Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Μεγάλες πλημμύρες στην Αυστραλία απειλούν την παραγωγή κρασιού

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας κήρυξε «μείζονα έκτακτη ανάγκη», καθώς οι πλημμύρες έπληξαν τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτώρια, με προειδοποιήσεις ότι είναι πιθανό να ακολουθήσουν μεγαλύτερες πλημμύρες.

A Niagara-area vineyard floods during the wet spring of 2019. As climate change shifts precipitation patterns toward more intense rainfall, growers may find they need additional strategies to reduce the risks of flooding or erosion. Soil compaction and drainage issues can result in ponding that has a negative impact on grape productivity and lifespan, according to Anne Verhallen, soil management specialist for the Ontario Ministry of Agriculture, Food, and Rural Affairs. (Courtesy Kathryn Carter, Ontario Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs)

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Πλημμύρες ήταν ήδη σε εξέλιξη στη νοτιοανατολική Αυστραλία την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με αναφορές, με «μεγάλες πλημμύρες» να σημειώνονται στη Νέα Νότια Ουαλία και κατά μήκος ποταμών στη Βικτώρια.

Παράλληλα, τα αυστραλιανά ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, Peter Malinauskas, κήρυξε επίσημα την κατάσταση σε «μείζονα έκτακτη ανάγκη», καθώς τα νερά των πλημμυρών στον ποταμό Murray φτάνουν σε επικίνδυνα επίπεδα.

«Αυτό που είδαμε τις τελευταίες ημέρες είναι ακόμη περισσότερες βροχοπτώσεις στην ανατολική ακτή σε κρίσιμες λεκάνες απορροής, σε συνδυασμό με σημαντική απελευθέρωση νερού από το φράγμα Hume», ανέφερε ο Malinauskas.

«Αυτά τα δύο πράγματα μαζί σημαίνουν ότι τώρα αντιμετωπίζουμε μια πραγματική πιθανότητα μιας άλλης κορυφής στη ροή του ποταμού».

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές το πόσες ζημιές έχουν προκληθεί σε αμπελώνες στη νοτιοανατολική Αυστραλία, αν και είναι γνωστό ότι το Rutherglen στη Βικτώρια ήταν μέχρι στιγμής μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

Η επίπτωση είναι έντονη για την καλλιεργητική περίοδο…

«Δεν είχαμε πρόσβαση στους αμπελώνες μας εδώ και δύο εβδομάδες και υποθέτω ότι ο περονόσπορος θα προκαλέσει ταραχές», σημείωσε η οινοποιός Jen Pfeiffer.

«Προετοιμάζομαι για ένα σενάριο όπου δεν θα τρυγήσουμε ούτε ένα σταφύλι αυτό το καλοκαίρι, αλλά τουλάχιστον είχαμε μερικές μέρες προειδοποιώντας ότι έρχονταν πλημμύρες και μπορέσαμε να σώσουμε υποδομές όπως αντλίες άρδευσης, ανεβάζοντάς το σε υψηλότερα επίπεδα από το έδαφος.» τόνισε η ίδια.

Έπειτα, οι αρχές προειδοποιούν ότι μπορεί να περάσουν μήνες μέχρι να τελειώσει η πλημμύρα. «Αναμένουμε να δούμε τις επιπτώσεις των πλημμυρών για εβδομάδες, ακόμη και μήνες, καθώς αυτό το νερό κατευθύνεται προς τα κάτω σε πολλές λεκάνες απορροής ποταμών», δήλωσε ο βοηθός επίτροπος Sean Kearns, στο The Guardian.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός διαχείρισης έκτακτης ανάγκης, Murray Watt, είπε στους δημοσιογράφους:

«Βλέπουμε πολύ μεγάλες επιπτώσεις σε όλα, από τις καλλιέργειες σιταριού και κριθαριού… μέχρι τα πρόβατα και τη γαλακτοκομική βιομηχανία… και αυτό αναπόφευκτα θα έχει αντίκτυπο στην εθνική οικονομία».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με μεγάλη συμμετοχή οινοποιείων και πληθώρα κρασιών έρχεται η Central Wine Fair 2022, η οποία επιστρέφει σε εορταστική ατμόσφαιρα τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου με...

REPORTS

Μία ανατρεπτική προσπάθεια που λόγω χαρακτήρα προσομοιάζει στην διαδικασία παραγωγής των garage wines βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη την τελευταία τριετία εντός των ορίων της...

REPORTS

Η σειρά Wines from Another World μια μοναδική συλλογή από εννέα κρασιά από εννέα εντυπωσιακές περιοχές κρασιού λάνσαρε το δεύτερο συλλεκτικό κρασί της σειράς...

REPORTS

Η αφρόκρεμα της οινικής κοινότητας αναμένεται να συγκεντρωθεί τον Ιούνιο στο Βισμπάντεν της Γερμανίας, όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο του Masters of Wine Symposium,...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.