Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο επιχειρηματικό βήμα στη μπύρα μετά το κρασί για τον Ματθαίο Αργυρό

Ένα νέο επιχειρηματικό βήμα ετοιμάζει ο οινοποιός Ματθαίος Αργυρός, ιδιοκτήτης του ιστορικού Κτήματος Αργυρού στην Επισκοπή Γωνιά της Σαντορίνης.

Του Γιώργου Λαμπίρη

Αυτή τη φορά και σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες Μανώλη Χλωρίδη και Ευάγγελο Φουστέρη, με τον οποίο διατηρούν και κάβα στο νησί, προχωρούν στην ανέγερση μικροζυθοποιίας, οι εργασίες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων της οποίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την περίοδο, όπως πληροφορούμαστε.

Ο γνωστός οινοποιός μαζί με τους Μανώλη Χλωρίδη και Ευάγγελο Φουστέρη έχουν ιδρύσει την εταιρεία Φτέλος, στην οποία υπάγεται και η δραστηριότητα της κάβας που διατηρούν στο νησί των Κυκλάδων αλλά και η εν εξελίξει δραστηριότητα που αφορά τον κλάδο της ζυθοποιίας. Μάλιστα, το επιχειρηματικό πλάνο της εν λόγω εταιρείας έχει υπαχθεί στο καθεστώς «Γενική Επιχειρηματικότητα», μέσω της οποίας οι επενδυτές ευνοούνται υπό τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής έναντι ποσού 1,2 εκατ. ευρώ ενώ το συνολικό επιλέξιμο κόστος καθώς και το συνολικό ενισχυόμενο κόστος ανέρχεται στα 2,9 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα βήμα που εισάγει τον Ματθαίο Αργυρό σε μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα πέρα από την παραδοσιακή και ήδη υπάρχουσα δραστηριότητα της οινοποιίας, καθώς το Κτήμα Αργυρού ιδρύθηκε στο νησί το 1903, ενώ η οικογένεια οινοποιούσε αρκετά χρόνια πριν την εγκατάσταση ιδιόκτητου οινοποιείου στη Σαντορίνη.

Να σημειωθεί ότι στον σχεδιασμό της επιχείρησης εκτός από την παραγωγή μπύρας είναι και η δημιουργία επισκέψιμων εγκαταστάσεων.

Οι έτεροι παίκτες της ζυθοποιίας που σχετίζονται με την Σαντορίνη

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν θα είναι η πρώτη επιχείρηση με δραστηριότητα στο νησί. Θυμίζουμε ότι ήδη παράγει εκεί η Ζυθοποιία Σαντορίνης ΑΕΒΕ, η οποία είναι γνωστή από την ετικέτα Donkey, που ιδρύθηκε το 2011 από τον Σέρβο ζυθοποιό, Boban Krunic, τον Βρετανό έμπορο οίνων, Steve Daniel, την Αμερικανίδα Majda Anderson και τον Έλληνα οινολόγο Γιάννη Παρασκευόπουλο.

Ένα ακόμα εγχείρημα στο χώρο της μικροζυθοποιίας που συνδέθηκε με το νησί ήταν αυτό της μπύρας Volkan, η οποία ιδρύθηκε από τον Πέτρο Νομικού με καταβολές από τον εφοπλιστικό χώρο. Ωστόσο η παραγωγή της συγκεκριμένης μπύρας πραγματοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή στις εγκαταστάσεις της μικροζυθοποιίας Ζέος με έδρα το Άργος, χωρίς η Volkan να διαθέτει δικές της εγκαταστάσεις στη Σαντορίνη.

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Με κρασιά της δεύτερης εσοδείας τοποθετείται ήδη στην αγορά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Πάρου, μετά την αναβίωσή του.

REPORTS

Με κυρίαρχη τάση να αποτυπώνεται και να ενισχύεται τελευταία στην αγορά, αυτή των κρασιών με φρεσκάδα και ελάχιστο ή καθόλου χρόνο παλαίωσης, το φετινό...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

Από το επιβλητικό αμπελοτόπι του Μέγα Σπηλαίου ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνοδεία...

REPORTS

Με κυρίαρχη τάση να αποτυπώνεται και να ενισχύεται τελευταία στην αγορά, αυτή των κρασιών με φρεσκάδα και ελάχιστο ή καθόλου χρόνο παλαίωσης, το φετινό...