Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος συμμετέχουν στις Ανοιχτές Πόρτες 2022

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2022

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο αρωμετικές οινικές διαδρομές, έρχεται με το τέλος της Άνοιξης, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να επισκεφθούν πολλά οινοποιεία της Ελλάδας, συνοδεύοντας τις ξεναγήσεις με γευστικές δοκιμές των οίνων παραγωγής τους.

Η εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία – μελη τους. Είναι μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα. Στόχος της είναι η διοργάνωση «γεγονότων» με επίκεντρο το κρασί από κάθε επισκέψιμο οινοποιείο, τα οποία θα αποτελέσουν αφορμή για τη γνωριμία των καταναλωτών με τους οινοπαραγωγούς.

Το Σάββατο 28 Μαΐου και την Κυριακή 29 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού της Ελλάδας και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με πλούσια δώρα και άλλες εκπλήξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στα οινοποιεία το διήμερο 28-29 Μαΐου θα είναι ελεύθερη.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη οινική κληρονομιά, και οι Δρόμοι του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας, συμβάλλουν στην ανάδειξή τους.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΩΝ

Zoinos Winery

– Zoinos rebranding: Παρουσίαση νέων ετικετών και ονομασιών των κρασιών μας.

– Ξενάγηση στον αμπελώνα και στους χώρους του οινοποιείου και του αποστακτηρίου.

– Γευστικές δοκιμές οίνων και αποσταγμάτων συνοδεία τοπικών εδεσμάτων

– Bring your own bottle: Απολαύστε το γεύμα σας σε επιλεγμένα εστιατόρια της περιοχής με κρασί αγορασμένο από το οινοποιείο μας.

 

Κτήμα Βογιατζή

– Παρουσιάζουμε τα νέα ονόματα των κρασιών μας.

– Θεματικές γευστικές δοκιμές:

  • Ταξίδι στο χρόνο: Ξινόμαυρο
  • Ταξίδι στο χρόνο: Τσαπουρνάκος

– Ειδικές τιμές για αγορά παλαιών σοδειών.

 

Κτήμα Άλφα

ΒΥΟΒ από το Κτήμα Άλφα. Τα παρακάτω εστιατόρια δίνουν τη δυνατότητα στουςπελάτες τους να γευματίσουν σε αυτά φέρνοντας μαζί τους κρασί (Bring Your Own Bottle), ή τα κρασιά της επιλογή τους, μόνο από το Κτήμα Άλφα:

– Κοντοσώρος στο Ξινό Νερό (τ. 2386081256)

– Θωμάς στο Σκλήθρο (τ. 2386031206)

– Ναουμίδης στον Άγιο Παντελεήμονα (τ. 2386061238)

– Τραμόντο στο Αμύνταιον (τ. 2386501049)

 

Βαένι Νάουσα

Γευσιγνωσία των 6 νέων οίνων του Βαένι Νάουσα: Μαύρη Δρυς, Εν Λευκώ, Platinum Xinomavro και τη σειρά Amore ημιαφρώδη οίνων (3 κρασιά).

 

Κτήμα Γεροβασιλείου

Ο υγρότοπος της Επανομής, έκθεση φωτογραφίας στον κήπο του Κτήματος. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28.05, στις 12:00. Οι φωτογράφοι: Γεωργία Ασλανίδου, Δημήτρης Βαβύλης. Ο επιμελητής: Στέργιος Καράβατος.

Για τις 28 & 29 Μαΐου:

  • Ξεναγήσεις στον αμπελώνα, στο οινοποιείο και στο μουσείο οίνου.
  • Γευστικές δοκιμές.
  • Bazaar βιβλίων για το αμπέλι και το κρασί.
  • Bring your own bottle: απολαύστε το γεύμα σας σε μία από τις ταβέρνες της Επανομής με κρασί αγορασμένο από το Κτήμα!

 

Κτήμα Πόρτο Καρράς

28 & 29/5 γευσιγνωσία κρασιών και αποσταγμάτων, συνοδεία τοπικών εδεσμάτων και μουσικών ακουσμάτων.

Παράλληλες προτάσεις και εκδηλώσεις:

– Ειδικές τιμές στο 5-άστερο ξενοδοχείο Μελίτων.

– Κλήρωση δώρων με τη συμπλήρωση της συμμετοχής σας κατά την επίσκεψή σας στο οινοποιείο.

– Ειδικές προσφορές κρασιών.

– Πολλές άλλες εκπλήξεις.

Την Κυριακή το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση με ελληνικά και ξένα αγαπημένα τραγούδια.

 

Κτήμα Λειβαδιώτη

Αμπελοοινικές διαδρομές στο σύγχρονο οινοποιείο και στο παραδοσιακό αποστακτήριο του Κτήματος.

Γευστικές δοκιμές των κρασιών στον ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο του εστιατορίου του Κτήματος.   Δυνατότητα γεύματος στο εστιατόριο, κατόπιν κράτησης στο τ. 6986894985 και στο e-mail ktima.livadioti@gmail.com.

Σάββατο 28/5 στις 12:00 Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού μέσα στους αμπελώνες για μικρούς και μεγάλους.

Κυριακή 29/5 στις 17:00 Κλήρωση με έπαθλο από μία φιάλη από τη σειρά οίνων “Κτήμα Λειβαδιώτη”.

Το Κτήμα τ’ Αποστόλη

Πικ-νικ στην αυλή με το καλάθι του αμπελουργού! Ένα «εξοχικό» food & wine pairing με παραδοσιακές πίτες από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Άνω Ποροΐων και γευσιγνωσία 3 κρασιών (λευκό, ροζέ και ερυθρό). Κάθε ώρα ξενάγηση και οινογευσία, κατόπιν κράτησης.

 

Κτήμα Παυλίδη

Σάββατο 28/5 στις 11:00-13:30 Αξιοποίηση του μικροβιακού terroir των αμπελώνων της εταιρείας «Κτήμα Παυλίδη» για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών των τοπικών οίνων «Pavlidis Terroir».

Επιστημονική ημερίδα σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και μόνο με κράτηση θέσεων στη γραμματεία του οινοποιείου.

 

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Σάββατο 28/5/22 12:00-13:30 “Ένα τέλειο ταίριασμα” Τι κρασί θα πρέπει να επιλέξουμε για το πιάτο μας; Πώς μπορούμε να πετύχουμε την τέλεια αρμονία στο τραπέζι; Υπάρχουν πιάτα “wine killers”; Ο οινογράφος, σύμβουλος και καθηγητής οινοχοίας Σίμος Γεωργόπουλος αναλύει όλα τα μυστικά του food pairing και γίνεται οδηγός σε ένα απολαυστικό διαδραστικό παιχνίδι! Κατόπιν κράτησης και για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

15:00-18:00 Live μουσική με το συγκρότημα «Jonny Rumble and the law 4000», που θα συνοδεύσει την εκδήλωση με Rock&Roll αγαπημένα κομμάτια των 50ς, 60ς και 70ς.

Κυριακή 29/5/22 12:00-13:30 “Κρασί, πώς να το απολαύσουμε καλύτερα ”. Θερμοκρασίες, μετάγγιση ποτήρια: ο Σίμος Γεωργόπουλος εξηγεί τα πάντα γύρω από το “ντάντεμα” του κρασιού και μας βοηθάει να μεγιστοποιήσουμε την ευχαρίστηση που προσφέρει μια ποιοτική φιάλη. Κατόπιν κράτησης και για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

15:00-18:00 Live μουσική από την μπάντα «Μπλε Μύρτιλα» σε ρυθμούς χορευτικούς που θα συνοδεύσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λατινοαμερικάνικης Κουλτούρας «Kavalatino».

 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το τεράστιο δυναμικό κάποιων ποικιλιών φέρνει στο ποτήρι μας η συστηματική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο νησί της Κεφαλονιάς, με τους...

REPORTS

Κλωνική επιλογή και διάσωση των ελληνικών ποικιλιών ίσον «HELLENiFERA» που φαίνεται να διαµορφώνει το µέλλον της αµπελουργίας στην Ελλάδα. Πρόκειται ένα εταιρικό σχήµα που...

REPORTS

Το οινοποιείο Afianes στην Ικαρία με παραδοσιακές μεθόδους αλλά και καινοτόμες ιδέες, σημαδεύει το παγκόσμιο οινόφιλο κοινό

REPORTS

Η κίνηση προς πιο φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους καλλιέργειας είναι σχεδόν καθολική στη χώρα του κρασιού.

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.