Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο ιδιοκτήτης του Château Montrose αγοράζει τους αμπελώνες RdV της Βιρτζίνια

Η συμφωνία για τον αμερικανικό παραγωγό RdV Vineyards αποτελεί την πρώτη εξαγορά οινοποιείου εκτός Γαλλίας για την οικογένεια Bouygues, ιδιοκτήτρια της δεύτερης μεγαλύτερης καλλιέργειας Château Montrose στο Μπορντό.

Η RdV Vineyards της Βιρτζίνια αποκτήθηκε από την Eutopia Estates, η οποία πρόκειται να αποτελέσει το νέο εμπορικό σήμα για το χαρτοφυλάκιο κρασιών της οικογένειας Bouygues και η οποία περιλαμβάνει το Château Montrose στο Μπορντό.

Από την ίδρυσή της το 2006 έχει πάρει το όνομα του ιδρυτή της, Rutger de Vink. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η RdV Vineyards θα μετονομαστεί σε Lost Mountain.

Είναι η πρώτη αγορά οινοποιείου από την οικογένεια Bouygues εκτός Γαλλίας. Ενώ αρκετοί ιδιοκτήτες κτημάτων στο Μπορντό έχουν αγοράσει ιδιοκτησίες στην Καλιφόρνια, η συμφωνία αντικατοπτρίζει επίσης την επιτυχία της RdV με τις ποικιλίες σταφυλιών “Μπορντό” στη Βιρτζίνια.

Το κτήμα της έκτασης 37,6 εκταρίων (93 στρεμμάτων) διαθέτει 7,3 εκτάρια (18 στρέμματα) αμπελώνων, εκ των οποίων το 50% είναι φυτεμένο με Cabernet Sauvignon, 22% Merlot, 20% Cabernet Franc και 8% Petit Verdot.

Τα κρασιά περιλαμβάνουν το “αμερικανικό grand cru” Lost Mountain και επίσης το Rendezvous, με παραγωγή περίπου 1.200 και 1.000 κιβωτίων ετησίως αντίστοιχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας εξαγοράς δεν έχουν γίνει γνωστές, αν και ο ιδρυτής της RdV, ο οινοποιός Joshua Grainer MW, θα συνεχίσει στο κτήμα, τόσο ως οινοποιός όσο και ως διευθυντής.

Ο Pierre Graffeuille θα είναι διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του νέου Lost Mountain.

Ο Graffeuille είναι διευθύνων σύμβουλος της Montrose και επίσης διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κρασιού SCDM της οικογένειας Bouygues, η οποία θα είναι πλέον γνωστή ως Eutopia Estates και η οποία περιλαμβάνει επίσης το Château Tronquoy στο Μπορντό, το Clos Rougeard στην κοιλάδα του Λίγηρα και το Domaine Rebourseau στη Βουργουνδία. Η Charlotte Bouygues ηγείται της στρατηγικής ανάπτυξης της Eutopia.

Ο οινολογικός σύμβουλος της RdV, Eric Boissenot, χαίρει μεγάλου σεβασμού για τη συνεργασία του με πολλά κορυφαία châteaux του Μπορντό, ιδίως στην αριστερή όχθη, ενώ ο όμιλος συνεργάζεται επίσης με τον καταξιωμένο σύμβουλο αμπελουργίας Jean-Philippe Roby.

Αμφότεροι ορίστηκαν στην ομάδα που έχει οριστεί να οδηγήσει τον όμιλο στο νέο κεφάλαιο Lost Mountain.

Οι αδελφοί Martin και Olivier Bouygues έχουν επιχειρηματικά συμφέροντα στις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η οικογένεια είχε εκτιμώμενη περιουσία 3,75 δισ. ευρώ (3,16 δισ. λίρες) το 2023, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό Challenges.

Το Montrose ήταν η πρώτη αγορά οινοποιείου των αδελφών, το 2006. Έχουν επενδύσει σημαντικά στο κτήμα, μεταξύ άλλων με την ανακαίνιση των κελαριών του.

Το Montrose 2023 που κυκλοφόρησε πρόσφατα βαθμολογήθηκε με 98 βαθμούς από τον ανταποκριτή του Decanter στο Μπορντό, Georgie Hindle, καθιστώντας το ένα από τα κρασιά με την υψηλότερη βαθμολογία αυτής της σοδειάς που βρίσκεται ακόμη σε βαρέλια.

Παράλληλα με τα οινοποιεία που αναφέρθηκαν παραπάνω, η Eutopia Estates περιλαμβάνει επίσης το Distillerie de la Métairie στο Κονιάκ και μια φάρμα τρούφας στο Chinon της κοιλάδας του Λίγηρα, με την ονομασία La Truffière de Cément.

Πηγή: Decanter

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Πορτογαλία υποφέρει από την υποκατανάλωση κόκκινων κρασιών, την απότομη αύξηση της παραγωγής το 2023 και την πτώση των εξαγωγών, οδηγώντας της να ζητήσει...

REPORTS

Αύξηση στον συνολικό όγκο των εξαγωγών, αλλά μείωση στα έσοδα δείχνουν δεδομένα από την Υπηρεσία Δασμών της Αυστραλίας για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

REPORTS

Οι ηγέτες του οινοπαραγωγικού χώρου ζητούν άμεση δράση από την Ε.Ε για την αντιμετώπιση πολλαπλών προκλήσεων.

REPORTS

Το γνωστό κτήμα, Il Borro, που βρίσκεται στην ιστορική και διάσημη οινοποιητική περιοχή του Montalcino στην καρδιά της Τοσκάνης, εξαγόρασε την Tenuta Pinino σε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Στην ορεινή Αιγιαλεία ο φετινός χειμώνας γενικά ήταν μικρής διάρκειας και ήπιος, χωρίς βροχές και χιονοπτώσεις και η άνοιξη του ’24 ήταν εξίσου στεγνή...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Περισσότερα σταφύλια chardonnay οινοποιήθηκαν σε όλη την Αυστραλία το περασμένο έτος από οποιαδήποτε άλλη ποικιλία, ωθώντας για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία τις...