Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με τους προβολείς να πέφτουν στο Ιράν

Νέο οινοποιείο βρίσκεται στα σκαριά στη Γαλλία από τον ιρανικής καταγωγής Masrour Makaremi ενώ παράλληλα στην Καλιφόρνια το οινοποιείο Darioush Winery αποδεικνύει τις περσικές ρίζες του.

Photo credit Zeev-Stein

Στη Napa Valley το οινοποιείο Darioush Winery διαφημίζει την έκθεση του μουσείου Victoria & Albert «Epic Iran» (που άνοιξε πριν από λίγο καιρό στο Λονδίνο) – από την ετικέτα στο οινοποιείο, η εταιρεία δεν κρατάει μυστικά όσον αφορά τις περσικές ρίζες της.

O ιρανικής καταγωγής Masrour Makaremi, γεννημένος στη πόλη Shiraz του Ιράν, θα λανσάρει το δικό του «Shiraz», ένα 100 τοις εκατό Syrah από τους αμπελώνες Dubard στην περιοχή Bergerac/Montravel στη Γαλλία. Με την προσωνυμία «Cyrhus» (όπως ο Cyrus the Great, ο Πέρσης βασιλιάς), το κρασί θα βγει στην αγορά μέσα στον Ιούνιο. Το κρασί παλαιώνει σε αμφορείς και σύμφωνα με το vitisphere.com, μόνο 559 φιάλες θα είναι διαθέσιμες.

«Γεννήθηκα στο Shiraz», διηγείται ο Makaremi. «Το πεπρωμένο μου περιλάμβανε την ποικιλία σταφυλιού Shiraz».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στους αμπελώνες του Κώστα Βρυνιώτη που βρίσκονται στους πρόποδες ορεινών όγκων της Βόρειας Εύβοιας κοντά στην ‘πολυστάφυλο΄ Ιστιαία ο τρύγος φέτος ξεκίνησε τρεις εβδομάδες...

REPORTS

Η Dom Pérignon αποκαλύπτει την Vintage σαμπάνια της εμπνευσμένη από τον σπουδαίο καλλιτέχνη Basquiat, μία φιάλη που αποτελεί την συγχώνευση τέχνης και σαμπάνιας.

REPORTS

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, το Παρίσι αποτέλεσε τον πέμπτο κατά σειρά οινικό σταθμό στις εξαιρετικά επιτυχημένες και καινοτόμες προωθητικές δράσεις που οργανώνουν τα 50...

REPORTS

Σε εποχές της δεκαετίας του ’90 επέστρεψαν οι οινοπαραγωγοί του Chianti Classico, λόγω του κρύο και των βροχοπτώσεων που επικράτησαν στην περιοχή την περασμένη...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Μια φρέσκια, πειραματική, Μαλαγουζιά του 2024 από το Κτήμα Κίτρος, ένα Ξινόμαυρο από αμφορέα, σε ειδική οινοποίηση, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, δύο διαφορετικές...