Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νέα λανσαρίσματα και celebrity ετικέτες στα ροζέ κρασιά της Drink Pink

Στη στροφή της ελληνικής παραγωγής σε προσεγμένα ροζέ υψηλής ποιότητας εμπνευσμένα από τα αντίστοιχα γαλλικά κρασιά της Προβηγκίας ήταν αφιερωμένη η έκθεση Drink Pink που πραγματοποιήθηκε στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου την Κυριακή 29 Μαΐου.

Των Ζήση Πανάγου και Κωσταντίνας Ψιλιώτη
Φωτογραφικό Υλικό: Γεωργία Καραμαλή

Περίπου 150 ροζέ κρασιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό ήταν διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Drink Pink στην οποία, σημειωτέον, οι επισκέπτες σερβίρονταν μόνοι τους το κρασί χωρίς την παρουσία του οινοπαραγωγού

Στην έκθεση Drink Pink οι επισκέπτες δοκιμάζουν όποιο κρασί τους ενδιαφέρει, ανατρέχοντας στον κατάλογό της για πληροφορίες που αφορούν το στυλ του κρασιού, τον τρόπο παραγωγής του, το πως αυτό συνδυάζεται με διάφορα εδέσματα κ.ά. Έμπειροι οινοχόοι ήταν παρόντες για να προσφέρουν επιπλέον εξηγήσεις και για να μεριμνήσουν για τη σωστή παρουσία των κρασιών.

Ανάμεσα στα ροζέ κρασιά εσοδείας 2021, πολλές νέες κυκλοφορίες, αφού η συγκεκριμένη κατηγορία οίνων εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική στην αγορά, ενώ δεν λείπουν και συμμετοχές από άλλες χώρες, ανάμεσά τους και celebrity-ετικέτες παγκοσμίου εμπορικής επιτυχίας.

Τα ροζέ κρασιά είναι φρέσκα και ελαφριά σαν τα λευκά, αλλά με γευστικά στοιχεία και από τα κόκκινα και θεωρούνται ιδιαίτερα ευπροσάρμοστα στις απαιτήσεις πολλών εδεσμάτων. Ταιριάζουν εξάλλου εξαιρετικά με πάρα πολλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Για το λόγο αυτό, τα κρασιά της Drink Pink 2022 ήταν κατανεμημένα σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με το γευστικό χαρακτήρα τους, ο οποίος αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες ομάδες φαγητών.

Μια νέα τάση αποτέλεσαν τα ημιαφρώδη και αφρώδη κρασιά, από πολλές γηγενείς και μη ποικιλίες, αλλά και από πολλούς διαφορετικούς δημιουργούς σε πολλές μεριές της Ελλάδας. Ένα Ξινόμαυρο αφρώδες από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Αμύνταιο, ένα Αγιωργήτκο από το Κτήμα Τσέλεπου στην Πελοπόννησο, με απαλή απόχρωση, ή το «Aurelia» από τις σπάνιες ποικιλίες Βλάχικο, Ντεμπίνα και Μπεκάρι, του Οινοποιείου Zoinos στην Ζίτσα ήταν μερικές ετικέτες από τον πάγκο με τις φυσαλίδες.  
 
Το βλέμμα τράβηξαν επίσης και οι ροζέ ρετσίνες, με το έντονο άρωμα πεύκου και τις πιο κοκκινωπές αποχρώσεις. Χαρακτηριστική ήταν η “Ρόζα” του Κεχρή, από 100% Ξινόμαυρο, δίνοντας ένα παραδοσιακό, προσεγμένο και “εξωστρεφές” κρασί με ονομασία κατά παράδοση. Από την άλλη, η οινοποιεία Μαλαματίνα, με ένα πιο διακριτικό άρωμα ρετσινιού, από τις ποικιλίες Σαββατιανό και Μερλό, η ετικέτα “Ρεζινέ” με βοτανικό χαρακτήρα και ήπια ένταση, συνέβαλε επίσης στην κουλτούρα της ροζέ ρετσίνας.  


Από την έκθεση δεν έλειψε και η ετικέτα Vera Rosa από το Οινοποιείο Στραταριδάκη στην Κρήτη, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον πρόσφατο διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης για την κατηγορία των Ροζέ Οίνων.  

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού στη Γαλλία μειώθηκε κατά ένα τρίτο τα τελευταία 10 χρόνια, αναφέρει μια ανησυχητική νέα έκθεση.

REPORTS

Με μεγάλη συμμετοχή οινοποιείων και πληθώρα κρασιών έρχεται η Central Wine Fair 2022, η οποία επιστρέφει σε εορταστική ατμόσφαιρα τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου με...

REPORTS

Σε μια ενημέρωση τύπου της Vinexpo Paris αυτή την εβδομάδα, ο COO της Wine Intelligence Richard Halstead περιέγραψε «τη μεγάλη πρόκληση, που κλείνεται να...

REPORTS

Μία ανατρεπτική προσπάθεια που λόγω χαρακτήρα προσομοιάζει στην διαδικασία παραγωγής των garage wines βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη την τελευταία τριετία εντός των ορίων της...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.