Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Μαυροτράγανο

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΓΑΒΑΛΑ

ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ

RED WINE

Ερυθρό ξηρό

VOL: 13,4%

Το Μαυροτράγανο είναι η κύρια ερυθρή ποικιλία του νησιού η οποία ήταν υπό εξαφάνιση πριν λίγα χρόνια. Τα αμπέλια είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί. Είναι μία πολυδυναμική ποικιλία με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Συμπυκνωμένα αρώματα μαύρων φρούτων, μπαχαριών και πιπεριού. Γεμάτο σώμα με υψηλή οξύτητα και μαλακές τανίνες είναι τα χαρακτηριστικά που περιγράφουν το Μαυροτράγανο. Η οινοποίηση του είναι κλασική ερυθρή οινοποίηση με 4-7 μέρες προζυμωτική εκχύλιση. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με μακρά εκχύλιση και καθημερινές ανακυκλώσεις. Παλαίωση σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια 1ης-3ης χρήσης για 12 μήνες.

ΧΑΡΤΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

GRAPES

Μαυροτράγανο

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ολοκληρώθηκε από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η διαδικασία χορήγησης αδειών νέων αδειών φύτευσης αμπέλου για το έτος 2025. Το έντυπο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη οινική εκδήλωση «ΒορΟινά» των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» επέστρεψε στην Αθήνα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την πρώτη...

REPORTS

Ο Nicolas Castan, ένας 42χρονος οινοποιός από την Aude της Γαλλίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα της παρατεταμένης ξηρασίας που μαστίζει την πεδιάδα...

REPORTS

Η βιομηχανία αφρωδών οίνων διερευνά νέες τεχνικές παλαίωσης για την ενίσχυση της γεύσης, την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του terroir και τη βελτίωση της συνολικής...