Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καλά νέα για Αργεντινή με τον πληθωρισμό επιτέλους να σταματά

Οι οινοπαραγωγοί στην Αργεντινή μπορούν να αναπνεύσουν με ανακούφιση, καθώς η χώρα καταφέρνει να διατηρήσει σταθερό τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό της για δύο συνεχόμενους μήνες, εν μέσω υποχρεωτικών παγωμάτων τιμών.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο αναφοράς της χώρας για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Τα νέα αναμφίβολα θα φέρουν ανακούφιση τόσο για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων όσο και για τους καταναλωτές, καθώς το έθνος έχει αντιμετωπίσει ένα φριχτό σφίξιμο της ζώνης, βλέποντας τον πληθωρισμό να εκτινάσσεται κατά 100%.

Μάλιστα, Πηγή του πρακτορείου Reuters αποκαλύπτει, ότι ο πληθωρισμός είναι πιθανό να διατηρήσει το σημερινό του επίπεδο, αφού ο ρυθμός αυξανόταν κάθε μήνα από την αρχή του έτους από το 38% στο σημερινό 75%.

Βέβαια, τα ευπρόσδεκτα νέα ότι τα πράγματα αρχίζουν να εξομαλύνονται μετά από μια ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα ότι η Αργεντινή θα παγώσει την τιμή 1.500 καταναλωτικών αγαθών για μια περίοδο τεσσάρων μηνών για να βοηθήσει στη συγκράτηση του πληθωρισμού. Η κίνηση ήρθε ως απάντηση στις διαδηλώσεις στους δρόμους για το κόστος ζωής και την πτώση ρεκόρ της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, με τους πολίτες να αποκαλούν την άνοδο των τιμών των τροφίμων ιδιαίτερα «βάρβαρη».

Το υπουργείο Οικονομίας της Αργεντινής ανέφερε σε επίσημη δήλωση ότι ένα νέο πρόγραμμα «Δίκαιες Τιμές», που καλύπτει καταναλωτικά αγαθά από τρόφιμα και ποτά έως προϊόντα καθαρισμού, θα βοηθούσε στη «σταθεροποίηση των τιμών των προϊόντων υπέρ του καταναλωτή».

Τούτου λεχθέντος, ορισμένα προϊόντα θα παρουσιάσουν αύξηση της τιμής κατά 4% πριν ξεκινήσει το πάγωμα.

Η τιμή του Malbec αυξάνεται επίσης γρήγορα στην Αργεντινή λόγω του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού. Οι οινοπαραγωγοί είναι κλειδωμένοι στις τιμές που είχαν εξασφαλίσει μήνες νωρίτερα για τα σταφύλια τους, ενώ ο πληθωρισμός συνέχισε να εκτοξεύεται.

Η κυβέρνηση έβαλε επίσης φρένο στα εισαγόμενα αγαθά, καθώς αυτά πρέπει να πληρωθούν σε δολάρια ΗΠΑ και η Αργεντινή πρέπει να κρέμεται από όσα δολάρια έχει για όσο το δυνατόν περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι τα οινοποιεία δεν μπορούν να φέρουν γυαλί και άλλες πρώτες ύλες που χρειάζονται για την επιχείρησή τους. Ορισμένοι οινοπαραγωγοί λένε ότι αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής της ενέργειας και των καυσίμων, σημαίνει ότι χάνουν την ικανότητα να είναι ανταγωνιστικοί σε πολυσύχναστες διεθνείς αγορές.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη μίσθωση κτημάτων του Τσάνταλη προκειμένου να διατηρηθούν «ζωντανές» οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις προχώρησε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Sterner Stenhus Ελληνικά Οινοποιεία των αδελφών...

REPORTS

Ένας αμπελουργός μπορεί να υποδείξει το δικό του οινοποιείο ακόμα κι αν το πάτημα γίνεται στις εγκαταστάσεις άλλου αμπελουργού, λέει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναφορικά...

REPORTS

Το Ian's Lounge Bar του Regency Casino Thessaloniki διοργανώνει υπό την επιμέλεια του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου μία μοναδική γευσιγνωσία οίνου για τους λάτρεις...

REPORTS

Στην καταστροφή ενός μεγάλου αριθμού ήδη εκτυπωμένων ετικετών οίνου θα μπορούσαν να οδηγήσουν οι νέες κατευθυντήριες γραμμές «της τελευταίας στιγμής», σχετικά με την επισήμανση...