Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι Άγγλοι οινοπαραγωγοί εκμεταλλεύονται τις αυξημένες θερμοκρασίες και βιώνουν ανάπτυξη

Παρότι η κλιματική αλλαγή έχει φέρει σημαντικές δυσκολίες στην παγκόσμια βιομηχανία κρασιού, οι Άγγλοι οινοπαραγωγοί φαίνεται να ευνοούνται από τις αυξημένες θερμοκρασίες και σημειώνουν σημαντική ανάπτυξη, με τον τζίρο των μεγάλων βρετανών οινοπαραγωγών να αυξάνεται κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, συνεχίζοντας την ανοδική τάση της περασμένης δεκαετίας, όπως δείχνουν τα δεδομένα του ομίλου λογιστικών υπηρεσιών UHY Hacker Young.

Ιδιαίτερα κερδισμένα είναι τα οινοποιεία στην νότια Αγγλία, και ειδικά στις κοιλάδες του Sussex και του Kent, με τους παραγωγούς να υποστηρίζουν πως το κρασί τους είναι της ίδιας ποιότητας με αυτά της γνωστής περιοχής Champagne και της νότιας Γαλλίας.

Η βιομηχανία του οίνου στην Αγγλία είναι πολύπαθη, ελέω του κλίματος της ευρωπαϊκής χώρας, με τις επενδύσεις συχνά να είναι συντηρητικές, όμως η αυξημένη σοδειά που έχουν φέρει οι υψηλές θερμοκρασίες, έχει δώσει μια πνοή αισιοδοξίας όχι μόνο στους αμπελουργούς, αλλά και στους επενδυτές, με αρκετά βλέμματα να στρέφονται στα μεγάλα οινοποιεία Chapel Down και Lord Ashcroft, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα προς πώληση.

Την άνοδο της Αγγλίας στην παγκόσμια σκηνή μαρτυρά και το γεγονός πως, ενώ τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Αμπελιού και Κρασιού (OIV) δείχνουν μια πτώση της τάξεως του 9,6% στην παραγωγή του περσινού έτους, η Αγγλία σημείωσε ρεκόρ με 22 εκατομμύρια φιάλες, διπλασιάζοντας την αντίστοιχη δική της σε σχέση με λίγα μόλις χρόνια πριν.

Ο James Simmonds της UHY Hacker Young, αποδίδει την άνοδο του αγγλικού οίνου στην ανάγκη για εύρεση νέων περιοχών παραγωγής, με τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, όπως η Γαλλία, να δοκιμάζονται από το ασταθές κλίμα, που έχει φέρει θερμότερους χειμώνες με ξαφνικούς παγετώνες που σκοτώνουν την παραγωγή.

Για να συνεχίσουν την ανοδική τους πορείας οι αμπελουργοί θέλουν να εκμεταλλευτούν και την τουριστική αίγλη του Αγγλικού νότου, αναζητώντας την συνεργασία με ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Με πληροφορίες από thedrinksbusiness

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η γνωμοδότηση αφορά μια συμφωνία για τον καθορισμό ενδεικτικών τιμών για τον οίνο που παράγεται σύμφωνα με τα πρότυπα για βιολογικά κρασιά και για...

REPORTS

To διοικητικό συμβούλιο της Terroirs et Vignerons de Champagne, μιας από τις μεγαλύτερες συνεταιριστικές ομάδες στην περιοχή της Καμπανίας, εξέλεξε τον Éric Potié για...

REPORTS

Οι παραγωγοί του φημισμένου ιταλικού κρασιού Chianti απαιτούν μια νέα στρατηγική εξαγωγών που θα υποστηρίζεται από την ΕΕ και θα στοχεύει σε αγορές όπως...

REPORTS

Η Familia Torres, το καταλανικό οινοποιείο που είναι γνωστό για την αναβίωση γηγενών ποικιλιών σταφυλιών, διόρισε νέο γενικό διευθυντή τον Fabrice Ducceschi, ο οποίος...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2025 και ώρα 11:00 π.μ., webinar της Επιχειρησιακής Ομάδας E.O.ΟΙΝΟΣ, με τίτλο: «Μέθοδος Παραγωγής Μη Οινοπνευματικής...

REPORTS

Η Ελλάδα υποδέχεται και φέτος υψηλόβαθμα στελέχη του LCBO (Liquor Control Board of Ontario), του μεγαλύτερου εισαγωγικού οργανισμού ποτών παγκοσμίως και μονοπωλίου της επαρχίας...

REPORTS

Οι δρόμοι του ελληνικού κρασιού σίγουρα περνούν από την Αττική και το ιστορικό αμπελοτόπι της στην Αττική και κάνουν στάση στην μητροπολιτική Αθήνα σε...

REPORTS

Με απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, τροποποιείται για 2η φορά το Παράρτημα Ι της αριθμ. 100822/14-4-2025 απόφασης του Γενικού Διευθυντή...