Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μια τυφλή δοκιμή οίνου που άλλαξε την ζωή τεσσάρων προσφύγων

Ένα ντοκιμαντέρ, που ακούει στο όνομα «Blind Ambition» αφηγείται την ιστορία τεσσάρων προσφύγων από τη Ζιμπάμπουε που έγραψαν ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τυφλής Γευσιγνωσίας του 2017 στη Βουργουνδία προβάλλεται στους κινηματογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 12 Αυγούστου.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Ο Joseph Dhafana, η Tinashe Nyamudoka, ο Marlvin Gwese και ο Pardon Taguzu εγκατέλειψαν την πατρίδα τους αναζητώντας καλύτερες ζωές. Τελικά, καταλήγοντας να εργάζονται στο κομμάτι της φιλοξενίας στη Νότια Αφρική, το κουαρτέτο θα συγκεντρωθεί από μια αυξανόμενη εκτίμηση για το κρασί. Στη συνέχεια πείθονται να σχηματίσουν την πρώτη ομάδα της Ζιμπάμπουε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τυφλής Δοκιμής κρασιών, με προπονητή τον «τρελό χαρακτήρα» (κατά τα λόγια του Taguzu) του σομελιέ Champagne Pierre Mignon, Denis Garret.

Σκηνοθετημένη από τους Αυστραλούς σκηνοθέτες Robert Coe και Warwick Ross, η ταινία ακολουθεί τη φόρμουλα κάθε αουτσάιντερ ιστορίας, αυτό που προκύπτει είναι, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, μια πολύ βαθύτερη εικόνα. Αναφέρεται στους Times ότι η ιστορία του αρχηγού της ομάδας Joseph Dhafana, που έφυγε από τη Ζιμπάμπουε σε ένα ατσάλινο δοχείο σε ένα τρένο έπρεπε να επεξεργαστεί καθώς ήταν «πολύ φρικτή».

Η ταινία εμβαθύνει επίσης σε μερικά από τα αντιμεταναστευτικά συναισθήματα και τη βία που αντιμετώπισαν όσοι έφτασαν στη Νότια Αφρική, και τα αντικρουόμενα συναισθήματά τους για τη χώρα που κάποτε αποκαλούσαν «σπίτι», και την τεράστια διαφορά πλούτου εκεί.

Οι άνδρες είναι επίσης αρχικά ξένοι στον κόσμο του κρασιού, εισερχόμενοι σε μια ιστορικά κυριαρχούμενη από την Ευρώπη βιομηχανία.

Ωστόσο, χωρίς να χαλάσει αυτό που συμβαίνει, στην ταινία οι απίθανοι σομελιέ διακρίνονται για τα επιτεύγματά τους. Έκτοτε έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία στον κλάδο. Ο Jancis Robinson MW τους επισκέφτηκε ενώ ο διαγωνισμός γινόταν στη Βουργουνδία το 2017 και τους περιέγραψε ως: «πραγματικά εμπνευσμένους».

Ο Nyamudoka υποστήριξε όταν πήρε συνέντευξη από τους Times ότι το να είναι από τη Ζιμπάμπουε τους δίνει ένα πλεονέκτημα: «Η γευσιγνωσία κρασιού έχει να κάνει με τη μνήμη και με το να θυμάσαι πραγματικά αυτό που έχεις συναντήσει. Και για εμάς, αισθάνομαι ότι εμείς οι Ζιμπάμπουε παρατηρούμε και διατυπώνουμε ό,τι υπάρχει γύρω μας επειδή δεν είναι φυσικό για εμάς. Θυμόμαστε εύκολα τι έχουμε δοκιμάσει».

Το ντοκιμαντέρ, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca το 2021, έχει λάβει θετικές κριτικές. Ένα κομμάτι από το Little White Lies σχολίαζε: «ζωντανές προσωπικότητες που μυούν τους θεατές στα περίτεχνα δράματα του κόσμου του κρασιού».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Είσοδο στην ζώνη ΠΟΠ της Νάουσας επιχειρεί το δίδυμο Γεροβασιλείου – Τσακτσαρλή που πριν από λίγες ημέρες απέκτησε τον περιποιημένο αμπελώνα με το Ξινόμαυρο...

REPORTS

Από τον Απρίλιο του 2022, πάνω από τις πλαγιές του όρους Μελίτωνα στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, όπου απλώνεται ο ιδιόκτητος βιολογικός µη αρδευόµενος αµπελώνας...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο οινοποιός, που φιλοξενεί στην νέα έκδοση του το Wine Trails αυτό το Σάββατο, κοιτάζει τους πάντες στα μάτια διαθέτοντας αφοπλιστική ειλικρίνεια. Λατρεύει τον...

REPORTS

Το τσίπουρο Κατώγι Αβέρωφ, από την καρδιά της Ηπείρου, κυκλοφορεί με νέα ετικέτα που έχει σαφείς αναφορές στην παράδοση και την ηπειρώτικη αισθητική. Διαυγές,...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.