Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μία εφαρμογή που «σώζει» τους αμπελώνες από τις πυρκαγιές

Η νέα εταιρεία τεχνολογίας κλίματος Agrology κυκλοφόρησε μια νέα εφαρμογή Fire Map που επιτρέπει στους καλλιεργητές να παρακολουθούν τις ενεργές πυρκαγιές σε ακτίνα 20 μιλίων οπουδήποτε στον κόσμο.

Οι πυρκαγιές αποτελούν ένα φαινόμενο που γίνεται όλο και πιο ανησυχητικό για τους αμπελουργούς σε όλο τον κόσμο, καθώς η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιών, καταστρέφοντας τις καλλιέργειες και επηρεάζοντας μαζικά τα μέσα διαβίωσης, καθώς και θέτοντας ζωές σε κίνδυνο.

Η απειλή της καύσης αμπελώνων δεν είναι ο μόνος κίνδυνος, καθώς τα σταφύλια μπορεί να μολυνθούν από τον καπνό στις περιοχές γύρω από τις πυρκαγιές.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα έναν νέο χημικό δείκτη που θα μπορούσε να υποδεικνύει την έκταση της κηλίδας καπνού στα κρασιά που επηρεάζονται από τις πυρκαγιές.

Ωστόσο, με τον κίνδυνο πυρκαγιών να αυξάνεται σε πολλά μέρη του κόσμου. Οι άγριες πυρκαγιές ξέσπασαν στις οινοπαραγωγικές περιοχές της Χιλής Itata και Bio Bio τον Φεβρουάριο και η πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ θέσπισε νέους κανονισμούς για τις πυρκαγιές στα τέλη του περασμένου έτους ως απάντηση στον συνεχιζόμενο κίνδυνο.

«Με τον φετινό υγρό χειμώνα και την επακόλουθη ανάπτυξη βούρτσας, η εποχή των πυρκαγιών του 2023 στη Δύση θα μπορούσε να είναι άνευ προηγουμένου», δήλωσε ο Kevin Kelly, συνιδρυτής και επικεφαλής λογισμικού στην Agrology. «Θέλουμε οι καλλιεργητές παντού να είναι προετοιμασμένοι. Αναπτύξαμε αυτή τη νέα δυνατότητα για να τους επιτρέψουμε να παρακολουθούν τις πυρκαγιές σε πραγματικό χρόνο, ακόμα κι αν δεν είναι ακόμη πελάτης της Agrology.»

Η Agrology περιγράφει τον εαυτό της ως μια πλατφόρμα πρόβλεψης γεωργίας, η οποία επιτρέπει στους αγρότες να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή με ανάλυση σε πραγματικό χρόνο και προγνωστικές γνώσεις. Η πλατφόρμα Agrology αποτελείται από συστήματα παρακολούθησης του κλίματος και του άνθρακα που καλύπτουν τον κίνδυνο μόλυνσης από καπνό της δασικής πυρκαγιάς, τις ακραίες καιρικές συνθήκες, τις εδαφικές συνθήκες, την εμφάνιση παρασίτων και ασθενειών και την άρδευση.

Τέλος, η εφαρμογή Fire Map, η οποία κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, είναι διαθέσιμη για τους αγρότες οπουδήποτε στον κόσμο για δωρεάν πρόσβαση μέσω της εφαρμογής Agrology iOS στο Apple App Store.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

REPORTS

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης βρέθηκε στις 8 Απριλίου και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Κύπρο, με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ και 6...

REPORTS

Η Ελλάδα, μετά από πολλά έτη απουσίας, συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση οίνων και ποτών στην Ιταλία, επιστρέφοντας δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη...

REPORTS

Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, φιλοξενούμε τον Ακαδημαϊκό, Ομότιμο καθηγητή γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ, Χριστόφορο Χαραλαμπάκη στη διάλεξη: «Η διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας»

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

Από το επιβλητικό αμπελοτόπι του Μέγα Σπηλαίου ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνοδεία...

REPORTS

Με κυρίαρχη τάση να αποτυπώνεται και να ενισχύεται τελευταία στην αγορά, αυτή των κρασιών με φρεσκάδα και ελάχιστο ή καθόλου χρόνο παλαίωσης, το φετινό...