Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι γαλλικοί συνεταιρισμοί ζητούν αποθεματοποίηση 6,5 εκατ. εκατολίτρων πλεονασμάτων οίνων

Ο Jérôme Despey Πρόεδρος του Συμβουλίου Οίνου του France Agrimer διευκρινίζει ότι 2.196 αιτούντες έχουν εγγραφεί για αποθεματοποίηση οίνων 8 μηνών και 498 για αποθεματοποίηση 6 μηνών.

Πρόκειται για ένα αίτημα που μαρτυρεί έλλειμμα εμπορίου οίνου, αφού 2.694 συνεταιριστικά οινοποιεία ζητούν ενίσχυση ιδιωτικής αποθεματοποίησης για να αποσύρουν προσωρινά 6,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου από την αγορά (σε δεξαμενές, σε φιάλες, σε BIB, σε διεπαγγελματικό απόθεμα κ.λπ.). Καθώς η διαδικτυακή διαδικασία εγγραφής έληξε στις 18 Ιανουαρίου 2021, το μέτρο ενίσχυσης απαιτεί ένα κονδύλιο 58,9 εκατομμυρίων ευρώ ως έχει για να επιδοτήσει όλους τους υποψήφιους όγκους (για περίοδο 6 ή 8 μηνών). Αυτό αντιπροσωπεύει υπέρβαση κατά 47% των πόρων που διατίθενται επί του παρόντος για τη διαχείριση της κρίσης λόγω κορωνοϊού: 40 εκατομμύρια ευρώ (εκ των οποίων 35 εκατομμύρια ευρώ από κρατικές πιστώσεις και 5 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα εθνικής βοήθειας, το PNA).

“Σημαντικό μέτρο”

Καλώντας την κυβέρνηση να τηρήσει το λόγο της, ο Jérôme Despey υπογραμμίζει ότι «η κρίση υγείας συνεχίζεται, τα εστιατόρια δεν ανοίγουν ξανά και η βιομηχανία οίνου αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Η ιδιωτική αποθεματοποίηση είναι ένα σημαντικό μέτρο για τον αποκλεισμό όγκων και την αποφυγή διαταραχής της αγοράς. Οι εκπρόσωποι του τομέα οίνου περιμένουν ταχεία απάντηση από τα υπουργεία, το France AgriMer πρέπει να κοινοποιήσει τους επιδοτούμενους όγκους στους αιτούντες εντός ενός μηνός, σύμφωνα με τις προθεσμίες που θέτει η Commission. Η ενίσχυση για την αποθεματοποίηση έχει καθορισθεί στα 0,04 €/HL και ανά ημέρα, δηλαδή 7,24 €/HL για 6μηνες και 9,68 €/HL για 8 μήνες.

 

Πηγή: keosoe

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στους αμπελώνες του Κώστα Βρυνιώτη που βρίσκονται στους πρόποδες ορεινών όγκων της Βόρειας Εύβοιας κοντά στην ‘πολυστάφυλο΄ Ιστιαία ο τρύγος φέτος ξεκίνησε τρεις εβδομάδες...

REPORTS

Η Dom Pérignon αποκαλύπτει την Vintage σαμπάνια της εμπνευσμένη από τον σπουδαίο καλλιτέχνη Basquiat, μία φιάλη που αποτελεί την συγχώνευση τέχνης και σαμπάνιας.

REPORTS

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, το Παρίσι αποτέλεσε τον πέμπτο κατά σειρά οινικό σταθμό στις εξαιρετικά επιτυχημένες και καινοτόμες προωθητικές δράσεις που οργανώνουν τα 50...

REPORTS

Σε εποχές της δεκαετίας του ’90 επέστρεψαν οι οινοπαραγωγοί του Chianti Classico, λόγω του κρύο και των βροχοπτώσεων που επικράτησαν στην περιοχή την περασμένη...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Μια φρέσκια, πειραματική, Μαλαγουζιά του 2024 από το Κτήμα Κίτρος, ένα Ξινόμαυρο από αμφορέα, σε ειδική οινοποίηση, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, δύο διαφορετικές...