Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι πυρκαγιές κόστισαν 3,7 δις στο αμερικανικό κρασί το 2020

Οι ζημιές από τις πυρκαγιές υπολογίζεται πως θα γίνουν αισθητές στα οινοποιεία έως το 2023.

Με αυτή την εκτίμηση της Moramarco, ιδιοκτήτριας της εταιρείας έρευνας της αγοράς «BW166» και συντάκτης των εκθέσεων Gomberg, Fredrikson & Associates, ολοκλήρωσε τα ευρήματά της σχετικά με τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς, τα συνολικά δεδομένα της αγοράς και άλλες αναλύσεις στο πλαίσιο της διαδικτυακής διάσκεψης βιομηχανίας οίνου της North Bay Business Journal που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου.

Οι πληγές από τις πυρκαγιές του 2020 είναι ο λόγος για τον οποίο η Moramarco συμβουλεύει τους οινοποιούς να ετοιμαστούν για μια δύσκολη τριετία. «Ως βιομηχανία, πρέπει να ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο», λέει χαρακτηριστικά η Moramarco.

Αναλύοντας όμως και τις επιδράσεις του Κορωναιού στη βιομηχανία του κρασιού, είπε ότι εάν ο COVID-19  τεθεί υπό έλεγχο μέχρι την άνοιξη, αυτό θα βοηθήσει την έναρξη της ανάκαμψης και η οικονομία θα μπορέσει να πλησιάσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία μέχρι το τέλος του έτους. «Ο ιός ελέγχει την οικονομία», είπε.

Καθώς η χρονιά εξελίσσεται, είπε ότι θα παρακολουθεί μερικές μεγάλες αγορές όπως αυτές του Σαν Φρανσίσκο, της Νέα Υόρκης και του Λας Βέγκας για να δει πώς θα επιστρέψουν οι καταναλωτές στα εστιατόρια και στα ταξίδια. Είπε ότι είναι πιθανό ο να μειωθεί ο δείκτης κατανάλωσης έως και 25% στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και πως είναι πολύ δύσκολο για την ώρα να προβλέψουμε πως θα αντιδράσουν οι καταναλωτές.

Τα εστιατόρια που θα καταφέρουν να παραμείνουν ανοιχτά θα πρέπει να μειώσουν το μενού και τις λίστες κρασιών σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα έξοδα. Η Moramarco όμως προβλέπει πως θα μειωθούν οι πωλήσεις και στις μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου και κατ’ επέκταση οι τοποθετήσεις στα ράφια, θα είναι κανονικός αγώνας για τους παραγωγούς.

 

Πηγή: winebusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Πόσο καιρό μπορείτε να διατηρήσετε ένα ανοιχτό μπουκάλι κρασί; Μόλις ανοίξει ένα μπουκάλι, τίθεται συχνά το ερώτημα για πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί χωρίς...

REPORTS

Ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV) και η Διεθνής Συνθήκη για τους Φυτογενετικούς Πόρους για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (ITPGRFA) και ο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2024, στις 19:00, το Κτήμα Γεροβασιλείου φιλοξενεί την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Χατζηνικολάου «100 σταγόνες δρόμος».

REPORTS

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής δημοσίευσε επισκόπηση της πολιτικής για τη φορολόγηση των αλκοολούχων ποτών, με σχέδια αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον προσεχή...

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Κατά τα μέσα του περασμένου Αυγούστου, εντοπίστηκαν προσβολές από το έντομο Cryptoblabes gnidiella (Lepidoptera, Pyralidae) σε αμπελώνες της Καλής Βρύσης, έντομο το οποίο δεν...

REPORTS

Πληθώρα νέων τεχνολογιών που αναμένεται να καθορίσουν το μέλλον της αμπελουργίας είδαμε στην φετινή Vinitech-Sifel, που πραγματοποιήθηκε στο Μπορντό το τριήμερο 26-28 Νοεμβρίου. Οι...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

Την αναβίωση της παράδοσης στην σύγχρονη οινοπαραγωγή φέρνουν οι limited edition ετικέτες του κτήματος Μέγα Σπήλαιο, Heritage of Mega Spileo Estate, Assyrtiko 2023 και...