Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι πυρκαγιές κόστισαν 3,7 δις στο αμερικανικό κρασί το 2020

Οι ζημιές από τις πυρκαγιές υπολογίζεται πως θα γίνουν αισθητές στα οινοποιεία έως το 2023.

Με αυτή την εκτίμηση της Moramarco, ιδιοκτήτριας της εταιρείας έρευνας της αγοράς «BW166» και συντάκτης των εκθέσεων Gomberg, Fredrikson & Associates, ολοκλήρωσε τα ευρήματά της σχετικά με τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς, τα συνολικά δεδομένα της αγοράς και άλλες αναλύσεις στο πλαίσιο της διαδικτυακής διάσκεψης βιομηχανίας οίνου της North Bay Business Journal που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου.

Οι πληγές από τις πυρκαγιές του 2020 είναι ο λόγος για τον οποίο η Moramarco συμβουλεύει τους οινοποιούς να ετοιμαστούν για μια δύσκολη τριετία. «Ως βιομηχανία, πρέπει να ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο», λέει χαρακτηριστικά η Moramarco.

Αναλύοντας όμως και τις επιδράσεις του Κορωναιού στη βιομηχανία του κρασιού, είπε ότι εάν ο COVID-19  τεθεί υπό έλεγχο μέχρι την άνοιξη, αυτό θα βοηθήσει την έναρξη της ανάκαμψης και η οικονομία θα μπορέσει να πλησιάσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία μέχρι το τέλος του έτους. «Ο ιός ελέγχει την οικονομία», είπε.

Καθώς η χρονιά εξελίσσεται, είπε ότι θα παρακολουθεί μερικές μεγάλες αγορές όπως αυτές του Σαν Φρανσίσκο, της Νέα Υόρκης και του Λας Βέγκας για να δει πώς θα επιστρέψουν οι καταναλωτές στα εστιατόρια και στα ταξίδια. Είπε ότι είναι πιθανό ο να μειωθεί ο δείκτης κατανάλωσης έως και 25% στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και πως είναι πολύ δύσκολο για την ώρα να προβλέψουμε πως θα αντιδράσουν οι καταναλωτές.

Τα εστιατόρια που θα καταφέρουν να παραμείνουν ανοιχτά θα πρέπει να μειώσουν το μενού και τις λίστες κρασιών σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα έξοδα. Η Moramarco όμως προβλέπει πως θα μειωθούν οι πωλήσεις και στις μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου και κατ’ επέκταση οι τοποθετήσεις στα ράφια, θα είναι κανονικός αγώνας για τους παραγωγούς.

 

Πηγή: winebusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Familia Torres, το καταλανικό οινοποιείο που είναι γνωστό για την αναβίωση γηγενών ποικιλιών σταφυλιών, διόρισε νέο γενικό διευθυντή τον Fabrice Ducceschi, ο οποίος...

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...

REPORTS

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του ωΐδιου, με τις ράγες των σταφυλιών να είναι ευαίσθητες στον μύκητα μέχρι και το γυάλισμα, ενώ οι...