Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με όνομα βαρύ όπως η ιστορία στο ελληνικό κρασί

Οικογενειακές αξίες ζυµώνουν τα αυθεντικά κρασιά του Κτήµατος Χαζτηµιχάλη.

Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, όταν µια παρτίδα 1.000 φιαλών υψηλής ποιότητας Cabernet Sauvignon «τάραξε τα νερά» στην ελληνική αγορά. Μια δεκαετία αργότερα, η ποιότητα των οίνων του Κτήµατος Χατζηµιχάλη αναγνωρίστηκε διεθνώς, κερδίζοντας σειρά διεθνών βραβείων σε Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη, όχι µόνο στα ερυθρά αλλά και στα λευκά, πρωτοστατούντος του παντρέµατος των ελληνικών ποικιλιών Ασύρτικου και Ροµπόλας. Έκτοτε, το Κτήµα Χατζηµιχάλη διαρκώς εξελίσσεται και βελτιώνεται, πάντα µε σεβασµό στη φιλοσοφία του ∆ηµήτρη Λ. Χατζηµιχάλη, τη δηµιουργία δηλαδή αυθεντικών κρασιών µέσα σε ένα οικοσύστηµα το οποίο υποστηρίζει την τοπική παράδοση και τις κοινωνικές αξίες.

 

 

Η ιστορία πίσω από τη γαλοπούλα

Τα πρώτα χρόνια δεν ήταν εύκολα και ο ∆ηµήτρης Λ. Χατζηµιχάλης δηµιούργησε ένα αγρόκτηµα όπου εξέτρεφε γαλοπούλες, το οποίο τον βοήθησε να υποστηρίξει οικονοµικά τα έξοδα των πρώτων αµπελώνων του. Οι γαλοπούλες αυτές εισάγονταν από τον Καναδά αεροπορικώς στις αρχές Σεπτεµβρίου και εκτρέφονταν για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Έχοντας ως αρχή του ότι το αµπέλι απαιτεί φροντίδα και περιποίηση για να δώσει καρπούς, επένδυε όλα τα έσοδα από την εκτροφή και πώληση γαλοπούλας σε αυτό. Η ανταπόδοση δεν άργησε να έρθει και έκτοτε η γαλοπούλα αποτελεί το έµβληµα του Κτήµατος και  αποτυπώνεται  στις ετικέτες του.

Σήµερα το Κτήµα Χατζηµιχάλη είναι µία οικογενειακή αµπελουργική εκµετάλλευση µε δύο οινοποιεία στην Στερεά Ελλάδα, που διοικείται από τον ιδρυτή ∆ηµήτριο Λ. Χατζηµιχάλη και τους δύο γιους του, Λεωνίδα και Παναγιώτη, οι  οποίοι συµµετέχουν µε πάθος στην επιχείρηση.

Link για το site του οινοποιείου: www.hatzimichalis.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Θεωρώ ότι ο παραγωγός έχει ευθύνη ακόµη και στο θέµα της διακίνησης του οίνου» θα πει αποφασιστικά ο Χρήστος Πανέρας, για να συµπληρώσει «δεν...

REPORTS

Η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» γυρίζει σελίδα και συνεχίζει, την ομολογουμένως λαμπρή πορεία της, με νέο Διοικητικό Συμβούλιο και στο τιμόνι την οινολόγο Ελένη...

REPORTS

Η καλλιεργητική περίοδος του 2024 ξεκίνησε πολύ νωρίς εξαιτίας του πολύ ζεστού χειµώνα και των ήπιων θερµοκρασιών στην αρχή της άνοιξης.

REPORTS

Nα προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση της ελληνικής επικράτειας ως ενιαίο αμπελουργικό διαμέρισμα, προκειμένου να διευκολυνθεί η ανανέωση και προσαρμογή του οινικού δυναμικού της Χώρας,...