Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Λίγη λάμψη στην ποιότητα χαρίζει η Σαμπάνια Louis Roederer

Η Σαμπάνια «Champagne Brut Collection» του οίκου Louis Roederer είναι αποτέλεσμα του χαρμανιού που δημιουργήθηκε με σκοπό να αποδοθεί το καλύτερο μέρος κάθε χρονιάς και να δοθεί έμφαση στην αξία του Vin de Réserve, σχηματίζοντας ένα Brut sans année (ξηρό κρασί χωρίς χρονιά).

Πηγή φωτογραφίας https://www.plummarket.com/

Σκοπός του συγκεκριμένου στυλ είναι να “ισοπεδωθεί” το εφέ της κάθε σοδειάς κι έτσι κάποιος να πίνει το ίδιο κρασί για παράδειγμα το 2021 και το 2028.

Η σαμπάνια είναι χαρμάνι τριών χαρακτηριστικών ποικιλιών επιτρεπόμενων στη περιοχή της Καμπανίας (Chardonnay, Pinot Noir και Meunier), που τρυγήθηκαν από τους ιστορικούς αμπελώνες της Vallée de la Marne, Montagne de Reims και Cote des Blancs.

Kάθε cuvée της Brut Collection έχει ένα νούμερο στην ετικέτα, ξεκινώντας από το 242, σηματοδοτώντας τον αριθμό των χαρμανιών που έχουν πραγματοποιηθεί στην ιστορία του Οίκου, με έτος ίδρυσης το 1776. Σε μοντέρνο στυλ, προσφέρει φρεσκάδα, χρησιμοποιώντας την αρχή της Réserve Perpétuelle (χαρμάνι κρασιών από διαφορετικές χρονιές) και επικεντρώνοντας την έμπνευση από τον τρύγο της εκάστοτε χρονιάς. Μια σαμπάνια με περίπλοκη προσωπικότητα που αποκαλύπτει τον εαυτό της με τον καιρό…

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου στις Πλαταιές Βοιωτίας είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά και προσκαλεί τους φίλους του κρασιού για μια αυθεντική εμπειρία οινογνωσίας, στον τόπο όπου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...

REPORTS

Για δεκαετίες, η απόκτηση ενός αμπελώνα στη Γαλλία δεν ήταν απλώς μια επένδυση· ήταν ένα όνειρο, μια δήλωση ζωής, ένας τρόπος να αποκτήσει κανείς...