Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα μεγαλοπρεπή Screaming Eagle κυρίαρχα στον Sothebys

Ο οίκος Sotheby’s άνοιξε την εναρκτήρια δημοπρασία του σε συνεργασία με την Napa Valley Vintners, μια συλλογή με περισσότερες από 50 παρτίδες σπάνιων κρασιών της κοιλάδας Napa που εκτείνονται σε περισσότερα από 40 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων μοναδικών μεγαλοπρεπών κρασιών Screaming Eagle.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η πώληση της Βιβλιοθήκης Napa Valley επικεντρώνεται σε κρασιά που προέρχονται απευθείας από τα κελάρια της βιβλιοθήκης του οινοποιείου, όπως ανέφερε ο παγκόσμιος επικεφαλής κρασιού του Sotheby’s, Jamie Ritchie, και έχει συγκεντρωθεί από 150 οινοποιεία που αντιπροσωπεύουν έξι δεκαετίες από το 1978-2021. Η δημοπρασία, η οποία πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη αυτό το Σάββατο (5 Φεβρουαρίου) είναι η πρώτη στην τριετή συνεργασία της περιοχής με τον διεθνή οίκο δημοπρασιών, με τα έσοδα από την πώληση να χρησιμοποιούνται για να ωφεληθούν προγράμματα που προωθούν, προστατεύουν και ενισχύουν την Napa Valley .

Πολλές από τις παρτίδες αντικατοπτρίζουν το πνεύμα συνεργασίας της Napa, με μπουκάλια κρασιού από πολλά οινοποιεία, είπε ο Sotheby’s.

«Η πώληση παρουσιάζει μια δελεαστική σειρά από μπουκάλια και εμπειρίες, που αντιπροσωπεύουν την πλήρη γκάμα κρασιών και οινοποιείων από την κοιλάδα της Napa, τα οποία θα απευθύνονται τόσο σε καθιερωμένους όσο και σε αρχάριους συλλέκτες σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο Ritchie.

Οι παρτίδες περιλαμβάνουν ένα κατακόρυφο τεσσάρων μπουκαλιών από magnums του Harlan Estate από τις σοδειές του 2006, 2007, 2008 και 2009. Ένα κάθετο σετ 10 μπουκαλιών από το Kenzo Estate. Μπουκάλια μεγάλου μεγέθους που έχουν αποθηκευτεί στα θησαυροφυλάκια του οινοποιείου Robert Mondavi, για πέντε δεκαετίες. Καθώς και μια μοναδική παρτίδα magnum από το κελάρι του Screaming Eagle που περιλαμβάνει ένα magnum το καθένα από τα τρία μόνο κρασιά που παράγονται στο κτήμα: Screaming Eagle Cabernet Sauvignon, Screaming Eagle The Flight και Screaming Eagle Sauvignon Blanc. Δεδομένου ότι ούτε το The Flight ούτε το Sauvignon Blanc πωλούνται ποτέ σε μεγάλη μορφή, αυτή είναι μια από τις πιο σπάνιες προσφορές που συγκεντρώθηκαν ποτέ από το κτήμα.

Παράλληλα, κάποια άλλα αξιοσημείωτα σημεία περιλαμβάνουν ένα πολύ σπάνιο κατακόρυφο 3L του Mayacamas Cabernet Sauvignon από τις σοδειές του 2010, 2011, 2012 και 2013, μια σπάνια συλλογή έξι vintage του Spottswoode Estate Cabernet Sauvignon σε δύο μορφές, ένα χειροποίητο, έξι vintage κάθετο σετ από magnum της βιβλιοθήκης Cardinale, ένα σπάνιο κατακόρυφο του Hillside Select από το Shafer Vineyards, μια άνευ προηγουμένου παρτίδα 19 μπουκαλιών από τον οινοποιό Christopher Carpenter, τέσσερις πολυπόθητοι μεγιστάνες του φημισμένου Signature Cabernet Sauvignon της οικογένειας Chappellet, και τέλος ένα αποκλειστικό έξι vintage, μεγάλου μεγέθους διπλό magnum κάθετο Cabernet Sauvignon, που προέρχεται από το Mount Veeder.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος και πρόεδρος της Napa Valley Vintner, Linda Reiff, CEO είπε ότι η συλλογή παρουσίαζε το βάθος των κρασιών που η περιοχή κρασιού της Napa Valley και οι οινοποιοί της ήταν σε θέση να παράγουν «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τον Sotheby’s για να φέρουμε την πλούσια ιστορία της οινοποίησης της Napa στη δημοπρασία κόσμος. Η υπόσχεση Napa Valley σημαίνει κρασιά της υψηλότερης ποιότητας, φτιαγμένα με αριστεία και είμαστε ενθουσιασμένοι που ο παγκόσμιος κόσμος των συλλεκτών θα εξερευνήσει περισσότερα από αυτά που έχουμε να προσφέρουμε», είπε.

Επίσης, ο οίκος δημοπρασιών φιλοξενεί μια συζήτηση για να εξεταστεί η εξέλιξη των κρασιών Napa Valley στη δευτερογενή αγορά τα τελευταία 20 χρόνια. Θα περιλαμβάνει γνωστούς οινοποιούς από μια ποικιλία οινοποιείων που έχουν πρωτοστατήσει στη δημιουργία μερικών από τα πιο περιζήτητα κρασιά της Napa.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Έντονο άρωμα, πλούσιες τανίνες και «σώμα», φρουτώδης χαρακτήρας, ισορροπία στοιχείων, χρώμα, υφή και υψηλό επίπεδο, είναι τα στοιχεία που αναδεικνύονται, ίσως για πρώτη φορά...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η... "ροζέ" εκδήλωση γευσιγνωσίας «Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza» επιστρέφει στο Ζάππειο Μέγαρο στις 29/05/2022.

REPORTS

Ανοίγει και πάλι τις εμβληματικές του θύρες για το κοινό, το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου από τις 20 Μαϊου 2022.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ιδανικό σκηνικό για μολύνσεις από ωίδιο καταγράφουν στις παρατηρήσεις τους οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας Ηρακλείου, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες στο πρώτο δεκαπενθήμερο...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.