Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με συνέπεια και αγάπη η σύγχρονη μονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων του οινοποιείου Διαμαντάκης

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

Με µακρά παράδοση στην αµπελοκαλλιέργεια, το 2008 µετά από τρεις γενεές, υλοποιήθηκε το όραµα της οικογένειας ∆ιαµαντάκη για την ανάδειξη του µοναδικού χαρακτήρα της περιοχής, όπως διαµορφώνεται από το ιδιαίτερο µικροκλίµα και τη βιοποικιλότητά της. Με γνώµονα αυτό τους το όραµα και πιστοί στην παράδοση του τόπου τους, δηµιουργούν από τότε, µε συνέπεια και αγάπη, σπουδαίους οίνους από τις τοπικές ποικιλίες της Κρήτης (Λιάτικο, Βιδιανό, Μανδηλαριά, Ασύρτικο) και όχι µόνο.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Ιδιόκτητος αµπελώνας

Ευκολόπιοτοι οίνοι για καθηµερινή κατανάλωση, όπως η σειρά PRINOS – Λευκός (Malvasia di Candia Aromatica, Chardonnay), Ερυθρός (Syrah δεξαµενής) και Ροζέ (Μανδηλαριά, Syrah), έως τους πιο γαστρονοµικούς οίνους για τη συνοδεία του φαγητού, η σειρά ΠΕΤΑΛΙ – Λευκό (Ασύρτικο 100%) και Ερυθρό (Λιάτικο 100%), το ∆ιαµαντάκης Βιδιανό (Βιδιανό 100%) και η Premium σειρά ∆ιαµαντόπετρα – Ερυθρή (Syrah, Μανδηλαριά, Oak aged), Λευκή (Ασύρτικο, Βιδιανό, Oak aged) και η νέα Ροζέ (Λιάτικο 100%).

Η καλλιέργεια των ποικιλιών γίνεται στον ιδιόκτητο αµπελώνα της οικογένειας, ο οποίος εκτείνεται σε 150 στρέµµατα. Η καλλιέργεια και η συγκοµιδή γίνεται µε τα χέρια, σε µικρά τελάρα και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, µιας και ο αµπελώνας είναι χωρισµένος σε 30 διαφορετικά τµήµατα (plots) της περιοχής του Ηρακλείου. Από τα 400 µ. υψόµετρο έως τα 700 µ., στους πρόποδες του Ψηλορείτη και µε θέα τη θάλασσα που φροντίζει τα κλήµατα και τους καρπούς τους κατά τους θερµούς, καλοκαιρινούς µήνες, αναπτύσσονται µε ακάµατη φροντίδα και επιστηµονική προσέγγιση αυτές οι ιδιαίτερες ποικιλίες της Κρήτης, µε τα µοναδικά χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια οινοποιούνται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Οινοποιείου, η καθεµία ποικιλία ξεχωριστά, ανάλογα µε τις ανάγκες και παντρεύονται αρµονικά, όπου χρειάζεται µετά το πέρας της ζύµωσης.

Αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά των ποικιλιών που αναδεικνύονται στους παραγόµενους οίνους της οικογένειας ∆ιαµαντάκη και διαµορφώνουν το αρωµατικό και γευστικό τους προφίλ. Όλη η οµορφιά του τόπου φυλαγµένη µε φροντίδα σε κάθε µία φιάλη οίνου ξεχωριστά. Αυτή την οµορφιά και το ιδιαίτερο προφίλ αναζητούν οι καταναλωτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που επισκέπτονται κάθε χρόνο τους χώρους του Οινοποιείου για ξενάγηση και γευσιγνωσία, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τον τόπο παραγωγής και να ζήσουν µια οινική και γαστρονοµική απόλαυση µε τη φροντίδα και την αγάπη των ανθρώπων του Οινοποιείου ∆ιαµαντάκης.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2025 και ώρα 11:00 π.μ., webinar της Επιχειρησιακής Ομάδας E.O.ΟΙΝΟΣ, με τίτλο: «Μέθοδος Παραγωγής Μη Οινοπνευματικής...

REPORTS

Η Ελλάδα υποδέχεται και φέτος υψηλόβαθμα στελέχη του LCBO (Liquor Control Board of Ontario), του μεγαλύτερου εισαγωγικού οργανισμού ποτών παγκοσμίως και μονοπωλίου της επαρχίας...

REPORTS

Οι δρόμοι του ελληνικού κρασιού σίγουρα περνούν από την Αττική και το ιστορικό αμπελοτόπι της στην Αττική και κάνουν στάση στην μητροπολιτική Αθήνα σε...

REPORTS

Με απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, τροποποιείται για 2η φορά το Παράρτημα Ι της αριθμ. 100822/14-4-2025 απόφασης του Γενικού Διευθυντή...