Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μία εικονική εμπειρία κελαριού προσφέρει η Crurated για τους συλλέκτες εκλεκτών κρασιών

«Πιο εύκολη πρόσβαση σε εκλεκτά κρασιά» αυτό είναι αυτό που υποστηρίζει ο ιδρυτής της Crurated, Alfonso de Gaetano, ότι ψάχνουν οι νεαροί συλλέκτες κρασιών. Και αυτός πρόκειται να τους το προσφέρει, τουλάχιστον σε εικονική μορφή.

Η ψηφιακή λέσχη μελών κρασιών, Crurated, αξιοποιεί την τάση που ηγείται από «μια νέα γενιά λάτρεις του κρασιού» με το λανσάρισμα μιας εικονικής κάβας κρασιού για συλλέκτες.

Η Crurated μόλις κυκλοφόρησε μια εικονική εμπειρία κελαριού, όπου οι ιδιοκτήτες μπορούν να παρουσιάσουν τις φιάλες τους και να περπατήσουν εικονικά μέσα στη συλλογή τους από εκλεκτά κρασιά.

«Η ιδέα προήλθε από την απογοήτευση ως συλλέκτης», λέει ο de Gaetano. «Είχα πολλά μπουκάλια σε κλειστές αποθήκες για να διατηρώ τα κρασιά μου στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, αλλά δεν είχα τη δυνατότητα να δω τα μπουκάλια μου. Θα μπορούσα να τα δω μόνο όταν αποφάσιζα ότι ήμουν έτοιμος να τα πιώ και ήθελα να μου σταλούν άλλα».

Το να βλέπεις μόνο τα κρασιά σου σε ένα υπολογιστικό φύλλο excel, λέει, είναι «μη συναρπαστικό». «Θέλουμε οι πελάτες μας να μπορούν να διατηρούν τα μπουκάλια τους μαζί μας σε άψογη κατάσταση χωρίς πρόσθετο κόστος, ώστε να μπορούν να φέρουν φίλους και να συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες μόλις μπουν στο εικονικό κελάρι τους».

Χρησιμοποιώντας ένα κράνος εικονικής πραγματικότητας, οι ιδιοκτήτες μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο της Crurated για να αποκτήσουν πρόσβαση στο ιδιωτικό τους κελάρι κρασιών. Μέχρι το τέλος του 2024, οι χρήστες της Apple θα μπορούν επίσης να απολαμβάνουν το Vision Pro.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν πού θέλουν να εκθέσουν τις φιάλες τους, είτε στην αφιερωμένη αίθουσα του κελαριού είτε να τις αποθηκεύσουν σε ένα “Ατέλειωτο Τοίχο”, την εικονική εκδοχή της Crurated μιας παραδοσιακής κάβας κρασιών.

Ο de Gaetano πιστεύει ότι η εικονική τεχνολογία είναι το κλειδί για το μέλλον της συλλογής εκλεκτών κρασιών. Και με το 70% των μελών του Curated κάτω των 45 ετών, πρέπει να συμβαδίζει. Η τεχνολογία, λέει, στρέφεται προς τους συλλέκτες ηλικίας 25-45 ετών, μια νέα γενιά λάτρεις του κρασιού που κάνουν τα πράγματα διαφορετικά.

“Όχι μόνο αναζητούν εκλεκτά κρασιά, αλλά και εγγυημένη προέλευση απευθείας από τους παραγωγούς, ευκολότερους τρόπους πρόσβασης στη συλλογή τους, καθώς και τη δυνατότητα να αποστέλλουν τα κρασιά τους όπου και όποτε θέλουν», εξηγεί. «Η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να απλοποιήσουμε και να εμπλουτίσουμε τις εμπειρίες τους. Αυτή είναι η τρέχουσα εστίασή μας και είμαστε ενθουσιασμένοι να δούμε τι θα ακολουθήσει».

Το Crurated Metaverse, που ξεκίνησε την άνοιξη, βασίζεται στο Unreal Engine 5, ένα εργαλείο 3D εικονικής παραγωγής που χρησιμοποιείται από την Epic Games σε κυκλοφορίες όπως το Fortnite.

Κάθε φιάλη που ανήκει στα μέλη της Crurated πιστοποιείται με ένα NFT. Η τεχνική ομάδα της Crurated εργάζεται αυτήν τη στιγμή στον τομέα του blockchain και της τεχνητής νοημοσύνης για την ανάπτυξη του επόμενου σταδίου της εικονικής της προσφοράς.

 

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η φυτοπροστασία στον αμπελώνα αποτελεί κρίσιμη πτυχή της γεωργικής πρακτικής, καθώς επηρεάζει άμεσα την ποιότητα και ποσότητα της παραγωγής του κρασιού. Σε αυτό το...

REPORTS

Διττή δραστηριότητα διατηρεί η Οινοποιία Τσικρικώνη με έδρα το Μυρτόφυτο Καβάλας, έχοντας να παρουσιάσει τόσο την οινική της παραγωγή όσο και την έκθλιψη και...

REPORTS

Το ιστορικό οινοποιείο της βορειότερης αµπελουργικής ζώνης της Ελλάδας κάνει την εµφάνισή του, το µακρινό 1959. Το συνεταιριστικό οινοποιείο της περιοχής αποτέλεσε την αρχή...

REPORTS

Διαδοχικές κρίσεις, πολιτικές αστοχίες και ανισότητες της ΚΑΠ, εμπορικοί συμβιβασμοί, πανδημία, ρωσο-ουκρανικός πόλεμος συνθέτουν το παζλ για το αγροτικό ξέσπασμα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες...