Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οινικά έργα τέχνης 80 μπουτίκ οινοποιείων στο Athens Wine & Art Festival

Αναμφίβολα, η παραγωγή ενός καλού κρασιού είναι μια μορφή τέχνης. Περισσότερα από 80 boutique οινοποιεία της χώρας μικρού και μεσαίου μεγέθους, με κάποια να κάνουν το ντεπούτο τους πρώτη φορά ως εκθέτες, και με φόντο ένα πανέμορφο εικαστικό περιβάλλον, τον χώρο «ΝΙΚΟΣ ΚΕΣΣΑΝΛΗΣ» της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, παρουσίασαν το Σαββατοκύριακο τα δικά τους οινικά…έργα τέχνης.

Κείμενο: Ζήσης Πανάγος

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή 

Το Athens Wine & Art Festival, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου στην Α.Σ.Κ.Τ και με βασικό σλόγκαν το «κρασί είναι τέχνη, δημιουργία και έκφραση», συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, από οινόφιλους, καλλιτέχνες και επαγγελματίες του κρασιού.

Η λειτουργία της έκθεσης χωρίστηκε σε δύο περιόδους: 11.00-13.00 για τους επαγγελματίες του χώρου και 13.00-20.00 για το κοινό, όπου οίνος και τέχνη συνυπήρξαν αρμονικά κάτω από την ίδια καλλιτεχνική στέγη προκαλώντας τον επισκέπτη να δοκιμάσει κρασιά με ασυνήθιστες-πειραματικές οινοποιήσεις και να γνωριστεί με πρωτοπόρους  και πρωτοεμφανίζομενους οινοποιούς της χώρας ανακαλύπτοντας τον «μικρόκοσμο» του ελληνικού κρασιού.

Αν μη τι άλλο, όσοι βρέθηκαν στο Wine & Art Festival» και είδαν γεύτηκαν την παλέτα ετικετών από περίπου διαφορετικές οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας κατάλαβαν ότι οι δύο κόσμοι, αυτός του κρασιού και τέχνης έχουν πολλά κοινά σημεία, με κυρίαρχο αυτό της έκφρασης της ανθρώπινης δημιουργικότητας.

Να σημειωθεί ότι στο «Wine & Art Festival» σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών πραγματοποιήθηκε έκθεση με επιλεγμένα, σπάνια έργα καλλιτεχνών από τη συλλογή της σχολής. Την επιμέλεια της έκθεσης είχε ο Μανώλης Καρτεράκης, ιστορικός Τέχνης της Α.Σ.Κ.Τ. Παράλληλα διεξήχθησαν καλλιτεχνικές δραστηριότητες, dj sets, εκπαιδευτικά σεμινάρια, θεατρικά δρώμενα κλπ.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.