Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Καναδάς δημοσιεύει νέες δραστικές οδηγίες έναντι του αλκοόλ

Η νέα εθνική καθοδήγηση στον Καναδά συνέστησε στους πολίτες να καταναλώνουν το πολύ δύο ποτά την εβδομάδα, με την έκθεση να υποστηρίζει ότι «οποιαδήποτε ποσότητα αλκοόλ δεν είναι καλή για την υγεία σας».

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Η καθοδήγηση, που κυκλοφόρησε την Τρίτη από το Καναδικό Κέντρο για τη χρήση ουσιών και τον εθισμό (CCSA) εκδόθηκε μετά από δύο χρόνια έρευνας, μια ανασκόπηση σχεδόν 6.000 μελετών και μια έρευνα σε περίπου 1.000 μέλη του κοινού.

Η έκθεση, η οποία χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την Health Canada, αναφέρει ότι περισσότερα από δύο «τυποποιημένα» ποτά την εβδομάδα αντιπροσωπεύουν αυξημένο κίνδυνο αρνητικών αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων καρκίνων.

Ο Καναδάς ορίζει ένα «τυποποιημένο» ποτό ως ένα μπουκάλι μπύρα, ένα ποτήρι κρασί, ένα σφηνάκι οινοπνευματωδών ποτών ή ένα μπουκάλι μηλίτη.

Πιο συγκεκριμένα αυτή η νέα έκθεση CCSA είναι μια ενημέρωση για μια έκθεση του 2011 με τίτλο Canada’s Low-Risk Drinking Guidelines. Στη συνέχεια, οι κατευθυντήριες οδηγίες συνιστούσαν το πολύ 10 ποτά την εβδομάδα για τις γυναίκες και 15 ποτά για τους άνδρες, ρίχνοντας σε έντονη ανακούφιση την έκταση της αλλαγής στις συμβουλές από τους υπαλλήλους υγείας.

«Οι αρχές στις οποίες θέλουμε να παραμείνουμε πιστοί είναι ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ότι όσο λίγοτερο αλκοόλ, τόσο το καλύτερο και ότι υπάρχουν στρατηγικές μείωσης της βλάβης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι για να μειώσουν την ποσότητα που πίνουν προκειμένου να βελτιώσουν την υγεία και την ευημερία τους», σχολίασε ο Δρ Peter Butt, ο συμπρόεδρος του έργου που καθορίζει τις κατευθυντήριες γραμμές του Καναδά για το αλκοόλ.

Η Erin Hobin, μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων που είναι υπεύθυνη για τη σύνταξη της καθοδήγησης, πρόσθεσε: «Το κύριο μήνυμα από αυτή τη νέα καθοδήγηση είναι ότι οποιαδήποτε ποσότητα αλκοόλ δεν είναι καλή για την υγεία σας.

Μάλιστα, η Δρ Hobin παραδέχτηκε ότι η καθοδήγηση μπορεί να φαίνεται «σοκαριστική» για τα μέλη του κοινού, αλλά εξήγησε: «Νομίζω ότι είναι πολύ νέα πληροφορία για το κοινό ότι με τρία τυπικά ποτά την εβδομάδα, ο κίνδυνος για καρκίνους κεφαλής και τραχήλου αυξάνεται κατά 15% και πόσο μάλλον περαιτέρω με κάθε επιπλέον ποτό.»

Εν συνεχεία, η βιομηχανία αλκοόλ του Καναδά, εν τω μεταξύ, προσπαθεί να αποκρούσει τις εκκλήσεις για υποχρεωτικές προειδοποιήσεις για την υγεία στις ετικέτες των μπουκαλιών και των δοχείων.

Ο CJ Helie, πρόεδρος της Beer Canada, δήλωσε στο CTV News ότι η βιομηχανία συμβούλευε εθελοντικά τους ανθρώπους να μετριάσουν το ποτό τους, καθιστώντας περιττές τις προειδοποιητικές ετικέτες για την υγεία.

«Πολλοί Καναδοί ζυθοποιοί, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μελών μας, έχουν εθελοντικές προειδοποιητικές ετικέτες για την υγεία ή εικονογράμματα στις συσκευασίες που αναφέρονται με προειδοποιήσεις να μην πίνετε αλκοόλ ενώ είστε έγκυος και να μην οδηγείτε σε κατάσταση μέθης», είπε.

Η νέα οδηγία του Καναδά για το αλκοόλ τον τοποθετεί στο πιο συντηρητικό άκρο του φάσματος σε σύγκριση με άλλες χώρες. Η καθοδήγηση που δημοσιεύτηκε από την Αυστραλία το 2020 συνιστούσε έως και 10 ποτά την εβδομάδα, με τις οδηγίες της Γαλλίας να συμβαδίζουν επίσης με αυτό το σύνολο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο συνιστά όχι περισσότερες από 14 μονάδες αλκοόλ την εβδομάδα, που αντιστοιχούν σε περίπου έξι «τυποποιημένα» ποτά.

Άλλες μελέτες έχουν προτείνει ότι το κόκκινο κρασί ιδιαίτερα μπορεί να ωφελήσει την υγεία με συγκεκριμένους τρόπους. Δεδομένα υγείας από 32 χώρες μέσω της μελέτης INTERSTROKE έδειξαν στοιχεία ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη συχνότητα εγκεφαλικών επεισοδίων.

Τέλος, μια ερευνητική ομάδα στο ιταλικό Πανεπιστήμιο της Νάπολης Federico II διαπίστωσε ότι η κατανάλωση δύο ποτηριών κρασιού την ημέρα συνδέεται με μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 32%. Ωστόσο, οποιαδήποτε υψηλότερη κατανάλωση είχε αρνητική επίδραση στον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

REPORTS

Tις πέντε διαφορετικές εκφράσεις του Μοσχοφίλερου έρχεται να εκφράσει η Οινοποιία Μπουτάρη, συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας τα στάδια της συγκεκριμένης ποικιλίας, η οποία έχει ταυτιστεί...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.