Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καλά νέα για Αργεντινή με τον πληθωρισμό επιτέλους να σταματά

Οι οινοπαραγωγοί στην Αργεντινή μπορούν να αναπνεύσουν με ανακούφιση, καθώς η χώρα καταφέρνει να διατηρήσει σταθερό τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό της για δύο συνεχόμενους μήνες, εν μέσω υποχρεωτικών παγωμάτων τιμών.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο αναφοράς της χώρας για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Τα νέα αναμφίβολα θα φέρουν ανακούφιση τόσο για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων όσο και για τους καταναλωτές, καθώς το έθνος έχει αντιμετωπίσει ένα φριχτό σφίξιμο της ζώνης, βλέποντας τον πληθωρισμό να εκτινάσσεται κατά 100%.

Μάλιστα, Πηγή του πρακτορείου Reuters αποκαλύπτει, ότι ο πληθωρισμός είναι πιθανό να διατηρήσει το σημερινό του επίπεδο, αφού ο ρυθμός αυξανόταν κάθε μήνα από την αρχή του έτους από το 38% στο σημερινό 75%.

Βέβαια, τα ευπρόσδεκτα νέα ότι τα πράγματα αρχίζουν να εξομαλύνονται μετά από μια ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα ότι η Αργεντινή θα παγώσει την τιμή 1.500 καταναλωτικών αγαθών για μια περίοδο τεσσάρων μηνών για να βοηθήσει στη συγκράτηση του πληθωρισμού. Η κίνηση ήρθε ως απάντηση στις διαδηλώσεις στους δρόμους για το κόστος ζωής και την πτώση ρεκόρ της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, με τους πολίτες να αποκαλούν την άνοδο των τιμών των τροφίμων ιδιαίτερα «βάρβαρη».

Το υπουργείο Οικονομίας της Αργεντινής ανέφερε σε επίσημη δήλωση ότι ένα νέο πρόγραμμα «Δίκαιες Τιμές», που καλύπτει καταναλωτικά αγαθά από τρόφιμα και ποτά έως προϊόντα καθαρισμού, θα βοηθούσε στη «σταθεροποίηση των τιμών των προϊόντων υπέρ του καταναλωτή».

Τούτου λεχθέντος, ορισμένα προϊόντα θα παρουσιάσουν αύξηση της τιμής κατά 4% πριν ξεκινήσει το πάγωμα.

Η τιμή του Malbec αυξάνεται επίσης γρήγορα στην Αργεντινή λόγω του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού. Οι οινοπαραγωγοί είναι κλειδωμένοι στις τιμές που είχαν εξασφαλίσει μήνες νωρίτερα για τα σταφύλια τους, ενώ ο πληθωρισμός συνέχισε να εκτοξεύεται.

Η κυβέρνηση έβαλε επίσης φρένο στα εισαγόμενα αγαθά, καθώς αυτά πρέπει να πληρωθούν σε δολάρια ΗΠΑ και η Αργεντινή πρέπει να κρέμεται από όσα δολάρια έχει για όσο το δυνατόν περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι τα οινοποιεία δεν μπορούν να φέρουν γυαλί και άλλες πρώτες ύλες που χρειάζονται για την επιχείρησή τους. Ορισμένοι οινοπαραγωγοί λένε ότι αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής της ενέργειας και των καυσίμων, σημαίνει ότι χάνουν την ικανότητα να είναι ανταγωνιστικοί σε πολυσύχναστες διεθνείς αγορές.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με μεγάλη συμμετοχή οινοποιείων και πληθώρα κρασιών έρχεται η Central Wine Fair 2022, η οποία επιστρέφει σε εορταστική ατμόσφαιρα τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου με...

REPORTS

Μία ανατρεπτική προσπάθεια που λόγω χαρακτήρα προσομοιάζει στην διαδικασία παραγωγής των garage wines βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη την τελευταία τριετία εντός των ορίων της...

REPORTS

Η σειρά Wines from Another World μια μοναδική συλλογή από εννέα κρασιά από εννέα εντυπωσιακές περιοχές κρασιού λάνσαρε το δεύτερο συλλεκτικό κρασί της σειράς...

REPORTS

Η αφρόκρεμα της οινικής κοινότητας αναμένεται να συγκεντρωθεί τον Ιούνιο στο Βισμπάντεν της Γερμανίας, όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο του Masters of Wine Symposium,...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.