Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια μικρή οικογένεια

Πυλώνας της επιτυχίας η ομαδική δουλειά
από το αμπέλι ως την πώληση

Το Κτήμα Παυλίδη βρίσκεται στην περιοχή των Κοκκινογείων της Δράμας, σε μία στενή κοιλάδα που περιστοιχίζεται αμφιθεατρικά από τρία μεγάλα όρη -Φαλακρό, Μενοίκιο, Παγγαίο- αφήνοντας μεταξύ τους δίοδο προς το Αιγαίο πέλαγος. Αυτή η γεωγραφική διαμόρφωση, προσδίδει στους αμπελώνες ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα, με δροσερούς ανέμους κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι οποίοι συνεπάγονται μία σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Έτσι, παρατείνεται η περίοδος ωρίμανσης, δίνοντας στα σταφύλια τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ σακχάρων και οξύτητας, συγκεντρώνοντας παράλληλα υψηλά αρωματικά και φαινολικά χαρακτηριστικά.

Κύριος στόχος της ομάδας του Κτήματος είναι η παραγωγή εκλεκτών οίνων, οι οποίοι να φέρουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εδαφών, τα οποία, από την αρχαιότητα μέχρι και τη νεότερη Ελλάδα, είχαν επιλεχθεί για την εγκατάσταση των αμπέλων τους.

Για την επίτευξη των στόχων του διαθέτει ιδιόκτητο αμπελώνα 600 στρεμμάτων, όπου καλλιεργούνται ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, με σκοπό τον έλεγχο της ποιότητας σε κάθε στάδιο. Προσφάτως έχουν πραγματοποιηθεί και νέες φυτεύσεις, όσες επιτρέπουν οι περιορισμένες άδειες φύτευσης, με έμφαση στις ελληνικές ποικιλίες. Μάλιστα, μετά από δοκιμές τριών χρόνων, το Κτήμα Παυλίδη θα κυκλοφορήσει σύντομα μια νέα σειρά οίνων καθώς ήδη οι πρώτες φιάλες ωριμάζουν. Με σύγχρονες καλλιεργητικές τεχνικές, όπως η άρδευση στα πρότυπα του RDI με την υποστήριξη ιδιόκτητων μετεωρολογικών σταθμών, προσεγγίζεται η βέλτιστη ωριμότητα, ενώ, ο οινολογικός εξοπλισμός επιλέγεται αυστηρά με αρχή την προστασία της πρώτης ύλης, του σταφυλιού.

Δύο οικογένειες οίνων
Το Κτήμα Παυλίδη προτείνει την οικογένεια οίνων ΤΗΕΜΑ, με το λευκό ( Ασύρτικο και S. Blanc, ερυθρό (Αγιωργίτικο και Syrah) και το ροζέ (Tempranillo), και των μονοποικιλιακών EMPHASIS, που προέρχονται από μοναδικά ξεχωριστά αμπελοτόπια και διατίθενται σε περιορισμένες ποσότητες.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στις 15 Ιουνίου 2025, ο εμβληματικός Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε με αρώματα, χρώματα και νότες ροζέ κρασιού, φιλοξενώντας για ακόμη...

REPORTS

Η ανθεκτικότητα του αμπελοοινικού τομέα και η υιοθεσία νέων τεχνολογιών είναι το βασικό θέμα της επερχόμενης 23ης Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Άμπελου και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...