Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες αύξησαν 38% τις πωλήσεις οίνου Ν. Κορέας

Μετά την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, οι πωλήσεις κρασιού στη Νότια Κορέα εκτοξεύτηκαν, αλλά αυτό δεν ισχύει για την μπύρα, αποκαλύπτει ένας από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές της χώρας.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου συμβάλλουν στην ενίσχυση της κατανάλωσης κρασιού, καθώς πολλοί άνθρωποι που απολαμβάνουν τις εκδηλώσεις στο σπίτι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος κρύου έχουν αυξήσει και τις αγορές τους κρασιού.

Η E-Mart 24, ένας από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις κρασιών της αυξήθηκαν κατά 38% σε σύγκριση με μόλις πριν από δύο εβδομάδες. Την ίδια περίοδο, η μπύρα σημείωσε ελαφρά αύξηση 5% και το soju μειώθηκε κατά 3%, ανέφερε η Digital Times της Νότιας Κορέας.

Εξήγησε ότι λόγω του κρύου κύματος, με τη μέση θερμοκρασία να πέφτει στους -6,6 °C, οι άνθρωποι έχουν μειώσει τις υπαίθριες δραστηριότητες τους, επιλέγοντας να περνούν χρόνο στο σπίτι με ένα ποτήρι κρασί.

Τα στοιχεία των πωλήσεων αποκάλυψαν μια διαφορετική ιστορία από την Ολυμπιακή σεζόν του Τόκιο του περασμένου καλοκαιριού, όπου η αύξηση του κρασιού τον Ιούλιο ήταν μόλις 5%.

Η αύξηση του κρασιού έχει επίσης ωφελήσει τις πωλήσεις σνακ σχεδιασμένων για συνδυασμό κρασιών, όπως τυρί, ελιές και σαλάμι. Η απόδοση αυτών των ειδών είναι καλύτερη από τα ξηρά σνακ που τείνουν να τα απολαμβάνετε με μπύρα.

Το κατάστημα λιανικής E-Mart 24 πιστεύει ότι οι πελάτες τείνουν να απολαμβάνουν το κρασί όταν βρίσκονται σε ένα ζεστό οικιακό περιβάλλον και, κατά συνέπεια, έχει αναπτύξει σχέδια για να επεκτείνει τη γκάμα των σνακ που συνδυάζουν κρασί.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...

REPORTS

Το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών στην αλβανική αγορά η οποία, επί του παρόντος, είναι ισχνή,...