Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι παραγωγοί σαμπάνιας αναμένουν να γιορτάσουν ρεκόρ πωλήσεων το 2022

Οι πωλήσεις σαμπάνιας αναμένεται να φτάσουν σε νέο ρεκόρ μέχρι το τέλος του έτους, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός αυξάνει το κόστος.

Με τις πωλήσεις να φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2021, οι περισσότεροι άνθρωποι κοιτάζουν να γιορτάσουν με ένα ποτήρι αφρόγαλα αυτές τις γιορτές. Ο David Chatillon, πρόεδρος της Union of Champagne Houses (UMC) δήλωσε στο Reuters ότι το 2022 προβλέπεται να είναι άλλη μια χρονιά ρεκόρ για την ανατροπή της πριμοδότησης. «Πολύ πιθανότατα θα νικήσουμε ξανά αυτό το ρεκόρ και το 2022 θα είναι το νέο ρεκόρ σαμπάνιας όσον αφορά τον κύκλο εργασιών», ανέφερε.

Πέρυσι πουλήθηκαν 320 εκατομμύρια μπουκάλια, μετά την αύξηση των εξαγωγών μετά τη χαλάρωση των περιορισμών, που σχετίζονται με την πανδημία. Ο όγκος που πωλήθηκε φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό, αλλά δεν θα ξεπεράσει το εντυπωσιακό ρεκόρ του 2007, αυτό των 339 εκατομμυρίων φιαλών που πωλήθηκαν.

Συμπληρωματικά, οι εξαγωγικές πωλήσεις αναμένεται επίσης να εκτιναχθούν σε υψηλά ρεκόρ. Σύμφωνα με τον Chatillon, ο χρόνος της αύξησης υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι αγκαλιάζουν τη ζωή μετά την πανδημία.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε: «Έχουμε καταναλωτές που ίσως επηρεάζονται λιγότερο από τον πληθωρισμό από άλλους και έχουμε παρατηρήσει από το τέλος της πανδημικής κρίσης ότι οι άνθρωποι θέλουν να διασκεδάσουν, θέλουν καλά προϊόντα και το άνοιγμα ενός μπουκαλιού σαμπάνιας είναι από μόνο του μια γιορτή.»

«Οι τρεις πρώτες αγορές μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ιαπωνία, πάνε πολύ καλά, όπως και οι άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί», πρόσθεσε.

Οι τιμές της σαμπάνιας αυξήθηκαν φέτος λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής, με τους οινοποιούς να πληρώνουν περισσότερα για τα μπουκάλια και τη μεταφορά τους. Σύμφωνα με τη Liv-ex, οι δείκτες Champagne 50 αυξήθηκαν κατά σχεδόν 22% για τους πρώτους 11 μήνες του 2022. Ωστόσο, η χειροκίνητη συγκομιδή σημαίνει ότι η βιομηχανία έχει γλιτώσει από τον αντίκτυπο του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους.

Τέος, ο Chatillon έκρινε επίσης ότι η φετινή συγκομιδή κρασιού στη σαμπάνια ήταν «θαυματουργή», αφού ήταν 45% πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας. Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι είχε διπλασιαστεί από το 2021, όταν οι αμπελώνες καταστράφηκαν από τον παγετό και τους μύκητες.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αναδεικνύοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά µιας πραγµατικά πολύπλευρης εγχώριας ποικιλίας, τα ροζέ από Ξινόµαυρο συναρπάζουν τον ουρανίσκο των απανταχού οινόφιλων.

REPORTS

Κρασιά τύπου orange, αρκετά αφρώδη, αλλά και ετικέτες χωρίς αλκοόλ ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, τη νέα παγκόσμια οινική τάση, που, σιγά –...

REPORTS

Επιβλαβείς για την βιομηχανία οίνου είναι οι νέοι περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ αναφορικά με την πώληση οργανικών κρασιών στην αγορά των ΗΠΑ, προκαλώντας...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Η σημαντική κάμψη του όγκου και της αξίας των εξαγωγών οίνου προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το αν ο κλάδος αντιμετωπίζει προσωρινές διαταραχές ή αν...