Πρόκειται για ένα ξηρό κρασί με έντονη επίγευση και λαμπερό ωχροκίτρινο χρώμα. Χαρακτηρίζεται από κυρίαρχα αρώματα από γιασεμί, τριαντάφυλλα, λουλουδανθούς, εσπεριδοειδή και βότανα, όπως χαμομήλι. Παράγεται εξ ολοκλήρου από οινοστάφυλλα της ποικιλίας Μοσχάτο Σπίνας, που καλλιεργούνται στους αμπελώνες του οινοποιείου στο Ηράκλειο Κρήτης σε υψόμετρο μεταξύ 150 και 750 μέτρων.
Η ζύμωση του πραγματοποιείται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία έπειτα από στατική απόλάσπωση, αφού πρώτα παραμείνει σε οινολάσπες για 1,5 – 2 μήνες.
