Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι πωλήσεις αγγλικού κρασιού είδαν μεγάλη αύξηση εντός δύο χρόνων

Οι ετήσιες πωλήσεις αγγλικού κρασιού αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο το 2021, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της WineGB, λόγω της άνευ προηγουμένου αύξησης των πωλήσεων απευθείας στον καταναλωτή και στις πόρτες κελαριών, οι οποίες έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 2019.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Σε ένα Trade and Press Tasting, ο Simon Thorpe MW, Διευθύνων Σύμβουλος της WineGB, παρουσίασε νέα στοιχεία που καταδεικνύουν την ανάπτυξη στον κλάδο του κρασιού του Ηνωμένου Βασιλείου και την αυξημένη σημασία των πωλήσεων.

Οι πωλήσεις από έτος σε έτος αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο (31%) το 2021, ακολουθώντας την ανοδική τάση των πωλήσεων για το αγγλικό κρασί, το οποίο παρουσίασε συνολική άνοδο 69% από το 2019 έως το 2021.

Οι απευθείας πωλήσεις προς τους καταναλωτές έχουν παρουσιάσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη με διαφορά, με εντυπωσιακή αύξηση 265% τα τελευταία δύο χρόνια. Επομένως, το κανάλι αντιπροσωπεύει πλέον το 57% όλων των πωλήσεων το 2021, από 36% το 2019.

Ο Thorpe περιέγραψε το ταξίδι του αγγλικού κρασιού ως «ένα ταξίδι της αλλαγής, αλλά και ανάπτυξης».

Σύμφωνα με τον Thorpe, οι πωλήσεις το 2021 ξεπέρασαν τους αριθμούς παραγωγής. Λίγο λιγότερο από 9 εκατομμύρια μπουκάλια αγγλικού κρασιού παρήχθησαν πέρυσι, σε σύγκριση με τα 9,3 εκατομμύρια μπουκάλια που πωλήθηκαν.

Η πανδημία του κορωνοϊού βοήθησε στην αύξηση των απευθείας πωλήσεων προς τους καταναλωτές, με τα οινοποιεία να ανοίγουν διαδικτυακές πωλήσεις για να μετριάσουν τις επιπτώσεις των εθνικών lockdown κλείνοντας τους επιτόπιους και ανεξάρτητους λιανοπωλητές.

Για να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση, ο αριθμός των νέων αμπελιών που φυτεύτηκαν επίσης εκτοξεύτηκε. Το εκτάριο έχει αυξηθεί κατά 70% σε μόλις πέντε χρόνια, τετραπλασιάζοντας το μέγεθος από το 2000.

Η ανάπτυξη εξακολουθεί να «στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Pinot και το Chardonnay», είπε ο Thorpe, με τις ποικιλίες σαμπάνιας να αντιπροσωπεύουν τις περισσότερες από τις νέες φυτεύσεις τα τελευταία πέντε χρόνια.

Υπάρχουν τώρα 3.758 εκτάρια αμπέλου στην Αγγλία και την Ουαλία με 879 αμπελώνες και 197 οινοποιεία (195 στην Αγγλία, 2 στην Ουαλία), που απασχολούν πάνω από 10.000 εργάτες.

Η αύξηση του όγκου είναι «σημαντική» για την παροχή νέων ευκαιριών στην αγορά, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της WineGB, με μεταξύ 1,4 και 2 εκατομμύρια νέα αμπέλια φυτεύτηκαν πέρυσι.

Ο Thorpe σημείωσε ότι ενώ αυτή η ανάπτυξη είναι σημαντική, πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις ποικιλίες PIWI και στις πειραματικές φυτεύσεις.

«Είμαστε φτωχοί σε δεδομένα σχετικά με αυτού του είδους τα νέα πράγματα», είπε, σημειώνοντας ότι ο μεγάλος χρόνος που απαιτείται για την παραγωγή κρασιών από πρόσφατα φυτεμένα αμπέλια είναι ένα βασικό ζήτημα όταν πρόκειται για νέα έρευνα.

Οι Άγγλοι παραγωγοί κρασιού πρόκειται να ξεκινήσουν τη συγκομιδή του 2022 τις επόμενες εβδομάδες, με ορισμένα οινοποιεία να μαζεύουν νωρίς ως αποτέλεσμα του ζεστού, ξηρού καιρού αυτό το καλοκαίρι. Αλλά με την πρόβλεψη βροχής τις επόμενες ημέρες, η ποιότητα του τρύγου εξακολουθεί να κρέμεται από την ισορροπία.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Αντλώντας έμπνευση και ερεθίσματα από την οινική παράδοση των Γιάλτρων της Βόρειας Εύβοιας, που αποτέλεσε το παλαιότερο κρασοχώρι της ευρύτερης περιοχής, ο οινοποιός Κώστας...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Από αυτόρριζο αμπελώνα 45 ετών στα ορεινά της Μεσσηνίας το εκλεπτυσμένο Chardonnay της Οινοποιίας Ψαρούλη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

REPORTS

Τα μυστικά μονοπάτια των οίνων και των αποσταγμάτων, που εξίταραν τα όνειρά του από μικρό παιδί, βλέποντας τον πατέρα του να αποστάζει τσίπουρο, στο...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.