Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο επιχειρηματικό βήμα στη μπύρα μετά το κρασί για τον Ματθαίο Αργυρό

Ένα νέο επιχειρηματικό βήμα ετοιμάζει ο οινοποιός Ματθαίος Αργυρός, ιδιοκτήτης του ιστορικού Κτήματος Αργυρού στην Επισκοπή Γωνιά της Σαντορίνης.

Του Γιώργου Λαμπίρη

Αυτή τη φορά και σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες Μανώλη Χλωρίδη και Ευάγγελο Φουστέρη, με τον οποίο διατηρούν και κάβα στο νησί, προχωρούν στην ανέγερση μικροζυθοποιίας, οι εργασίες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων της οποίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την περίοδο, όπως πληροφορούμαστε.

Ο γνωστός οινοποιός μαζί με τους Μανώλη Χλωρίδη και Ευάγγελο Φουστέρη έχουν ιδρύσει την εταιρεία Φτέλος, στην οποία υπάγεται και η δραστηριότητα της κάβας που διατηρούν στο νησί των Κυκλάδων αλλά και η εν εξελίξει δραστηριότητα που αφορά τον κλάδο της ζυθοποιίας. Μάλιστα, το επιχειρηματικό πλάνο της εν λόγω εταιρείας έχει υπαχθεί στο καθεστώς «Γενική Επιχειρηματικότητα», μέσω της οποίας οι επενδυτές ευνοούνται υπό τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής έναντι ποσού 1,2 εκατ. ευρώ ενώ το συνολικό επιλέξιμο κόστος καθώς και το συνολικό ενισχυόμενο κόστος ανέρχεται στα 2,9 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα βήμα που εισάγει τον Ματθαίο Αργυρό σε μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα πέρα από την παραδοσιακή και ήδη υπάρχουσα δραστηριότητα της οινοποιίας, καθώς το Κτήμα Αργυρού ιδρύθηκε στο νησί το 1903, ενώ η οικογένεια οινοποιούσε αρκετά χρόνια πριν την εγκατάσταση ιδιόκτητου οινοποιείου στη Σαντορίνη.

Να σημειωθεί ότι στον σχεδιασμό της επιχείρησης εκτός από την παραγωγή μπύρας είναι και η δημιουργία επισκέψιμων εγκαταστάσεων.

Οι έτεροι παίκτες της ζυθοποιίας που σχετίζονται με την Σαντορίνη

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν θα είναι η πρώτη επιχείρηση με δραστηριότητα στο νησί. Θυμίζουμε ότι ήδη παράγει εκεί η Ζυθοποιία Σαντορίνης ΑΕΒΕ, η οποία είναι γνωστή από την ετικέτα Donkey, που ιδρύθηκε το 2011 από τον Σέρβο ζυθοποιό, Boban Krunic, τον Βρετανό έμπορο οίνων, Steve Daniel, την Αμερικανίδα Majda Anderson και τον Έλληνα οινολόγο Γιάννη Παρασκευόπουλο.

Ένα ακόμα εγχείρημα στο χώρο της μικροζυθοποιίας που συνδέθηκε με το νησί ήταν αυτό της μπύρας Volkan, η οποία ιδρύθηκε από τον Πέτρο Νομικού με καταβολές από τον εφοπλιστικό χώρο. Ωστόσο η παραγωγή της συγκεκριμένης μπύρας πραγματοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή στις εγκαταστάσεις της μικροζυθοποιίας Ζέος με έδρα το Άργος, χωρίς η Volkan να διαθέτει δικές της εγκαταστάσεις στη Σαντορίνη.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Διαφορετικά ζυγίζει ο αγροδιατροφικός τομέας της ΕΕ την επικείμενη συμφωνία εμπορίου της ΕΕ με το μπλοκ των χωρών της Nότιας Αμερικής, την γνωστή «Merocosur»,...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι επισκέφθηκαν την Κυριακή 29 Ιουνίου το ιστορικό Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, καθώς πέρα από την μαγεία...

REPORTS

Οι οίνοι με περιορισμένο ή χωρίς αλκοόλ αναμφίβολα αποτελούν μια νέα τάση παγκοσμίως, που υιοθετείται κυρίως από την νέα γενιά καταναλωτών. Υπό αυτό το...

REPORTS

Η Ειδική Επιτροπή Γεωργίας (SCA) ενέκρινε την Πέμπτη 19 Ιουνίου την εντολή διαπραγμάτευσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για ένα πακέτο μέτρων που έχει ως στόχο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Νέο συμβόλαιο τιμής στο κρασί με συνέπεια στον πολιτισμό προωθεί ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου. Άνοιγμα στο σύνολο των συντελεστών του κλάδου υπόσχεται ο νέος...

REPORTS

Μια νέα εξέλιξη στη γεωργική τεχνολογία προέκυψε από την Κίνα, όπου μια εταιρεία παρουσίασε ένα ρομπότ ζιζανιοκτονίας με λέιζερ που έχει σχεδιαστεί για να...

REPORTS

Στην αγορά 838.717 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας Κτήμα Λαζαρίδη προχώρησε η Ολυμπία Συμμετοχών, με το ποσοστό της να διαμορφώνεται πλέον στο 12,70%.

REPORTS

Η αγορά των εκλεκτών οίνων εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, με την παγκόσμια ζήτηση να παραμένει υποτονική και τις τιμές υπό πίεση.