Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η Rothschild επεκτείνεται στο Central Otago της Νέας Ζηλανδίας

Η γαλλική εταιρεία κρασιού έλαβε και επίσημα το πράσινο φως, για να αναλάβει οινοποιείο και αμπελώνα στην Νέας Ζηλανδία.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Ο όμιλος Edmond de Rothschild με έδρα το Μπορντό πήρε το ναι, για να αποκτήσει τον αμπελώνα και το οινοποιείο Akarua έκτασης 52 στρεμμάτων κοντά στο Cromwell, στην οινοπαραγωγική περιοχή Central Otago της Νέας Ζηλανδίας, έναντι ενός αδιευκρίνιστου ποσού.

Αν και η κίνηση είχε αρχικά δημοσιοποιηθεί τον Μάιο, η εξαγορά εξακολουθούσε να εξαρτάται από την απάντηση του Υπερπόντιου Επενδυτικού Γραφείου της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας. Αν και δεν είναι σαφές ποιοι, εάν υπάρχουν, όροι επιβλήθηκαν από τον κυβερνητικό οργανισμό για την πώληση, η Edmond de Rothschild Heritage Wines ανέφερε ότι ο αμπελώνας Akarua έκτασης 34,5 εκταρίων (85,3 στρεμμάτων) θα μετατραπεί (και θα πιστοποιηθεί) σε βιολογική αμπελοκαλλιέργεια.

Πράγματι, ο συγκεκριμένος αμπελώνας θα σηματοδοτήσει την πρώτη είσοδο του ομίλου στη βιολογική αγορά.

Σύμφωνα μάλιστα με την Edmond de Rothschild Heritage Wines (μέρος της επωνυμίας Edmond de Rothschild Heritage, που συνδυάζει πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια και αμπελώνες), τα κρασιά θα συνεχίσουν να παράγονται με το εμπορικό σήμα Akarua, αν και από τον τρύγο του 2023, οι ετικέτες θα ενσωματώνουν μερίδες το οικόσημο της οικογένειας Edmond de Rothschild. Το κτήμα πρόκειται να παράγει περισσότερα από 60.000 μπουκάλια κρασιού ετησίως τόσο για τις διεθνείς όσο και για τις εγχώριες αγορές.

Αυτή δεν είναι η πρώτη εξαγορά της γαλλικής εταιρείας στην Νέα Ζηλανδία: το Akarua εντάσσεται στον αμπελώνα Rimapere έκτασης 24 στρεμμάτων, στο Marlborough, ο οποίος αποκτήθηκε το 2012, σε συνεργασία με την Craggy Range.

Εξηγώντας την κίνηση, η Ariane de Rothschild, πρόεδρος του Ομίλου Edmond de Rothschild, είπε ότι τα εδάφη Bannockburn ήταν «ισάξια με την περιοχή της Βουργουνδίας» και είχαν τη δυνατότητα να παράγουν το καλύτερο Pinot Noir στον κόσμο.

«Η προσθήκη του δεύτερου οινοποιείου μας στη Νέα Ζηλανδία είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής μας για την ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου διεθνών κρασιών υψηλής ποιότητας από εξαιρετικά terroirs», δήλωσε η ίδια. «Η διεθνής φήμη του Central Otago για το Pinot Noir μας παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να ολοκληρώσουμε τη γκάμα μας και να προχωρήσουμε στην παραγωγή βιολογικών κρασιών, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες».

«Η αγορά του Akarua μας οδήγησε να προσθέσουμε ένα οινοποιείο με ισχυρές δυνατότητες ανάπτυξης στο χαρτοφυλάκιό μας, επεκτείνοντας την προσφορά μας στο Pinot Noir και ενισχύοντας τη θέση μας ως παραγωγός υψηλής ποιότητας που πουλά κρασιά αποκλειστικά από δικά μας αμπέλια», δήλωσε ο πρόεδρος της Edmond de Rothschild Heritage, Alexis de La Palme.

Ο αμπελώνας Akarua Estate ιδρύθηκε το 1996 από τον πρώην δήμαρχο του Dunedin (πόλη στο νότιο άκρο του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας), Sir Clifford Skeggs.

«Προφανώς και υπάρχει λύπη, που παραδίδουμε την κληρονομιά της Akarua στον Edmond de Rothschild Heritage», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Skeggs Group, David Skeggs. «Αλλά είμαστε εξίσου ενθουσιασμένοι που παρακολουθούμε το μέλλον της μάρκας στη Νέα Ζηλανδία και στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, ο Όμιλος Skeggs θα συνεχίσει να παράγει το βασικό του εμπορικό σήμα Rua από 90 εκτάρια (220 στρέμματα) αμπελώνα στις υποπεριοχές Bannockburn και Pisa. Το πρόσθετο εστιατόριο και η πόρτα του κελαριού του Akarua στο Arrowtown, το οποίο παραμένει μέρος του Ομίλου Skeggs και δεν απέχει πολύ από τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό Κουίνσταουν, πρόκειται να μετονομαστεί.

Η Edmond de Rothschild Heritage Wines διαθέτει εννέα αμπελώνες στη Γαλλία (Château Clarke, Château Malmaison, Château de Malengin, όλοι στο Μπορντό και το Champagne Barons de Rothschild), Ισπανία (Macán, στη Rioja, με Vega-Scilia), Νότια Αφρική (Franschhoek Οι Rupert & Rothschild Vignerons με έδρα την κοιλάδα με την οικογένεια Rupert), την Αργεντινή (Flechas de los Andes με τους Laurent Dassault/Dassault Wine Estates) και τη Νέα Ζηλανδία (Rimapere και τώρα Akarua). Ο όμιλος παράγει περίπου 3,5 εκατομμύρια μπουκάλια κρασιού κάθε χρόνο.

 

ΠΗΓΗ: wine-searcher.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Αντλώντας έμπνευση και ερεθίσματα από την οινική παράδοση των Γιάλτρων της Βόρειας Εύβοιας, που αποτέλεσε το παλαιότερο κρασοχώρι της ευρύτερης περιοχής, ο οινοποιός Κώστας...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.