϊόντα του κρασιού και όχι γεύμα. Η κάναβα του Πάρι Σιγάλα βρίσκεται στον Κουλούμπο της Σαντορίνης, κοντά στην Οία.

Ολοκληρώνεται η διαδρομή στο Κτήμα Σιγάλα με τον φετινό τρύγο

Στο ερώτημα πότε κλείνει οριστικά η σχέση του με το Κτήμα Σιγάλα, ο ίδιος απαντάει ότι «έκανα τον τρύγο του κρασιού που κυκλοφορεί και στο εξής η ομάδα του Κτήματος Σιγάλα θα οινοποιεί με τον δικό της τρόπο. Δεν ήμουν αρνητικός στο να βοηθήσω όσο γίνεται το Κτήμα Σιγάλα. Η υπάρχουσα ομάδα δέχτηκε να συνεργαστούμε για 18 μήνες, ωστόσο έχουν κάνει στο εξής άλλες επιλογές. Εάν ζητούσαν περαιτέρω τη βοήθειά μου και για τον επόμενο τρύγο, πολύ ευχαρίστως θα την προσέφερα», συμπληρώνει.

Στις εμφιαλώσεις που θα φέρει στην αγορά το Οινοποιείο Πάρις, είναι όπως λέει ο Πάρις Σιγάλας, η υψηλή ποιότητα των κρασιών του. Αυτό που θα προκύψει από την παραγωγή θα είναι κατά κύριο λόγο Σαντορίνη και Μαυροτράγανο, ενώ χρονικά θα προηγηθεί η εμφιάλωση της Σαντορίνης (ασύρτικο με οινολάσπες και 18 μήνες ωρίμανσης). Στο πλάνο μετά από ένα χρονικό διάστημα είναι να κυκλοφορήσει και Νυχτέρι. Σε κάθε περίπτωση δεν αποκλείεται τα δεδομένα στην πορεία να μεταβληθούν ως προς τις επιλογές του οινοποιού για τις ποικιλίες και τις ετικέτες που θα προκύψουν από την παραγωγική διαδικασία. Να σημειωθεί ότι ο Πάρις Σιγάλας διατηρεί συνεργασίες ετών με παραγωγούς σταφυλιού της περιοχής, από τους οποίους έχει ήδη ζητήσει και έχει παραλάβει ποσότητες σταφυλιού για την οινοποίηση που θα αφορά στο νέο του εγχείρημα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ένα κλειστό κλαµπ «βιρτουόζων» αµπελουργών επιδιώκει να σχηµατίσει η αποσταγµατοποιία-οινοποιία Τσιλιλή, προκειµένου να εφοδιάζεται σταφύλι που ικανοποιεί τα ποιοτικά στάνταρτς για τα προϊόντα απόσταξης,...

REPORTS

Εάν δεχτούμε ότι ο δρόμος που μεσολαβεί ανάμεσα στο κρασί και το τυρί, δεν είναι τελικά παρά εκείνο το μονοπάτι που τα ενώνει, ίσως...

REPORTS

Στο «μικροσκόπιο» της εφαρμοσμένης έρευνας αναμένεται να βρεθεί η αμπελουργική ζώνη της Γουμένισσας, στο Κιλκίς, σε μια προσπάθεια να προσδιοριστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του...

REPORTS

«Η κοιλάδα της Νάπα είναι οινική περιοχή με απίστευτη ποικιλομορφία», λέει η Rebekah Wineburg, οινοποιός και αμπελουργός για την εταιρεία Quintessa, στην Αμερικανική Αμπελουργική...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.