Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα οινικά αρώματα της Σικελίας σε γευσιγνωσία στο Λονδίνο

Είτε πρόκειται για ηφαιστειακές πλαγιές, βιολογικά κρασιά και γηγενή σταφύλια, πλούσια κόκκινα έως ανοιχτόχρωμα ροζέ και ευαίσθητα λευκά, η Σικελία τα έχει όλα και πολλά άλλα, οπότε εδώ είναι κάποιοι λόγοι γιατί αυτό το νησί πρέπει να βρίσκεται στο ραντάρ κάθε οινόφιλου που επρόκειτο να παραβρεθεί στην πρόσφατη γευσιγνωσία στο Λονδίνο.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η Σικελία, το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, προσφέρει στον κόσμο του κρασιού μια τέτοια σειρά από συναρπαστικές επιλογές, σε όλα τα επίπεδα τιμών, και οι δυνατότητές του μόλις αρχίζουν να αξιοποιούνται πλήρως.

Επιπλέον, με τη νέα προστατευόμενη ονομασία προέλευσης  Sicilia DOC, δίνεται η ευκαιρία στις ποικιλίες τις Σικελίας όπως το Nocera και το Nero d’Avola να προωθηθούν σε παγκόσμιο κοινό.

Ως μέρος αυτού, 30 από τους κορυφαίους παραγωγούς της Σικελίας έρχονται στο Λονδίνο την Πέμπτη για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους στο εμπόριο του Ηνωμένου Βασιλείου, φέρνοντας μαζί τους τη φαινομενικά ατελείωτη ποικιλία στυλ που προσφέρονται από αυτό το αξιόλογο νησί – ένα αμπελουργικό καταφύγιο στην καρδιά της Μεσογείου Θάλασσα.

Μεταξύ των συναρπαστικών ευκαιριών για τον αγοραστή κρασιού είναι τα όμορφα ισορροπημένα κρασιά όλων των στυλ φτιαγμένα με ανθεκτικά στη θερμότητα γηγενή σταφύλια, μαζί με οικονομικά βιολογικά κρασιά, καθώς και αμίμητες σταγόνες που αξίζουν το κελάρι.

Με το ξηρό, τραχύ, λοφώδες τοπίο και την αρχαία αμπελουργική του κληρονομιά, αυτό είναι ένα μέρος που προσφέρει μια ποικιλία από αυθεντικά κρασιά βιώσιμης παραγωγής που θα ενθουσιάσουν τον οικολογικό και απαιτητικό πότη.

Όχι μόνο η γευσιγνωσία την Πέμπτη προσφέρει στο εμπόριο κρασιού του Ηνωμένου Βασιλείου την ευκαιρία να γευτεί τα καλύτερα από το Sicilia DOC που παράγεται σήμερα, αλλά και μια στιγμιότυπο των δυνατοτήτων του νησιού μέσω ενός masterclass με 12 φανταστικά κρασιά.

 

Fun Facts:

Η Σικελία είναι ο «μεγαλύτερος αμπελώνας» της Ιταλίας που καλύπτει σχεδόν 100.000 εκτάρια, σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη από την έκταση των φυτεύσεων στη Νέα Ζηλανδία.

Η Σικελία διαθέτει 26.000 εκτάρια πιστοποιημένων βιολογικών αμπελώνων, που είναι επίσης ο μεγαλύτερος στην Ιταλία.

Διαθέτει επίσης 42.000 εκτάρια διαχείρισης βιώσιμης σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες, στους οποίους περιλαμβάνεται η απαγόρευση των ζιζανιοκτόνων.

Η Σικελία είναι επίσης μια χώρα με πλαγιές, με το 61% των αμπελώνων σε λόφους και το 24% σε ορεινό έδαφος.

 

Λεπτομέρειες για τη γευσιγνωσία:

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, 12:00 – 18:00

Εκκλησία της Αγίας Μαρίας, Marylebone

Wyndham Pl, York St, Λονδίνο W1H 1PQ

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Οδηγίες για την εφαρμογή του νέου πλαισίου που διέπει τους διήμερους αποσταγματοποιούς εξέδωσε η ΑΑΔΕ σε συνέχεια της θεσμικής παρέμβασης που ψηφίστηκε στη Βουλή...

REPORTS

Συμπαρασύροντας την παράδοση έξι γενεών στην αμπελουργία και το κρασί, ο 33χρονος σήμερα Μιχάλης Αθανασίου, ξεκίνησε το δικό του φερώνυμο οινοποιείο το 2007, όντας...

REPORTS

Τις τιμές ανά ποικιλία σταφυλιών εσοδείας 2022, ανακοίνωσε η Ένωση Ηρακλείου, επισημαίνοντας πως η ημερομηνία έναρξης παραλαβής θα ανακοινωθεί με νεώτερο Δελτίο Τύπου. Ας...

REPORTS

Με φρέσκιες και γήινες μυρωδιές, το Sauvignon Blanc διακρίνεται ανάμεσα στις λευκές ποικιλίες κρασιού, σε παγκόσμιο επίπεδο. Με προέλευση από την κοιλάδα του Λίγηρα...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.