Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι Οινοποιοί Βορείου Ελλάδας γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα ξινόμαυρου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ξινόμαυρου την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, οι Οινοποιοί Βορείου Ελλάδας πραγματοποιούν δοκιμές γευσιγνωσίας και masterclass σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φέρνοντας την εγχώρια ερυθρή ποικιλία στο προσκήνιο.

Ανάμεσα στις δράσεις της ένωσης παραγωγών ξεχωρίζει το masterclass «Aspects of Xinomavro» από τον μοναδικό Έλληνα Master Sommelier, Ελευθέριο Χανιαλίδη, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα, δίνοντας έμφαση στο πολυδιάστατο προφίλ της ποικιλίας και την ανάλυση της πορείας του μέσα από διαφορετικούς τύπους κρασιών και σε ζώνες ΠΟΠ και ΠΓΕ. Περισσότερες πληροφορίες και την φόρμα συμμετοχής που απαιτείται για την παρουσία στο masterclass μπορείτε να βρείτε εδώ.

Παράλληλα, στην έδρα των Οινοποιών Βορείου Ελλάδας, ήτοι στο «The Wine Hub» της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί γευστική δοκιμή τριών διαφορετικών σειρών μονοποικιλιακών οίνων από Ξινόμαυρο, ώστε να αναδειχθεί ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του. Περισσότερες πληροφορίες και την απαιτούμενη φόρμας εγγραφής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ρεσιτάλ γευσιγνωσίας προβλέπεται το επερχόμενο masterclass των Οινοποιών Βορείου Ελλάδας «Διεθνείς ποικιλίες: Βόρεια Ελλάδα vs Rest of the World», που φέρνει σε αντιπαράθεση πολυτελή...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση γευσιγνωσίας θα πραγματοποιήσει το οινοποιείο Μαρκατσέλη το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, δίνοντας στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να δοκιμάσουν για πρώτη φορά παλαιούς...

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία τεσσάρων χαρισματικών οινοποιείων της Αυστραλίας, μεταξύ των οποίων και το Shaw + Smith της Αδελαΐδας. Ο ταλαντούχος David Le...

REPORTS

Επιβεβαιώνονται από την πλευρά του πωλητή οι πληροφορίες που θέλουν την εξαγορά του Κτήματος Σεμέλη, ιδιοκτησίας του Μιχάλη Σάλλα (Lyktos Group), από τους αδελφούς...

REPORTS

Το φυσικό κρασί έχει κερδίσει σημαντική προσοχή τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μια εναλλακτική λύση που επιδιώκει να αποκαταστήσει την ουσία...

REPORTS

Το Κτήµα της οικογένειας Μανωλεσάκη δραστηριοποιείται στην αµπελουργία και την οινοποίηση από το 1989, µια κοµβική περίοδος που συµπίπτει µε το ξεκίνηµα του αµπελώνα...