Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο οίκος Louis Pommery ετοιμάζεται για την Εβδομάδα Αγγλικού Κρασιού

Ο οίκος της Καμπανίας ‘’Pommery’’ θα γιορτάσει την Εβδομάδα Αγγλικού Κρασιού, η οποία θα λάβει χώρα από τις 19 έως τις 27 Ιουνίου, με το αγγλικό αφρώδες κρασί του, ‘’Louis Pommery England’’.

Ο Pommery ήταν ο πρώτος οίκος της Καμπανίας που παρήγαγε αφρώδες κρασί στην Αγγλία, αρχικά χρησιμοποιώντας σταφύλια από καλλιεργητές της αγγλικής κομητείας Hampshire. Σήμερα χρησιμοποιεί τα 300 στρέμματα από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του στην ίδια κομητεία.

Η ετικέτα Louis Pommery παράγεται στο οινοποιείο Pinglestone Estate που διαθέτει 400 στρέμματα, όπου τα ασβεστώδη εδάφη αποτελούν κυρίαρχο στοιχείο. Τα αμπέλια φυτεύτηκαν μεταξύ 2017 και 2019 με Chardonnay, Pinot Noir και Meunier.

Τρία χρόνια μετά τη φύτευση των πρώτων αμπελώνων, πέρυσι, η εταιρεία Pommery είδε τα πρώτα σταφύλια της να συγκομίζονται στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου. Η διάθεση στην αγορά της πρώτης σοδειάς της Pinglestone Estate αναμένεται το 2023.

Η ετικέτα Louis Pommery England σύμφωνα με τον οινοποιό είναι ένα “φωτεινό, φρέσκο, ισορροπημένο” αφρώδες κρασί που διαθέτει νότες από ” μήλο, λεμόνι και φραγκοστάφυλο “.

 

Πηγή thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2025 πραγματοποιήθηκε η 6th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, η ανοιξιάτικη εκδήλωση του Χάρτη των Γεύσεων και μεγαλύτερη γευστική δοκιμή ροζέ...

REPORTS

Σε πλειστηριασμό οδηγούνται στις 25 Ιουνίου μια σειρά αγροτεμάχια της πτωχευμένης ιστορικής οινοποιείας Τσάνταλη.

REPORTS

Πήρε ΦΕΚ η απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Κώστας Τσιάρας και Διονύσης Σταμενίτης και προβλέπει την ταξινόμηση των ελληνικών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου σε όλη...

REPORTS

Πιο ανθεκτικά στον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και τα ακραία καιρικά φαινόμενα φαίνεται πως είναι τα υπερπολυτελή και σπάνια κρασιά σύμφωνα με νέα έρευνα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2025 πραγματοποιήθηκε η 6th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, η ανοιξιάτικη εκδήλωση του Χάρτη των Γεύσεων και μεγαλύτερη γευστική δοκιμή ροζέ...

REPORTS

Μια μοναδική οινο-γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην...

REPORTS

Μια ομάδα νέων αμπελουργών και οινοποιών, δεύτερης και τρίτης γενιάς από τη Μαντινεία της Αρκαδίας, την ΠΟΠ ζώνη του Μοσχοφίλερου, ένωσαν τις δυνάμεις τους...

REPORTS

Με μια εκδήλωση γευσιγνωσίας υψηλού επιπέδου και μια ολοκληρωμένη ματιά τόσο στις παραδοσιακές όσο και στις καινοτόμες τάσεις που διαμορφώνουν την Rioja του σήμερα,...