Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ντεμπούτο με διάκριση για το νέο Ξινόμαυρο του Κτήματος «Τέχνη Οίνου»

Ένα νέο κρασί από την εμβληματική ποικιλία της Βόρειας Ελλάδας, το Ξινόμαυρο, παρουσίασε το Κτήμα Τέχνη Οίνου. Το νέο κρασί που εντάχθηκε στην «οικογένεια» «Ήδυσμα Δρυός» φέρει το όνομα Ήδυσμα Δρυός Xi και είναι της σοδειάς του 2016.

Το κρασί έκανε το ντεμπούτο του στον 21ο Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από 19 έως 21 Οκτωβρίου, αποσπώντας την υψηλότερη διάκριση, αυτή του Καλύτερου Οίνου του Διαγωνισμού. Παράλληλα, βραβεύθηκε ως ο Καλύτερος Ερυθρός Οίνος και επιπλέον του απονεμήθηκε η Ειδική Διάκριση για τον καλύτερο μονοποικιλιακό οίνο από την ποικιλία Ξινόμαυρο.

Το Κτήμα «Τέχνη Οίνου» ξεκίνησε πειραματικά την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου στην Δράμα πριν από μερικά χρόνια θέλοντας να μελετήσει την έκφραση της ποικιλίας στο terroir της περιοχής. Προϊόν του τολμηρού αυτού εγχειρήματος είναι ένα κρασί που συνδυάζει φινέτσα και λεπτότητα με δύναμη και όγκο, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά της παλαίωσης από την μία πλευρά και της φρεσκάδας από την άλλη.

Στη μύτη επικρατούν βαλσαμικά αρώματα, ποτ πουρί, κόκκινα μούρα, φρούτα του δάσους, κράνα, λιαστή ντομάτα, μαύρη ελιά και νότες τρούφας, ενώ στο στόμα επικρατεί ο γήινος γευστικός χαρακτήρας, μαζί με υψηλές οξύτητες, καλά δομημένες τανίνες, ώριμες αλλά έντονες, γεμάτο αλκοόλ και σώμα.

«Η βράβευση αυτή σημαίνει πολλά για εμάς. Πριν ακόμα κυκλοφορήσει το νέο μας κρασί, έλαβε την υψηλότερη διάκριση του φετινού διαγωνισμού μεταξύ 661 συμμετοχών, κάτι που εκτός από περήφανους μας κάνει να στοχεύουμε ακόμα πιο ψηλά για το μέλλον» δήλωσε ο Άκης Παπαδόπουλος, οινολόγος του Κτήματος «Τέχνη Οίνου».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Familia Torres, το καταλανικό οινοποιείο που είναι γνωστό για την αναβίωση γηγενών ποικιλιών σταφυλιών, διόρισε νέο γενικό διευθυντή τον Fabrice Ducceschi, ο οποίος...

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...

REPORTS

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του ωΐδιου, με τις ράγες των σταφυλιών να είναι ευαίσθητες στον μύκητα μέχρι και το γυάλισμα, ενώ οι...