Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Αγγλικός αμπελώνας στο Σάφολκ θέτει στόχο την παραγωγή αφρώδων οίνων

Το Burnt House Vineyard στο Suffolk, το οποίο λειτουργεί ως εμπορικός αμπελώνας από το 2017, πρόκειται να λανσάρει τη δική του σειρά από ξηρά και αφρώδη αγγλικά κρασιά.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Ο κύριος αμπελώνας βρίσκεται σε μια πλαγιά με νότιο προσανατολισμό και αποτελείται από τις τρεις ποικιλίες σαμπάνιας: Pinot Noir, Pinot Meunier και Chardonnay.

Ιδρύθηκε το 2017, ο αγγλικός αμπελώνας έχει φυτευτεί σε συνολική έκταση 8,9 εκταρίων με 46.000 αμπέλια και παράγει σταφύλια για αφρώδες οίνο παραδοσιακής μεθόδου καθώς και ακίνητα κρασιά.

Διαχειριζόμενος από τους Stuart, Jill, James και Catherine Scarff, ο αμπελώνας πρόκειται να ξεκινήσει με μια εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό στις 6 Αυγούστου.

Η οικογένεια φύτεψε περαιτέρω έναν μικρό αμπελώνα Bacchus το 2019, που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του πρώτου κρασιού που κυκλοφόρησε από την Burnt House αυτό το καλοκαίρι, το Burnt House Bacchus 2021.

Το μέλος της οικογένειας Catherine Scarff έχει αναλάβει βασικό ρόλο στη φροντίδα της αίθουσας γευσιγνωσίας. Παράλληλα με τη δουλειά της σε μια δισκογραφική στο Λονδίνο, η Scarff έχει αναλάβει το WSET και τα μαθήματα στο Plumpton College για να προετοιμαστεί για το νέο εγχείρημα.

Ο Scarff ανέφερε στους East Anglian Daily Times ότι η οικογένεια προσπαθεί να επεκτείνει τη γκάμα των ηρεμών κρασιών και ελπίζει να κυκλοφορήσει σιγά σιγά αφρώδη κρασιά μόλις παλαιωθούν επαρκώς.

Ο ίδιος είπε: «Εμφιαλώσαμε το 2021 Bacchus που είναι πραγματικά πολύ ωραίο. Και έχουμε επίσης μερικά από τα δικά μας αφρώδες κρασί στα κελάρια παλαίωσης (έτοιμο στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024). Θέλω να επεκταθώ φέτος με ένα αστραφτερό τριαντάφυλλο και μερικές ακόμα φωτογραφίες – ίσως ένα ακόμα τριαντάφυλλο.»

Σε άλλες ειδήσεις, μια άνευ προηγουμένου και λεπτομερής νέα έρευνα προσφέρει στους πιθανούς επενδυτές πληροφορίες σχετικά με το πού ακριβώς να αγοράσουν αμπελώνες στην Αγγλία και γιατί, με τις θερμοκρασίες και τις συνθήκες συγκομιδής να προβλέπονται μέχρι το 2040.

Μέχρι το 2040, οι θερμοκρασίες προβλέπεται να ανέβουν κατά 1,4 βαθμούς Κελσίου, κάτι που σύμφωνα με τους ερευνητές είναι καλά νέα για τη διαφοροποίηση του αγγλικού κρασιού.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Οδηγίες για την εφαρμογή του νέου πλαισίου που διέπει τους διήμερους αποσταγματοποιούς εξέδωσε η ΑΑΔΕ σε συνέχεια της θεσμικής παρέμβασης που ψηφίστηκε στη Βουλή...

REPORTS

Συμπαρασύροντας την παράδοση έξι γενεών στην αμπελουργία και το κρασί, ο 33χρονος σήμερα Μιχάλης Αθανασίου, ξεκίνησε το δικό του φερώνυμο οινοποιείο το 2007, όντας...

REPORTS

Τις τιμές ανά ποικιλία σταφυλιών εσοδείας 2022, ανακοίνωσε η Ένωση Ηρακλείου, επισημαίνοντας πως η ημερομηνία έναρξης παραλαβής θα ανακοινωθεί με νεώτερο Δελτίο Τύπου. Ας...

REPORTS

Με φρέσκιες και γήινες μυρωδιές, το Sauvignon Blanc διακρίνεται ανάμεσα στις λευκές ποικιλίες κρασιού, σε παγκόσμιο επίπεδο. Με προέλευση από την κοιλάδα του Λίγηρα...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.