Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο ιδρυτής της Total Wine, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο Κογκρέσο

Ο David Trone, ιδρυτής της αμερικανικής αλυσίδας λιανικής Total Wine, η οποία δέχθηκε πρόσφατα απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου, φέρεται να χρησιμοποιεί χρήματα που αποκτήθηκαν μέσω της επιχείρησης για να χρηματοδοτήσει την τελευταία του προεκλογική εκστρατεία.

Ως ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος λιανοπωλητής αλκοολούχων ποτών της Αμερικής με 259 καταστήματα σε όλη τη χώρα, το να πούμε ότι η Total Wine έχει σημαντική επιρροή, φαντάζει απλοϊκό.

Σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaire’s Index, που αποτιμά την Total Wine για πρώτη φορά φέτος, η λιανική αξία εκτιμάται σε 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Έχοντας παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος της Total Wine το 2015, ο συνιδρυτής και ιδιοκτήτης David Trone έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην πολιτική. Και τον Μάιο, ο Δημοκρατικός ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει μια θέση στη Γερουσία (την άνω αίθουσα του Κογκρέσου των ΗΠΑ).

Σύμφωνα με μια έκθεση του Bloomberg, ο Trone ήταν ο μεγαλύτερος αυτοχρηματοδοτούμενος από οποιονδήποτε υποψήφιο τα τρία από τα χρόνια κατά τα οποία ήταν υποψήφιος για το Κογκρέσο (το 2016, το 2018 και το 2022) και έχει ξοδέψει περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια στις προεκλογικές του εκστρατείες . Είναι μέλος του Κογκρέσου για την 6η περιφέρεια του Μέριλαντ από το 2018.

Από τότε που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την ανυψωμένη θέση του Κογκρέσου φέτος, ο Trone λέγεται ότι έχει δανείσει 10 εκατομμύρια δολάρια από τα δικά του μετρητά για την εκστρατεία, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων πιθανότατα θα δαπανηθεί για διαφήμιση, για να εξασφαλίσει την έδρα του.

Η Trone ανέφερε προσωπικό εισόδημα τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, σύμφωνα με τις δημόσιες αποκαλύψεις.

Όπως ανέφερε, η Total Wine, της οποίας εξακολουθεί να ανήκει η Trone, βρίσκεται επί του παρόντος στο μικροσκόπιο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC), η οποία έχει καταθέσει δικαστική απόφαση για να αναγκάσει την οινοποιία να σταματήσει την παροχή των απαιτούμενων εγγράφων σε μια συνεχή διαδικασία, έρευνα κατά του διανομέα Southern Glazer’s.

Παράλληλα, η έρευνα επικεντρώνεται στο εάν η Southern Glazer’s δίνει ή όχι προνομιακές τιμές σε ευνοημένες, μεγάλες αλυσίδες λιανικής, όπως η Total Wine, τις οποίες δεν προσφέρει σε μικρότερους λιανοπωλητές αλκοολούχων ποτών.

Σύμφωνα με την FTC, η Total Wine κλήθηκε επανειλημμένα να παράσχει έγγραφα και άλλες πληροφορίες κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, αλλά «απορρίφθηκε κατηγορηματικά να το πράξει».

Η οινοποιία θα λάβει τώρα εντολή να παράσχει τα έγγραφα εντός 20 ημερών από την παραγγελία ή να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν γιατί πρέπει να εξαιρεθεί από αυτό.

Ο Trone είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διαπραγματεύσεις εκπτώσεων για λογαριασμό πολλών καταστημάτων, παράνομη διαφήμιση τιμών μπύρας και παράκαμψη των κρατικών κανονισμών μεταφορών, αν και όλα αυτά συνέβησαν πριν ιδρύσει την Total Wine και καθεμία από τις κατηγορίες απορρίφθηκε.

Τέλος, το 2016 η Επιτροπή Ελέγχου Αλκοολούχων Ποτών της Μασαχουσέτης «σέρβιρε» την Total Wine με αναστολή άδειας για πώληση οινοπνευματωδών ποτών κάτω από το κόστος της, αλλά η επιχείρηση κρασιού κατάφερε να ανατρέψει αυτήν την απόφαση με έφεση.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ), αναδεικνύοντας τη δύναμη της συνεργασίας, ανακοινώνει τη διοργάνωση του MESSINIA FORUM για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι εργασίες του διήμερου...

REPORTS

H Wine Plus ετοιμάζει τη 5th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, μια πραγματικά ‘μεγάλη’ γευστική δοκιμή αφιερωμένη αποκλειστικά στα ροζέ κρασιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Μία από τις πιο ευμετάβλητες γωνιές της αγοράς ειδών πολυτελείας της Κίνας είναι ο αμπελοοινικός τομέας, ο οποίος γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη και απότομη πτώση...

REPORTS

Το οινοποιείο Kendall-Jackson έκλεισε συμφωνία με την Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (NBA) για να γίνει ο πρώτος επίσημος οινικός συνέταιρος του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ), αναδεικνύοντας τη δύναμη της συνεργασίας, ανακοινώνει τη διοργάνωση του MESSINIA FORUM για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι εργασίες του διήμερου...

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από το επιβλητικό αμπελοτόπι του Μέγα Σπηλαίου ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνοδεία...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.