Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οινοποιοί του Μπορντό διαμαρτύρονται και ζητούν ενισχύσεις στους αμπελώνες

Οι οινοποιοί του Μπορντό παρέλασαν στους δρόμους της πόλης αυτή την εβδομάδα για να τονίσουν την επισφαλή οικονομική τους θέση και να ζητήσουν κρατική χρηματοδότηση για την ανάπτυξη των αμπελώνων, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Γάλλοι καταναλωτές συνεχίζουν να πίνουν λιγότερο κόκκινο κρασί.

Αρχικά, οι οινοποιοί του Μπορντό ξεκίνησαν μια μεγάλη διαμαρτυρία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να ανανεώσουν τις εκκλήσεις για κρατική βοήθεια, ιδίως ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα για την απόσυρση των αμπελιών, ως μέρος ενός κοινωνικού σχεδίου για να βοηθηθούν οι καλλιεργητές.

Όσοι περνούσαν στους δρόμους της πόλης προσπάθησαν να τονίσουν ένα κοκτέιλ οικονομικών πιέσεων που αντιμετωπίζουν οι οινοποιοί.

Ενώ, το Μπορντό είναι περισσότερο γνωστό ως το σπίτι των μεγάλων Chateau, υπάρχουν χιλιάδες οινοποιοί σε όλη την περιοχή. Το οινικό γραφείο του Μπορντό, το CIVB, έχει προειδοποιήσει ορισμένους καλλιεργητές σε «μεγάλες οικονομικές δυσκολίες».

Εν συνεχεία, ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την εκρίζωση των αμπελιών θα βοηθούσε ιδιαίτερα τους οινοποιούς που βρίσκονται στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης και χωρίς προοπτική πώλησης των κτημάτων τους, πρόσθεσε η CIVB.

Ανέφερε ότι οι οινοπαραγωγοί και οι έμποροι στο Μπορντό παρέμειναν σίγουροι για το μέλλον και τόνισε τη δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα, από τις προσπάθειες να γίνουν οι αμπελώνες πιο βιώσιμοι μέχρι τη δημιουργία εξαγωγικών αγορών. Οι εξαγωγές κρασιού Μπορντό αυξήθηκαν κατά 9% σε όγκο και 30% σε αξία παγκοσμίως το 2021.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια ομάδα «κρίσης» θα συγκληθεί από περιφερειακούς αξιωματούχους του Μπορντό για να εξετάσει ποια βοήθεια μπορεί να προσφερθεί στους παραγωγούς υπό οικονομική πίεση.

Τέλος, ο Alain Rousset, πρόεδρος της περιοχής Nouvelle-Aquitaine που περιλαμβάνει το Μπορντό, είπε στους διαδηλωτές ότι υποστήριξε τις προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός χρηματοδοτούμενου κοινωνικού σχεδίου, αλλά οποιεσδήποτε επιδοτήσεις για την απόσυρση των αμπελιών θα απαιτούσαν συνομιλίες μεταξύ της γαλλικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την εφημερίδα Sud-Ouest.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

REPORTS

Tις πέντε διαφορετικές εκφράσεις του Μοσχοφίλερου έρχεται να εκφράσει η Οινοποιία Μπουτάρη, συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας τα στάδια της συγκεκριμένης ποικιλίας, η οποία έχει ταυτιστεί...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.