Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα οινικά μονοπάτια ανοίγει για την Ανώσκελη η κρητική ποικιλία Ρωμέικο

Η Ανώσκελη ΑΕ ιδρύθηκε το 1983 από τα επτά αδέλφια της οικογένειας Μαμιδάκη και πήρε το όνομά της από τη γενέτειρα τους, την Ανώσκελη, ένα μικρό ημιορεινό χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά.

Μεγαλώνοντας στο χωριό υπό δυσχερείς συνθήκες και δυσοίωνες προοπτικές για το μέλλον, τα αδέλφια της οικογένειας αποφάσισαν να μετοικίσουν στην Αθήνα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Με τα χρόνια, η οικογένεια, με πρωτοστάτη τον μεγάλο οραματιστή Κυριάκο Μαμιδάκη, δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά σε διάφορους τομείς, όπως η εμπορία πετρελαιοειδών, η ναυτιλία και τα ξενοδοχειακά. Παράλληλα με τις επιχειρηματικές τους επιτυχίες, διατηρώντας πάντα υψηλό το αίσθημα της εντοπιότητας, της κληρονομιάς και της παράδοσης, η οικογένεια επένδυσε σε αγροτικές δραστηριότητες στην Ανώσκελη, με επίκεντρο την ελιά και το ελαιόλαδο. Με τη πάροδο του χρόνου η εταιρεία εξελίχθηκε σε μια σύγχρονη μονάδα ελαιουργείου και τυποποίησης, παράγοντας ανωτέρας ποιότητας και πολυβραβευμένα προϊόντα ελαιολάδου, τα οποία έχουν εδραιωθε στην ελληνική αγορά και στο εξωτερικό. Το 2009 η εταιρεία επένδυσε στην κατασκευή ενός σύγχρονου boutique οινοποιείου, αξιοποιώντας τα ιδιόκτητα αμπέλια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ανώσκελη. Το boutique Οινοποιείο Ανώσκελη, παράγει πλέον περιορισμένες ποσότητες ποιοτικών κρασιών που αναδεικνύουν το πλούσιο terroir, τις τοπικές ποικιλίες και την ιστορία του τόπου.

Από το 2013 το Οινοποιείο, πειραματίζεται με μια ιδιαίτερη οινοποίηση της γηγενούς Κρητικής ποικιλίας Ρωμέικο, αγαπημένο κρασί του ιδρυτή Κυριάκου Μαμιδάκη που συνόδευε κάθε οικογενειακό γεύμα, τιμώντας έτσι τον ίδιο και το όραμά του να προβάλλει τον τόπο του.

Τα επτά αδέλφια της οικογένειας Μαμιδάκη

Το βραβευμένο Stone Wine της Ανώσκελη

Από το 2019 το Stone Wine παράγεται σε 300 αριθμημένες φιάλες με τη μέθοδο Solera, αναμειγύοντας πέντε εσοδείες, με τρόπο που αναδεικνύονται αρμονικά τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύπλοκο κρασί, με έντονο κεχριμπαρένιο χρώμα και κόκκινες ανταύγειες, ώριμες τανίνες, μέση οξύτητα, έντονα αρώματα από δαμάσκηνα και κυδώνι ενώ στο τέλος αφήνει μακρά πικάντικη επίγευση. Φέτος το Stone Wine έλαβε δύο σημαντικές διακρίσεις, Ασημένιο Μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης και Χρυσό στα Cretan Taste Awards.

 

 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Έντονο άρωμα, πλούσιες τανίνες και «σώμα», φρουτώδης χαρακτήρας, ισορροπία στοιχείων, χρώμα, υφή και υψηλό επίπεδο, είναι τα στοιχεία που αναδεικνύονται, ίσως για πρώτη φορά...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η... "ροζέ" εκδήλωση γευσιγνωσίας «Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza» επιστρέφει στο Ζάππειο Μέγαρο στις 29/05/2022.

REPORTS

Ανοίγει και πάλι τις εμβληματικές του θύρες για το κοινό, το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου από τις 20 Μαϊου 2022.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ιδανικό σκηνικό για μολύνσεις από ωίδιο καταγράφουν στις παρατηρήσεις τους οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας Ηρακλείου, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες στο πρώτο δεκαπενθήμερο...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.