Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οίκοι σαμπάνιας ανακοινώνουν «πρώτοι» την πιστοποίηση B Corp

Οι Piper-Heidsieck, Charles Heidsieck και Rare Champagne δήλωσαν ότι είναι οι πρώτοι παραγωγοί στην περιοχή που πέτυχαν την πιστοποίηση B Corp, μια αυστηρή αξιολόγηση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προτύπων των εταιρειών.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Οι οίκοι Champagne, μέρος του οικογενειακού Ομίλου EPI, ανακοίνωσαν την πιστοποίησή τους B Corp αφού σημείωσαν 91,9 βαθμούς στην αξιολόγηση από το B Lab, ένα μη κερδοσκοπικό δίκτυο που ιδρύθηκε το 2006 με στόχο τη βελτίωση της εταιρικής απόδοσης στους τομείς της κοινωνικής και κοινωνικής. περιβαλλοντικά ζητήματα, καθώς και λογοδοσία και διαφάνεια.

Η πιστοποίηση περιλαμβάνει αξιολόγηση του κοινωνικού και περιβαλλοντικού αντίκτυπου κάθε επωνυμίας μέσα από περισσότερες από 200 ερωτήσεις σχετικά με τη διακυβέρνηση, τους εργαζόμενους, τις κοινότητες και το περιβάλλον.

Οι εταιρείες ελέγχονται ως προς τη λογοδοσία τους έναντι όλων των ενδιαφερομένων, όχι μόνο των μετόχων και πρέπει να επιδεικνύουν συνεχή βελτίωση και διαφάνεια επιτρέποντας την απόδοσή τους να είναι δημόσια διαθέσιμη στον ιστότοπο B Lab.

Ο Damien Lafaurie, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των οίκων Champagne και του τμήματος κρασιού της EPI, δήλωσε: «Είναι τιμή μας που είμαστε οι πρώτοι παραγωγοί στη Καμπανία που πέτυχαν το καθεστώς Certified B Corporation και είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο όραμα της B Lab να εργαστεί για μια δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς και αναγεννητικό οικονομικό σύστημα.

«Ελπίζω ότι η συγκεκριμένη προσέγγισή μας θα τονώσει συλλογικές πρωτοβουλίες εντός της ονομασίας Champagne, που αφορούν τόσο κοινωνικά όσο και περιβαλλοντικά ζητήματα.»

Οι ενέργειες και οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι Piper-Heidsieck, Charles Heidsieck και Rare Champagne περιλαμβάνουν ισχυρές μειώσεις στα αποτυπώματα άνθρακα σύμφωνα με τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, καθώς και μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η εξάλειψη της χρήσης ορυκτών καυσίμων στις παραγωγικές δραστηριότητες , και με χρήση 100% ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα σπίτια δεν χρησιμοποιούν ζιζανιοκτόνα, φυτοφάρμακα, επιβλαβή προϊόντα CMR ή χημικά για τη θεραπεία της σήψης στους αμπελώνες που έχουν στην κατοχή τους και υποστηρίζουν τη μετατροπή VDC (Sustainable Αμπελουργία στη Σαμπάνια) όλων των εταίρων αμπελουργών έως το 2025.

Οι εταιρείες έχουν επίσης εισαγάγει στόχους βιώσιμης ανάπτυξης για όλους τους εργαζόμενους και έχουν δεσμευτεί για την ισότητα των φύλων, την ένταξη και την πρόσληψη νέων εργαζομένων από διαφορετικά υπόβαθρα.

Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 5.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν επιτύχει το καθεστώς B Corp, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 20 οινοπαραγωγών μεταξύ των οποίων το Concha y Toro στη Χιλή, το Château Maris στο Languedoc και το Symington Family Estates στην Πορτογαλία.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Αντλώντας έμπνευση και ερεθίσματα από την οινική παράδοση των Γιάλτρων της Βόρειας Εύβοιας, που αποτέλεσε το παλαιότερο κρασοχώρι της ευρύτερης περιοχής, ο οινοποιός Κώστας...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.