Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Κίνα κορυφαίος εισαγωγέας εκλεκτού κρασιού επιστρέφει δυναμικά

Η πρόσφατη εκδήλωση γευσιγνωσίας της ASC Fine Wines στο Chengdu σηματοδότησε ότι η αγορά εκλεκτού κρασιού της Κίνας επιτέλους ανακάμπτει.

Όταν ένας από τους κορυφαίους εισαγωγείς κρασιού της Κίνας, η ASC Fine Wines, πραγματοποίησε την πρώτη μεγάλης κλίμακας γευσιγνωσία χαρτοφυλακίου του έτους, έστειλε ένα μήνυμα στην αγορά ότι η εμπιστοσύνη επιστρέφει σταδιακά στην οινοβιομηχανία της Κίνας.

Με τίτλο «ASC Wine Gallery», η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου στο Μουσείο Κόκκινης Τέχνης Chengdu, όπου 21 από τις αποκλειστικές μάρκες εκλεκτών κρασιών της ASC, συμπεριλαμβανομένων των Grand Bateau, Louis Jadot, Champagne Barons de Rothschild, Freixenet, Robert Weil, Masi, Banfi, Robert Mondavi. και Lapostolle παρουσιάστηκαν.

Εκτός από τη μεγάλη γευσιγνωσία, πραγματοποιήθηκε μια σειρά από masterclasses σε μια γεμάτη αίθουσα επαγγελματιών του κρασιού.

Η ASC Wine Gallery σχεδιάστηκε για να εισάγει καλλιτεχνικά στοιχεία στην εμπειρία γευσιγνωσίας κρασιού, συνδυάζοντας την οπτική διέγερση με τη γεύση για να δημιουργήσει μια πολυαισθητηριακή εμπειρία για τους επισκέπτες.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ASC Fine Wines Makoto Nagae σημείωσε τη συνέργεια μεταξύ τέχνης και κρασιού.

«Η ομορφιά του κρασιού μας σε ένα τόσο αισθητικό περιβάλλον έγκειται στον τρόπο που εμπλέκει όλες τις αισθήσεις μας και μας καλεί να εξερευνήσουμε τις πολλές διαστάσεις και αποχρώσεις του», είπε.

Παράλληλα, η εκδήλωση συνέπεσε επίσης με το εμπόριο κρασιού της Κίνας που συγκεντρώθηκε στο CFDF, στο νοτιοδυτικό Chengdu της χώρας, για να μετρήσει το κλίμα της αγοράς και να διερευνήσει το επιχειρηματικό δυναμικό μετά το άνοιγμα της Κίνας.

«Μετά από τρία χρόνια της πανδημίας, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του οίνου», είπε ο Nagae ειλικρινά. «Ως εταιρεία, θέλουμε να βοηθήσουμε και να εμπνεύσουμε τους συνεργάτες μας με τις ενέργειές μας και να επιτύχουμε επιτυχία με τους ομοϊδεάτες μας συνεργάτες που μοιράζονται τις φιλοδοξίες και τους στόχους μας».

Ο Mario Aron, COO, ASC Fine Wines πρόσθεσε: «Παρόλο που πέρυσι υπήρχαν πολλές αβεβαιότητες, πραγματοποιήσαμε ακόμα περισσότερες από 200 διαφορετικές εκδηλώσεις κρασιού. Καθώς η πανδημία φτάνει στο τέλος της και η αγορά ανακάμπτει, φέτος θα ξεκινήσουμε περισσότερες δημιουργικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ελπίζουμε ότι αυτές οι δραστηριότητες θα βοηθήσουν τους πελάτες μας», λέει.

Παρά τις προκλήσεις κατά την περίοδο 2020-2022, όταν η βιομηχανία κρασιού επλήγη σκληρά από την πανδημία, ο εισαγωγέας κατάφερε ακόμα να προσθέσει περισσότερες από 20 αποκλειστικές μάρκες κρασιού.

Τέλος, η ASC ιδρύθηκε το 1996 και είναι ένας από τους κορυφαίους εισαγωγείς κρασιού της Κίνας. Ενώ, το 2010 εξαγοράστηκε από τον διεθνή κολοσσό των ποτών Suntory Group.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στα 9,4εκ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική αξία εξαγωγών ελληνικού κρασιού το Μάρτιο 2023, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα προσωρινά στοιχεία της Eurostat, που επεξεργάστηκε...

REPORTS

Πρωτοστατεί στις Άδειες Φύτευσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου με χορηγήσεις 6.855,20 στρεμμάτων για την περίοδο 2016-2022, η οποία έρχεται πρώτη και ως προς την υφιστάμενη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Μονεμβασιά παρουσιάζει και γιορτάζει μια ιδιαίτερη πτυχή της ιστορίας και του πολιτισμού της. Από 9 έως 11 Ιουνίου 2023 ο περιώνυμος Μαλβαζίας οίνος...

REPORTS

Στον απέραντο κόσμο των κρασιών, έχει εμφανιστεί μια σαγηνευτική τάση, που σαγηνεύει τους ουρανίσκους και εκπλήσσει τους λάτρεις του κρασιού. Τα πορτοκαλί κρασιά, γνωστά...