Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ιταλία, ρεκόρ για τους Pandolfini και Romanée-Conti σε δημοπρασία

Με 99% των παρτίδων να έχουν εκχωρηθεί, τα αποτελέσματα μιας δημοπρασίας ξαναγράφουν ιστορία.

Φωτογραφία από Norman27 https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/

Σε δημοπρασία, μια κάθετη δοκιμή από έξι σοδειές του Montrachet Domaine του οίκου Romanée-Conti, που έφτασε τα 42.875 ευρώ, μια φιάλη Romanée-Conti Domaine της Romanée-Conti 2016 που έκλεισε την προσφορά στα 20.212 ευρώ και 13 φιάλες του 2009, με όλο το «Grand Cru» να παράγεται από το οινοποιείο σε δύο ξύλινες θήκες, οι οποίες από αξιολόγηση 35.000 ευρώ πουλήθηκαν στα 61.862 ευρώ.

Αυτές είναι οι κορυφαίες δημοπρασίες της Pandolfini, που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο, οι οποίες δημιούργησαν νέο ρεκόρ για τον ιταλικό οίκο δημοπρασιών, που έφτασε το 187% του εκτιμώμενου ποσού, δηλαδή 1,2 εκατομμύρια ευρώ, το υψηλότερο από ποτέ, χάρη στο 99% των παρτίδων που έχουν εκχωρηθεί, κατά μέσο όρο 1.981 ευρώ ανά παρτίδα. Οι ιταλικές ετικέτες τα πήγαν επίσης καλά, καταλαμβάνοντας ολόκληρη την πρώτη ημέρα και είχε ως αποτέλεσμα την απονομή του 99% των παρτίδων, ενώ οι τελικές τιμές έφεραν αύξηση κατά 194% στα αποθέματα και μέση αξία 1.331 ευρώ ανά παρτίδα.

Από το Piedmont ξεχωρίζουν 6 φιάλες του Barolo Cà D’Morissio Riserva Giuseppe Mascarello 2010, στη συνέχεια 4 magnum του Selezione Riserva Etichetta Rossa από τον Bruno Giacosa, ενώ ένα magnum του Barolo Monfortino από τον Giacomo Conterno του διάσημου τρύγου του 2010 ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό.

«Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει ότι η αγορά, παρά την παγκόσμια κατάσταση λόγω της πανδημίας, δεν σταματά και μάλιστα έχει αυξηθεί πάρα πολύ και σχεδόν όλες οι πωληθείσες παρτίδες και τα αριθμητικά στοιχεία παρουσιάζουν ότι η ιταλική αγορά έχει γίνει μια από τα πιο ελκυστικά κέντρα για αυτόν τον τύπο πώλησης», σχολιάζει ο Francesco Tanzi, στον επικεφαλή του Τμήματος Οίνου της Casa d’Aste Pandolfini.

 

Με στοιχεία από winenews.it

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος του κρασιού έχει εντείνει τις προσπάθειές του να προσελκύσει την προσοχή των νεότερων καταναλωτών. Η στροφή αυτή είναι κατανοητή,...

REPORTS

Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τους αμπελουργούς στην Κοιλάδα της Νάπα και σε ολόκληρη την πολιτεία, με τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών έχουν...

REPORTS

Στους αμπελώνες του Κώστα Βρυνιώτη που βρίσκονται στους πρόποδες ορεινών όγκων της Βόρειας Εύβοιας κοντά στην ‘πολυστάφυλο΄ Ιστιαία ο τρύγος φέτος ξεκίνησε τρεις εβδομάδες...

REPORTS

Διαπιστώνοντας την αποκατανάλωση κρασιού (κυρίως στη Γαλλία), σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και τις γεωπολιτικές εντάσεις, εκπρόσωποι του 75% των αμπελώνων του κόσμου...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Μια φρέσκια, πειραματική, Μαλαγουζιά του 2024 από το Κτήμα Κίτρος, ένα Ξινόμαυρο από αμφορέα, σε ειδική οινοποίηση, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, δύο διαφορετικές...