Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου κρασιού «αργοπεθαίνει»

Το αφεντικό μιας πολυδιαφημισμένης πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου έχει χαρακτηρίσει την τεχνολογία του κρασιού «νεκροταφείο αποτυχίας», καθώς η επιχείρηση αποτυγχάνει να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση για τον τρίτο γύρο.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της νεοσύστατης εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Pix, η οποία υποσχέθηκε να φέρει επανάσταση στις διαδικτυακές πωλήσεις κρασιού, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αναγκάστηκε να απολύσει το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της.

Το έργο που εδρεύει στη Νάπα, του οποίου οι επενδυτές λέγεται ότι αποτελούν «φαντάσματα της βιομηχανίας κρασιού», με τον ιδρυτή Paul Mabray να αποκαλύπτει ότι αναζητά έναν αγοραστή για την επιχείρηση, η οποία σε έξι μήνες δημιούργησαν 600.000 $ ΗΠΑ σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα.

Ενώ, ο Mabray κάνει μεγάλο μέρος των αποφοίτων του κλάδου του κρασιού που κατάφερε να φέρει μαζί του για την Pix, αρνείται να κατονομάσει τους «επενδυτές αγγέλους», των οποίων οι συνεισφορές τους δεν ήταν αρκετές για να διατηρήσουν το έργο στη ζωή.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Mabray, ο οποίος έκοψε το ύφασμά του στον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου Wine Direct, συναντήθηκε με περισσότερες από 80 εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου και ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων για να συγκεντρώσει τα μετρητά που απαιτούνται για έναν τρίτο κύκλο σποράς για την επιχείρηση αυτό το καλοκαίρι, αλλά δεν μπορούσε να ασφαλίσει την βάση.

«Νομίζω ότι η βιομηχανία κρασιού έχει μια κηλίδα εναντίον της στην κοινότητα VC», ανέφερε σε πρόσφατη δήλωση του ο Mabray.

Η ιδέα πίσω από το Pix δεν ήταν να πουλήσει κρασί από την πλατφόρμα, αλλά μάλλον να ανακατευθύνει τους καταναλωτές που αναζητούσαν συγκεκριμένα κρασιά στα μέρη που έχουν αυτά τα μπουκάλια σε απόθεμα. Η βάση δεδομένων Pix περιλαμβάνει επί του παρόντος περίπου 2,4 εκατομμύρια προϊόντα κρασιού από 2.800 πωλητές κρασιού που έχουν ενσωματώσει τα αποθέματά τους με το Pix. μια προσπάθεια που ο Διευθύνων Σύμβουλος περιέγραψε ως «ηράκλειο έργο».

Τα οινοποιεία και οι εισαγωγείς πλήρωσαν επίσης στην Pix ένα τέλος για να «καθαρίσουν» το δικό τους απόθεμα κρασιού στο διαδίκτυο. Η εταιρεία σχεδίαζε επίσης να κερδίσει χρήματα μέσω της προσφοράς λέξεων-κλειδιών, η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να πληρώνουν για να εμφανίζονται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

«Η τεχνολογία του κρασιού είναι νεκροταφείο αποτυχίας. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα καταλήξουμε σε αυτό», είπε ο Mabray. «Είναι μια αγορά δύσκολο να οριστεί. Είχε ατελείωτες αποτυχίες και μέτριες επιτυχίες».

Αποκάλυψε ότι όσο πουλάει την εταιρεία, θα ήθελε να παραμείνει διευθύνων σύμβουλος. Εάν δεν μπορεί να βρεθεί αγοραστής, ο Mabray έχει πει ότι θα σκεφτόταν να πουλήσει την πνευματική ιδιοκτησία της Pix.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

REPORTS

Tις πέντε διαφορετικές εκφράσεις του Μοσχοφίλερου έρχεται να εκφράσει η Οινοποιία Μπουτάρη, συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας τα στάδια της συγκεκριμένης ποικιλίας, η οποία έχει ταυτιστεί...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.