Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καταρτίστηκε ο νέος εθνικός κατάλογος ποικιλιών αμπέλου, 210 οι εγχώριες οινοποιήσιμες

Ο νέος εθνικός κατάλογος περιλαμβάνει συνολικά 292 ποικιλίες οινοποιήσιμες, επιτραπέζιες, σταφιδοποιίας και υποκείμενα.

Καταρτίστηκε ο νέος εθνικός κατάλογος ποικιλιών, υποκειμένων και κλώνων αμπέλου, στον οποίο περιλαμβάνονται 292 ποικιλίες, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, από το σύνολο των ποικιλιών στις οινοποιήσιμες περιλαμβάνονται 210 ελληνικές και 22 ξενικές, στις επιτραπέζιες 36 ελληνικές και 13 ξενικές, 3 σταφιδοποιίας και 8 υποκείμενα.

Η αναρτημένη στη Διαύγεια λίστα με τις ποικιλίες αμπέλου διαθέσιμη εδώ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Αυστραλία υφίσταται μια σημαντική μεταμόρφωση της οινοβιομηχανίας της, απομακρυνόμενη από τις προκλήσεις του παρελθόντος και εστιάζοντας σε νέες αγορές. Ιστορικά συνδεδεμένη με κρασιά...

REPORTS

Η διεθνής εμπορική έκθεση Prowein δημοσίευσε την επιχειρηματική της έκθεση για το 2025, επισημαίνοντας τις οικονομικές προκλήσεις και τη μεταβαλλόμενη καταναλωτική συμπεριφορά ως τα...

REPORTS

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε από το επιστημονικό περιοδικό OENO One εξετάζει πώς η ωριμότητα των σταφυλιών και ο χρόνος συγκομιδής επηρεάζουν τη χημική...

REPORTS

Σε μια μελέτη που γεφυρώνει τους κόσμους της επαγγελματικής κριτικής κρασιού και της κοινής γνώμης, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cambridge παρείχαν μια συναρπαστική...

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία τεσσάρων χαρισματικών οινοποιείων της Αυστραλίας, μεταξύ των οποίων και το Shaw + Smith της Αδελαΐδας. Ο ταλαντούχος David Le...

REPORTS

Το φυσικό κρασί έχει κερδίσει σημαντική προσοχή τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μια εναλλακτική λύση που επιδιώκει να αποκαταστήσει την ουσία...

REPORTS

Το Κτήµα της οικογένειας Μανωλεσάκη δραστηριοποιείται στην αµπελουργία και την οινοποίηση από το 1989, µια κοµβική περίοδος που συµπίπτει µε το ξεκίνηµα του αµπελώνα...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» είναι η μοναδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά στα ελληνικά αποστάγματα όπως το ούζο, το τσίπουρο, η τσικουδιά, το μπράντι...