Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι παραγωγοί σαμπάνιας αναμένουν να γιορτάσουν ρεκόρ πωλήσεων το 2022

Οι πωλήσεις σαμπάνιας αναμένεται να φτάσουν σε νέο ρεκόρ μέχρι το τέλος του έτους, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός αυξάνει το κόστος.

Με τις πωλήσεις να φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2021, οι περισσότεροι άνθρωποι κοιτάζουν να γιορτάσουν με ένα ποτήρι αφρόγαλα αυτές τις γιορτές. Ο David Chatillon, πρόεδρος της Union of Champagne Houses (UMC) δήλωσε στο Reuters ότι το 2022 προβλέπεται να είναι άλλη μια χρονιά ρεκόρ για την ανατροπή της πριμοδότησης. «Πολύ πιθανότατα θα νικήσουμε ξανά αυτό το ρεκόρ και το 2022 θα είναι το νέο ρεκόρ σαμπάνιας όσον αφορά τον κύκλο εργασιών», ανέφερε.

Πέρυσι πουλήθηκαν 320 εκατομμύρια μπουκάλια, μετά την αύξηση των εξαγωγών μετά τη χαλάρωση των περιορισμών, που σχετίζονται με την πανδημία. Ο όγκος που πωλήθηκε φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό, αλλά δεν θα ξεπεράσει το εντυπωσιακό ρεκόρ του 2007, αυτό των 339 εκατομμυρίων φιαλών που πωλήθηκαν.

Συμπληρωματικά, οι εξαγωγικές πωλήσεις αναμένεται επίσης να εκτιναχθούν σε υψηλά ρεκόρ. Σύμφωνα με τον Chatillon, ο χρόνος της αύξησης υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι αγκαλιάζουν τη ζωή μετά την πανδημία.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε: «Έχουμε καταναλωτές που ίσως επηρεάζονται λιγότερο από τον πληθωρισμό από άλλους και έχουμε παρατηρήσει από το τέλος της πανδημικής κρίσης ότι οι άνθρωποι θέλουν να διασκεδάσουν, θέλουν καλά προϊόντα και το άνοιγμα ενός μπουκαλιού σαμπάνιας είναι από μόνο του μια γιορτή.»

«Οι τρεις πρώτες αγορές μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ιαπωνία, πάνε πολύ καλά, όπως και οι άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί», πρόσθεσε.

Οι τιμές της σαμπάνιας αυξήθηκαν φέτος λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής, με τους οινοποιούς να πληρώνουν περισσότερα για τα μπουκάλια και τη μεταφορά τους. Σύμφωνα με τη Liv-ex, οι δείκτες Champagne 50 αυξήθηκαν κατά σχεδόν 22% για τους πρώτους 11 μήνες του 2022. Ωστόσο, η χειροκίνητη συγκομιδή σημαίνει ότι η βιομηχανία έχει γλιτώσει από τον αντίκτυπο του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους.

Τέος, ο Chatillon έκρινε επίσης ότι η φετινή συγκομιδή κρασιού στη σαμπάνια ήταν «θαυματουργή», αφού ήταν 45% πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας. Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι είχε διπλασιαστεί από το 2021, όταν οι αμπελώνες καταστράφηκαν από τον παγετό και τους μύκητες.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Αντλώντας έμπνευση και ερεθίσματα από την οινική παράδοση των Γιάλτρων της Βόρειας Εύβοιας, που αποτέλεσε το παλαιότερο κρασοχώρι της ευρύτερης περιοχής, ο οινοποιός Κώστας...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.