Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Rioja Wine UK εγκαινιάζει την εκδήλωση «Rioja Residency»

Η εμπορική ένωση για τη Rioja στο Ηνωμένο Βασίλειο εγκαινίασε την πρώτη της εκπαιδευτική εκδήλωση «Rioja Residency», που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα.

Η εκδήλωση Rioja Wine UK στις 21 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο και στη λέσχη μελών The Ned, και θα παρουσιάσει τον πολιτισμό και την κληρονομιά της Rioja και των κρασιών της.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει περισσότερους από 20 επισκέπτες οινοποιούς, παρουσιάζοντας παλιές και σπάνιες σοδειές και θα περιλαμβάνει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στα τρία 100 χιλιόμετρα ονομασία Rioja – Oriental, Alavesa και Alta.

Θα διευθύνεται από τρεις ειδικούς στην περιοχή, τη Sarah Jane Evans MW, τον Pedro Ballesteros Tores MW και τον σομελιέ Gonzalez Rodriguez Diaz, οι οποίοι θα φιλοξενήσουν μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια:

 

13:00: Οι δέκα ήρωες της Rioja με τη Sarah Jane Evans MW 

Η Sarah Jane Evans θα φιλοξενήσει ένα πάνελ συζήτησης με πέντε οινοποιούς από όλη τη Rioja, για να αποκαλύψει την ποικιλομορφία της περιοχής και τα δέκα στυλ κρασιών Rioja που είναι απαραίτητα για κάθε λίστα κρασιών.

 

14:00: Τα μυστικά ενός κελαριού με τον Pedro Ballesteros Torres MW

Οι τρεις κορυφαίοι παραγωγοί της Rioja του Pedro Ballesteros Torres στο «Secrets of the Cellar» με μια γεύση από τα καλύτερα vintage τους μέχρι σήμερα.

 

14:00: Αγώνας στη Rioja με τον Gonzalo Rodriguez Diaz

Ένα μάθημα φαγητού και κρασιού που θα βγάλει τους επισκέπτες «εκτός της ζώνης άνεσης του ζευγαρώματος» με ένα ζευγάρωμα φαγητού που ετοιμάζει ο μόνιμος σεφ του The Ned.

Τέλος, αναφορικά μιλώντας για την εκδήλωση, ο παγκόσμιος διευθυντής μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Rioja DOCa, Iñigo Tapiador, δήλωσε: «Το Rioja Residency θα ζωντανέψει την καλύτερη περιοχή της Ισπανίας σε μια σημαντική παρουσίαση των καλύτερων, πιο premium κρασιών της, κάτω από μια στέγη. Η μέρα θα είναι μια πραγματική εξερεύνηση και γιορτή της διαφορετικότητας της περιοχής και δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο χώρο από το The Ned για να στεγάσει αυτόν τον μαγικό θύλακα.

«Η έναρξη του Rioja Residency σηματοδοτεί την έναρξη ενός συναρπαστικού καλοκαιριού για τη Rioja, καθώς η περιοχή ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τα διάσημα World’s Best Vineyards Awards τον Ιούλιο. Ήρθε η ώρα να δώσουμε στη Ριόχα την κεντρική σκηνή που της αξίζει».

 

ΠΗΓΗ: www.thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Ολυμπιακή φλόγα έφτασε στη Narbonne στις 16 Μαΐου 2024 μεταφερόμενη από το θρύλο της βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας, και ένα από τα βασικά...

REPORTS

Μια έκρηξη αναρτήσεων στο TikTok έδειξε μια βαθιά όρεξη για τα πορτοκαλί κρασιά, με κάποιους να τα βαφτίζουν το «ποτό του καλοκαιριού».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Μεσσηνία γιορτάζει με γεύσεις και αρώματα από τα θρυλικά της αμπελοτόπια και τους πανάρχαιους δρόμους των κρασιών της.

REPORTS

Το WSPC, για μια ακόμη χρονιά, έδωσε δυναμικό και ουσιαστικό παρών στο πλευρό των οκτώ (8) αποφοίτων του, που συμμετείχαν, μαζί με εκατοντάδες άλλους...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Νέα διοίκηση προέκυψε στην Ένωση των Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου, με τον Άρη Τσέλεπο να τοποθετείται μετά από ομόφωνη απόφαση ως νέος πρόεδρος...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Κίνητρο για να αναπτύξει ο ανήσυχος οινοποιός το δυναµικό του δίνει η Μαλαγουζιά, µία από τις ανερχόµενες ελληνικές αρωµατικές λευκές ποικιλίες, προσφέροντας πολλές παραλλαγές...