Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Μικρά Οινοποιεία, Μεγάλα Κρασιά 2023» στην έκθεση του ΣΜΟΕ

Στις 12 και στις 13 Φεβρουαρίου 2023 (11:00-19:00), τα μικρά οινοποιεία από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τα μεγάλα και σπουδαία τους κρασιά, στην έκθεση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ).

Στην έκθεση του ΣΜΟΕ, με τίτλο «Μικρά Οινοποιεία, Μεγάλα Κρασιά 2023», θα παρουσιαστούν τα μοναδικά προϊόντα που παράγουν οι μικροί οινοποιοί δίνοντας έμφαση στην πρώτη ύλη, και επενδύοντας χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, καταδεικνύοντας ότι η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιοχή, τη γη και την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν κοντά της.
Ο ΣΜΟΕ ανυπομονεί να υποδεχθεί το οινόφιλο κοινό, τους επαγγελματίες του χώρου, τους φίλους και τους υποστηρικτές του σε μια ανανεωμένη διοργάνωση, που θα περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και πολλές εκπλήξεις!
Φέτος, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ένα μοναδικό συγκρότημα Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας 3.500 τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για έναν χώρο με μεγάλη ιστορία και σύγχρονες δημόσιες υποδομές που παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες, ενώ παράλληλα φιλοξενεί επιλεγμένες εκδηλώσεις σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, το οποίο μπορεί να προσεγγίσει εύκολα ο επισκέπτης. Επίσης, έχει προβλεφθεί να έχουν πρόσβαση σε όλους τους χώρους του τα άτομα με αναπηρία.
Οι επισκέπτες της έκθεσης, και αυτή τη φορά, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ξεχωριστά κρασιά, να συνομιλήσουν με τους οινοπαραγωγούς, αλλά και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρουσιάσεις με θέματα που αφορούν το κρασί, την πρωτογενή παραγωγή, τις εξαγωγές ελληνικών κρασιών, καθώς και να επικοινωνήσουν στο «Live Smoe’s Wine Stage», το οποίο θα στηθεί στην αίθουσα γευσιγνωσίας και θα είναι ανοιχτό σε όλους, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό workshop με τη Γιοβάννα Λύκου (sommelier – wine&spirits instructor – drinks editor).
Κυριακή 12 & Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου
Σεράφειο Δήμου Αθηναίων,
Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, 11854, Αθήνα
11:00-19:00 | Εισιτήρια: Viva.gr
……………………………………………………………………………………………
 
Παράλληλη Εκδήλωση – Workshop: Κρασί, Τυρί και Ψωμί: Το απόλυτο γαστρονομικό τρίπτυχο
Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) υποδέχεται την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 τη Γιοβάννα Λύκου* (sommelier – wine&spirits instructor – drinks editor) σε ένα workshop αφιερωμένο στο απόλυτο γαστρονομικό τρίπτυχο.
Επιλεγμένα ελληνικά τυριά εξαιρετικής ποιότητας συνδυάζονται με αριστουργηματικές αποδόσεις ελληνικών ποικιλιών και υπέροχο χειροποίητο βιολογικό ψωμί.
Σε αυτό το ταξίδι στον μαγικό κόσμο ενός κορυφαίου γευστικού ταιριάσματος, οι συμμετέχοντες θα μάθουν όλα όσα χρειάζονται για το κρασί, το τυρί και το ψωμί: από τον τρόπο παραγωγής και τα γευστικά χαρακτηριστικά μέχρι τα μυστικά της μέγιστης απόλαυσης.
Η δοκιμή θα περιλαμβάνει κρασιά παραγωγών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), τυριά από το Τυροκομείο Κωσταρέλος και ψωμί από το Betty’s Bakery.
*Mini CV
Η Γιοβάννα Λύκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της και, όταν είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης, σταμάτησε για να απολαύσει το πρώτο της ποτήρι κρασί. 
Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Ιστορία της Τέχνης, δίνοντας (σχεδόν) όλη την προσοχή της στη Σύγχρονη Τέχνη. Σπούδασε Οινοχοΐα για να είναι σίγουρη στο τι πρέπει να πίνει σε κάθε περίσταση και, γοητευμένη από αυτό το ταξίδι, έβαλε στοίχημα να κάνει το κρασί προσιτό σε όλο τον κόσμο.
Έχει εργαστεί ως οινοχόος σε μερικά από τα πιο σημαντικά wine bars και γαστρονομικά εστιατόρια της χώρας, με αποκορύφωμα την τριετή παραμονή της στο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο Σπονδή. Είναι πιστοποιημένη Sherry Educator, με τιμητική διάκριση αριστείας από το Consejo Regulador de la D O «Jerez Xérès Sherry». Είναι επίσης πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια αποσταγμάτων, εκπροσωπώντας κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας καταξιωμένες εταιρείες και προϊόντα του industry.
Σήμερα είναι retail & content manager στο κορυφαίο online shop House of Wine και τα τελευταία έξι χρόνια εισηγήτρια στο Τμήμα Οινοχοΐας της σχολής Le Monde, από όπου και αποφοίτησε. Είναι μέλος της Π.ΕΝ.Ο και founder της Αwesome Lady. H σχέση της με το κρασί και το απόσταγμα αποτυπώνεται με λέξεις σε ποικίλα site και έντυπα, με αγαπημένο της το Grape Mag. Έχει στο ενεργητικό της ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συμμετοχές, όπως επίσης και συμμετοχές σε διοργανώσεις παρουσιάσεων, γευσιγνωσιών και εκπαιδεύσεων.
 
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 | Ώρες: 13:00-15:00 & 16:00-19:00
Εισηγήτρια: Γιοβάννα Λύκου |Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ (οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) | Viva.gr
 
Χρυσός Χορηγός
Cork Hellas
 
Ασημένιοι Χορηγοί
ALPA GLASS, Berlin Packaging, ΖΑΒΑΛΟΣ – Cartontec Α.Ε., GS Labelprint, GR.INOX | ΑΦΟΙ ΓΚΡΕΚΗ Ε.Π.Ε., ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ Α.Ε., Mellon Group, TC Group, WPS – Βασίλης Παπαδερός Α.Ε.
 
Χορηγοί Eπικοινωνίας
Η Καθημερινή, The Crunchy Grape, Flag in Life, 750ml, Grape Magazine, Περιοδικό Οινολογία, Ypaithros.gr, ΑθηNEA, Carpe Vinum, Winevert, Not an Expert, So Posh, FnB Daily
 
Χορηγοί Γευστικής Απόλαυσης 
Τυροκομείο Κωσταρέλος, Betty´s Bakery, Zagori
 
Συντονισμός-Επικοινωνία
Carpe Vinum – a8inea.com
 
Υπό την Αιγίδα
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Διαβάστε επίσης

REPORTS

To Κτήμα Γεροβασιλείου Syrah 2021 διακρίθηκε ανάμεσα στα 10 καλύτερα Syrah του κόσμου από τον Διεθνή Διαγωνισμό Syrah du Monde...

REPORTS

Με μεγάλη θλίψη το κτήμα Μιχαλάκη ανακοίνωσε την απώλεια του ιδρυτή της Εμμανουήλ Μιχαλάκη. Ο εκλιπών υπήρξε πρωτοστάτης και δημιουργός μίας από τις μεγαλύτερες...

REPORTS

Tην προσαρµογή των οινοποιείων πανελλαδικά σε µία νέα διαδικασία που αφορά στις ενδείξεις των συστατικών στις φιάλες των οίνων, απαιτεί το νέο νοµοθετικό πλαίσιο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καινοτόμες προσεγγίσεις με πειραματικές φυτεύσεις και διαρκώς μεγαλύτερη έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύονται μέσα από την έκθεση Oenotelia, που...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.