Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μια έρημος, το ανερχόμενο αστέρι της αμπελοκαλλιέργειας

Το ένα τρίτο της έκτασης του Horse Heaven Hills της Πολιτείας της Ουάσιγκτον φιλοξενεί οινοποιήσιμα σταφύλια. Μεγάλη ποσότητα παραγωγής εμφανίζεται, σε ένα τόπο απομακρυσμένο από τα πάντα, ένα τόπο- έρημο, με μακρά αγροτική ιστορία. Ωστόσο, πολλοί μετά βίας γνωρίζουν ότι αυτό το αμπελουργικό φυλάκιο υπάρχει και ελάχιστοι το έχουν επισκεφτεί.

Η ανατολική Ουάσιγκτον, όπου καλλιεργούνται σχεδόν όλα τα οινοποιήσιμα σταφύλια της πολιτείας, είναι μια έρημος όπου 30 ή περισσότερα μίλια μπορεί να χωρίσουν μια μακρινή πόλη από την άλλη.

«Είναι στη μέση του πουθενά», λέει ο Rob Mercer, πρόεδρος των Mercer Estate Winery, ICAN και Mercer Ranches. «Είναι δύσκολο να φτάσεις. Δεν υπάρχουν πολλά εδώ πάνω, μόνο λίγες οικογένειες και λίγα αμπέλια».

Όταν κορυφώνεται η γραμμή του οροπεδίου του Horse Heaven, γίνεται αμέσως μια απέραντη έκταση με γεωργικές καλλιέργειες και λιβάδια.

Η ιστορία του Horse Heaven Hills ως γεωργικής περιοχής είναι συνυφασμένη με δύο οικογένειες αγροτών πολλών γενεών: τους Mercers, που καλλιεργούν 2.000 στρέμματα αμπελώνων στην περιοχή και τους Andrews, που καλλιεργούν σχεδόν 4.000 από τα περίπου 17.000 στρέμματα της περιοχής με αμπέλια.

Το Chateau Ste. Michelle άρχισε να δημιουργεί έναν αμπελώνα μεγάλης κλίμακας, προσλαμβάνοντας τον Paul Champoux για να επιβλέπει τη φύτευση. Σήμερα, το Chateau Ste. Michelle έχει δύο από τους τρεις αμπελώνες στην ονομασία του, καθώς και το Columbia Crest.

Οι πλαγιές τη έκτασης έχουν νότιο προσανατολισμό και απορροφούν τον ήλιο της ερήμου, επιτρέποντας στα σταφύλια να ωριμάσουν χωρίς να υπερωριμάσουν.

Η καλλιεργούμενη έκταση είναι συνολικά 570.000 στρέμματα σε μέγεθος – το Horse Heaven Hills φαίνεται απίθανο μέρος για μια μεγάλη αμπελουργική περιοχή

Η περιοχή έχει επίσης αξιοσημείωτα σταθερά, αμμοαργιλώδη  εδάφη, με μικρή κλίση που επιτρέπει την σωστή αποστράγγιση του νερού.

Ο που παρουσιάζει η περιοχή μειώνει τον κίνδυνο παγετών, την αχίλλειο πτέρνα της αμπελουργίας της Ουάσιγκτον. Το αποτέλεσμα είναι μια μακρά, ζεστή καλλιεργητική περίοδος, με δροσερές νύχτες που κλειδώνουν την οξύτητα—και όχι μόνο για τα σταφύλια.

«Οι δροσερές μας θερμοκρασίες τη νύχτα διατηρούν αυτή την τραγανότητα και τη φωτεινότητα στα φρούτα», λέει ο Mercer. «Μπορείς να το δεις σε όλα, από μήλα μέχρι κρασί και καρότα».

Όσον αφορά το κρασί, το Cabernet Sauvignon είναι αναμφισβήτητα το διαμάντι των ποικιλιών σε αυτά τα εδάφη, δίνοντας κρασιά με ιδιαίτερο άρωμα μαύρων φρούτων, πλούσιο σώμα και εξαιρετικά ισορροπημένες, μαλακές τανίνες.

Εκτός του Cabernet, που βρίσκεται στο επίκεντρο, τα υψόμετρα κυμαίνονται από 300–1.800 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, επιτρέποντας σε ένα ευρύ φάσμα ποικιλιών να πετύχουν. Οπότε μεγάλη επιτυχία δείχνουν να έχουν και τα Riesling της περιοχής.

Ένας τεράστιος όγκος αμπελουργίας λαμβάνει χώρα ήδη στους Horse Heavens, αλλά υπάρχει επίσης άφθονο περιθώριο ανάπτυξης στα στρέμματα με παρθένο έδαφος.

ΠΗΓΗ: wine enthusiast.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η επικείμενη φορολογική μεταρρύθμιση στα ποτά στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου, προκαλεί ανησυχία στους οινοπαραγωγούς. Η κατάργηση...

REPORTS

Με την κλιματική αλλαγή, ο Γάλλος αγρομετεωρολόγος Serge Zaka εκτιμά ότι θα αλλάξει η περιοχή κατανομής των μεσογειακών αμπελώνων. Ο οινολόγος Matthieu Dubernet πιστεύει...

REPORTS

Αναμφισβήτητα, τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε μια μεγάλη αλλαγή στις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν ανά περιοχή και κυρίως αφορούν την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας κατά...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι οινοποιοί της Κρήτης ετοιμάζονται για 17η ΧΡΟΝΙΑ να υποδεχτούν τους φίλους του κρητικού αμπελώνα στην Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά», που θα πραγματοποιηθεί 1,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Επιβεβαιώνονται από την πλευρά του πωλητή οι πληροφορίες που θέλουν την εξαγορά του Κτήματος Σεμέλη, ιδιοκτησίας του Μιχάλη Σάλλα (Lyktos Group), από τους αδελφούς...

REPORTS

Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου σχεδιάζεται να κάνουν το «ντεμπούτο» τους στην αγορά τα πρώτα κρασιά του Κτήματος ΑΛΦΑ, που παράγονται στο νέο βαρυτικό...

REPORTS

Αποκαλυπτική της ταχύτητας με την οποία βρίσκει τα πατήματά του, το μέχρι πρότινος παραμελημένο, τσίπουρο, ήταν έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή...

REPORTS

Το φυσικό κρασί έχει κερδίσει σημαντική προσοχή τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μια εναλλακτική λύση που επιδιώκει να αποκαταστήσει την ουσία...