Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο εργασιακός βίος του Ιωάννη Σπέη, ως στέλεχος στον χώρο της οινοποιίας

Μια ιστορία από τις πηγές από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς πάνω στον χημικό της ελληνικής οινοποιίας.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) επιχειρεί να διηγηθεί ψηφιακά ιστορίες από το πρόσφατο παρελθόν της χώρας, στο πλαίσιο της σειράς Ιστορία από τις πηγές που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Μεταξύ αυτών, είναι ιστορίες επιχειρήσεων και κλάδων παραγωγής, τεχνολογίας και καινοτομίας που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα του 20ού αιώνα. Διατρέχουμε χώρους βιομηχανικών και άλλων επιχειρήσεων, συχνά ακολουθώντας τα βήματα των εργαζομένων τους. Εκτός από εγκαταστάσεις, γραμμές παραγωγής και προϊόντα, ανακαλύπτουμε μικρές, προσωπικές ιστορίες που μιλούν για μεγαλύτερες, για δομές της οικονομίας και της κοινωνίας της χώρας μας. Έτσι, παρακολουθώντας τον εργασιακό βίο του Ιωάννη Σπέη, ενός επιστήμονα που δραστηριοποιήθηκε ως στέλεχος στον χώρο της οινοποιίας από την τρίτη δεκαετία του 20ού αιώνα, έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε πολλά για αυτόν τον διαχρονικά σημαντικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Για την οπτικοακουστική παραγωγή αξιοποιήθηκε το προσωπικό αρχείο του Ιωάννη Σπέη και άλλες πηγές από τις συλλογές του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ.

Για να δείτε την οπτικοακουστική παραγωγή (διάρκειας 13 λ.), πατήστε εδώ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, οι οινοποιοί στη Γαλλία εξερευνούν νέες μεθόδους για τον προσδιορισμό της βέλτιστης ημερομηνίας συγκομιδής των σταφυλιών, με στόχο την παραγωγή οίνων...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στις 15 Ιουνίου 2025, ο εμβληματικός Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε με αρώματα, χρώματα και νότες ροζέ κρασιού, φιλοξενώντας για ακόμη...

REPORTS

O σπόρος για την ανάδειξη του πολυποίκιλου μεσσηνιακού αμπελώνα μπήκε το 2023, μέσω του πρώτου Messinia Terroirs Wine Festival. Φέτος, το διαδραστικό οινικό φεστιβάλ...

REPORTS

Στο πλαίσιο διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος, η ΚΕΟΣΟΕ και τα μέλη της Επιχειρησιακής Ομάδας “OINOS”, διοργανώνουν Ημερίδα στις 20 Ιουνίου 2025 και ώρα...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Πιο όψιμη κατά περίπου 3-4 ημέρες αναμένεται η φετινή χρονιά σε σχέση με το 2024 στους αμπελώνες της Κρήτης σύμφωνα με νέο δελτίο γεωργικών...