Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα ταυτότητα για τους αμπελουργούς της Νέας Ζηλανδίας

Ο εθνικός οργανισμός αμπελουργών της Νέας Ζηλανδίας, κυκλοφόρησε τη νέα παγκόσμια πλατφόρμα επωνυμίας «New Zealand Wine, Altogether Unique».

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Στην πρώτη ανανέωση της μάρκας από το 2006, οι αμπελουργοί της Νέας Ζηλανδίας αποκάλυψαν μια νέα οπτική εμφάνιση και ένα μήνυμα, που θα μεταφέρει τους οινοποιούς της χώρας στο μέλλον.

Σχεδιασμένο για να αναδεικνύει τα καλύτερα της βιομηχανίας κρασιού της Νέας Ζηλανδίας, το New Zealand Wine, το Altogether Unique αφηγείται την ιστορία του κρασιού της χώρας μέσα από το πρίσμα τριών βασικών πυλώνων. Αυτών της αγνότητας, της καινοτομίας και της φροντίδας.

Αρχικά, το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ των αμπελουργών της Νέας Ζηλανδίας και του δημιουργικού πρακτορείου Many Minds, αποτελεί τη νέα οπτική ταυτότητα, που έγινε πραγματικότητα μετά από μια σειρά από νέες γνώσεις πελατών.

«Υπήρχαν λέξεις-κλειδιά που προέκυψαν από αυτές τις ιδέες, όπως οι άνθρωποι μας, η φύση και η αγνότητα, που αποτέλεσαν τους θεμελιώδεις πυλώνες της ουσίας του κρασιού της Νέας Ζηλανδίας της αγνότητας, της καινοτομίας και της φροντίδας», αναφέρει ο creative director Mike O’Sullivan.

«Ο συνδυασμός της τοποθεσίας, των ανθρώπων και του κλίματος της Νέας Ζηλανδίας είναι απλά μαγικός. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο σαν αυτό στη γη».

Η αλλαγή έγινε επίσης έχοντας κατά νου τους εξελισσόμενους καταναλωτές κρασιού.

«Με την παγκόσμια δραστηριότητα να επιστρέφει στο «κανονικό», είναι πιο ανταγωνιστικό από ποτέ να ακούγεται η φωνή της μάρκας New Zealand Wine και ένα ξεκάθαρο μήνυμα premium brand είναι απαραίτητο», σημειώνει η Charlotte Read, γενική διευθύντρια μάρκετινγκ, των New Zealand Winegrowers. «Η δημιουργία μιας συναρπαστικής θέσης επωνυμίας για το κρασί της Νέας Ζηλανδίας είναι σημαντική καθώς επιδιώκουμε να εμπλέξουμε και να παρακινήσουμε το εξελισσόμενο κοινό που καταναλώνει κρασί».

Ένα σύντομο βίντεο αφήγησης με τον ηθοποιό και οινοποιό Sir Sam Neill, ο οποίος πρωταγωνίστησε στα blockbusters Jurassic Park και The Piano, έχει επίσης δημιουργηθεί, με στόχο να πυροδοτήσει μια συναισθηματική σύνδεση με το κρασί της Νέας Ζηλανδίας.

Το σύντομο απόσπασμα δείχνει τον ηθοποιό Neill, ο οποίος έχει επίσης αμπελώνα της Νέας Ζηλανδίας Two Paddocks στο Central Otago, να ενστερνίζεται τα «νεαρά, ακάθαρτα εδάφη» και το «εξαιρετικό, αψεγάδιαστο φως του ήλιου» της χώρας των Αντιπόδων.

Παράλληλα, άλλοι καθοριστικοί παράγοντες που αναφέρονται στο βίντεο είναι οινοπαραγωγοί με «γνώση του παλιού κόσμου», αλλά οι οποίοι «δεν εμποδίζονται από την παράδοση» και «οι οποίοι είναι έτοιμοι να κάνουν οποιαδήποτε ποικιλία κρασιού», συμπεριλαμβανομένων των Pinot Noir, Chardonnay και άλλων.

Το New Zealand Wine, Altogether Unique αναμένεται να κυκλοφορήσει στις παγκόσμιες αγορές πολύ σύντομα.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Αντλώντας έμπνευση και ερεθίσματα από την οινική παράδοση των Γιάλτρων της Βόρειας Εύβοιας, που αποτέλεσε το παλαιότερο κρασοχώρι της ευρύτερης περιοχής, ο οινοποιός Κώστας...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.