Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με 18 στρέμματα αμπελώνα δυνατή η είσοδος στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ανοίξει η 3η πρόσκληση για τους Νέους Αγρότες, με την αμπελουργία να θεωρείται κλάδος προτεραιότητας και ως εκ τούτου πριμοδοτείται με έξτρα μόρια που θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους νεαρούς που έχουν αποφασίσει να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο της οινοποιίας.

Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι νέοι κάτω των 41, θα πρέπει να δηλώσουν στις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2021, πάνω από 18 στρέμματα αμπελώνα (12.000 ευρώ Τυπική Απόδοση), ενώ, αν διαθέτουν εκμετάλλευση σε νησιά (10.000 ευρώ Τυπική Απόδοση), η ένταξή τους γίνεται με 15 στρέμματα και πάνω αμπελώνα ή 12 στρέμματα (8.000 ευρώ Τυπική Απόδοση) αν το νησί έχει πληθυσμό μικρότερο ή ίσο των 3.100 κατοίκων. Φυσικά, εφόσον οι υποψήφιοι έχουν στην κατοχή τους και άλλες καλλιέργειες πέρα από τα αμπέλια, οι παραπάνω στρεμματικές απαιτήσεις μειώνονται. Να σημειωθεί εδώ πως τα οινάμπελα έχουν 686,8 ευρώ το στρέμμα Τυπική Απόδοση. Το πριμ πρώτης εγκατάστασης διαμορφώνεται στα 35.000 ευρώ, ενώ για αμπελώνες σε ορεινές περιοχές και μικρά νησιά, ορίζεται στα 37.500 ευρώ.

Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, οι νεαροί αμπελουργοί, θα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 45 μόρια. Η προϋπόθεση αυτή μπορεί να αποδειχθεί αρκετά απλή, καθώς όπως προαναφέρθηκε, τα οινάμπελα ως εθνικός κλάδος προτεραιότητας λαμβάνει 11 μόρια, ενώ όλες οι Περιφέρειες (πλην Δυτ. Μακεδονίας) την πριμοδοτούν με έως 29 βαθμούς. Αρκεί να είναι ο κύριος κλάδος δραστηριότητας του νέου αγρότη στην τρέχουσα και στη μελλοντική κατάσταση (αρχή και τέλος επιχειρηματικού σχεδίου). Επιπλέον 7 μόρια λαμβάνουν οι βιολογικοί αμπελώνες. Από εκεί και πέρα επιπλέον πόντους λαμβάνουν οι ιδιόκτητοι αμπελώνες, η κατοχή πτυχίου γεωτεχνική κατεύθυνσης, η πρότερη ανεργία, το εισόδημα κ.α.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στον κόσμο της αμπελουργίας, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που θέτουν τα παράσιτα και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Επικεφαλής αυτής της...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA επιστρέφει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και μεταμορφώνει το Ωδείο Αθηνών σε μια πολύχρωμη γιορτή κρασιού!

REPORTS

Εκδόθηκε ο προσωρινός πίνακας κατάταξης αιτούντων για ένταξη σε δύο καθεστώτα Παρεμβάσεων (Π2-58.4 και 58.5), δηλαδή «Προώθησης οίνων σε Τρίτες Χώρες» και «Ενημέρωσης υπεύθυνης...

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Μια φρέσκια, πειραματική, Μαλαγουζιά του 2024 από το Κτήμα Κίτρος, ένα Ξινόμαυρο από αμφορέα, σε ειδική οινοποίηση, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, δύο διαφορετικές...