Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κάρολου ως βασιλιά στο Μπορντό

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα περιοδεύσει σε έναν βιολογικό αμπελώνα στο Μπορντό στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης του από τότε που ανέβηκε στο θρόνο…

Ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα φιλοξενήσει τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα σύζυγο Καμίλα κατά την άφιξή τους στο Παρίσι την Κυριακή 26 Μαρτίου.

Θα είναι η πρώτη περιοδεία του βασιλιά Καρόλου στο εξωτερικό από τότε που διαδέχθηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ πέρυσι, και το βασιλικό ζεύγος θα υποδεχθεί με ένα κρατικό συμπόσιο στο Château de Versailles. Ενώ, θα μιλήσουν επίσης σε γερουσιαστές και μέλη της Εθνοσυνέλευσης στη Γαλλική Γερουσία.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου, ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα θα φύγουν από το Παρίσι και θα κατευθυνθούν στο Μπορντό, το οποίο επιλέχθηκε λόγω του μεγάλου αριθμού Βρετανών κατοίκων.

Μια νέα μόνιμη κατοικία άνοιξε για το βρετανικό προξενείο στο κέντρο της πόλης, οπότε το βασιλικό ζεύγος θα το ανοίξει επίσημα, ενώ θα συναντήσει εξέχοντα μέλη της τοπικής γαλλοβρετανικής κοινότητας.

Θα επισκεφθούν τα περίχωρα της πόλης για να δουν τις ζημιές που προκάλεσαν οι δασικές πυρκαγιές πέρυσι.

Στη συνέχεια, το ζευγάρι θα επισκεφθεί έναν βιολογικό αμπελώνα που δεν κατονομάζεται, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει σε μια βιώσιμη προσέγγιση στην οινοποίηση, σύμφωνα με το παλάτι. Παράγει τη δική του ηλιακή ενέργεια και επίσης συλλαμβάνει τυχόν εκπομπές άνθρακα που παράγει και τις μετατρέπει.

Η βασίλισσα σύζυγος του Κάρολου Καμίλα έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος της Ένωσης Αμπελώνων του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει υπερασπιστεί με πάθος τη βιομηχανία στο παρελθόν.

Ο Βασιλιάς Κάρολος είναι διάσημος για την αγάπη του για το σκωτσέζικο ουίσκι η εμπιστοσύνη του έχει πουλήσει στο παρελθόν ένα single malt που δημιούργησε η Laphroaig με την ετικέτα Highgrove, αλλά είναι επίσης και οινοπότης.

Μετά την περιοδεία του Μπορντό, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα σύζυγος Καμίλα θα κατευθυνθούν στο Βερολίνο την Τετάρτη 29 Μαρτίου και θα περάσουν τρεις ημέρες στη Γερμανία προτού πάνε σπίτι τους.

Ένας εκπρόσωπος του παλατιού δήλωσε: «Η επίσκεψη θα γιορτάσει τη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με τη Γαλλία και τη Γερμανία, σηματοδοτώντας τις κοινές μας ιστορίες, τον πολιτισμό και τις αξίες μας.

«Είναι επίσης μια ευκαιρία να κοιτάξουμε μπροστά και να δείξουμε τους πολλούς τρόπους με τους οποίους οι χώρες μας εργάζονται σε συνεργασία, είτε πρόκειται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την απάντηση στη σύγκρουση στην Ουκρανία, την εκμετάλλευση εμπορικών και επενδυτικών ευκαιριών ή την κοινή χρήση των καλύτερων τεχνών και του πολιτισμού μας.

Εκτός από την ισχύ των διμερών σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου με τη Γαλλία και τη Γερμανία, η επίσκεψη των Μεγαλειοτήτων θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις που θα τονίζουν τη σημασία της βιωσιμότητας και της κοινότητας, βασικά θέματα που έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες όλων των χωρών μας.

«Θα υπάρξουν επίσης ευκαιρίες να προβληματιστούμε για τις θυσίες και τις προκλήσεις του κοινού μας παρελθόντος, από το οποίο προέρχεται μια διαρκής κληρονομιά συνεργασίας και συμφιλίωσης».

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

REPORTS

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης βρέθηκε στις 8 Απριλίου και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Κύπρο, με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ και 6...

REPORTS

Η Ελλάδα, μετά από πολλά έτη απουσίας, συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση οίνων και ποτών στην Ιταλία, επιστρέφοντας δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη...

REPORTS

Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, φιλοξενούμε τον Ακαδημαϊκό, Ομότιμο καθηγητή γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ, Χριστόφορο Χαραλαμπάκη στη διάλεξη: «Η διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας»

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

Από το επιβλητικό αμπελοτόπι του Μέγα Σπηλαίου ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνοδεία...

REPORTS

Με κυρίαρχη τάση να αποτυπώνεται και να ενισχύεται τελευταία στην αγορά, αυτή των κρασιών με φρεσκάδα και ελάχιστο ή καθόλου χρόνο παλαίωσης, το φετινό...